Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Post »

Witam serdecznie!
Nosi mnie ostatnio, jak diabła po sośnie! Przejechawszy kawał kraju stwierdzam autorytatywnie:
"Piękna nasza Polska cała, piękna, żyzna i niemała...' Mnóstwo fajnych, nowych dróg, ukwiecone miasteczka i wsie, niesamowite pola "malowane zbożem rozmaitem, wyzłocone pszenicą, posrebrzane żytem", zapach dojrzałych zbóż i ściętych traw, kwietne łąki, grające świerszcze i ta masa bocianów ;:oj.
Warto się ruszyć poza swoje, nawet najładniejsze miasto!

Misiu ;:196 , rzadki, acz kochany Gościu, no widzisz, jak latam? Odpowiadam Ci po tygodniu ;:oj.Normalnie nie do pomyślenia. To przez to piękne lato i pewne obowiązki. Obowiązków nie życzę, bo wiem, że masz ich aż nadto, ale uroków lata - jak najbardziej. Za wnukami bardzo tęsknię...

Fraszko, James Galway to piękna róża, tak, jak i kolejne 90 moich róż. Reszta zaś ładna ;:306.

Pepsi, ta miłość do wnuków wynika z samych radości, które odczuwają dziadkowie w kontaktach z wnukami, mając świadomość, że kłopoty, obowiązki i odpowiedzialność za wychowanie spoczywa na rodzicach ;:224. Doczekasz się i Ty.

Ana, zachwycił Cię Galway, a mnie się aż wierzyć nie chce, że jakakolwiek róża nie kwitnie u ciebie bujnie ;:218.

Witaj, Agnieszko, a któż by śmiał Cię stąd wygonić! Przeciwnie, jesteś zawsze mile widziana. No i ten wspaniały, dzielny Prosiaczek - Stefanek. Ten to wie, jak się w życiu urządzić ;:333.

Izo, powinnaś już wiedzieć, jaką przyjemnością jest Was gościć. Żałuję tylko, że nic czerwonego nie znalazłaś do skubnięcia ;:218.

Krysiu, ależ Ty zdjęcia zrobiłaś w zielonych pokojach ;:oj. Każdy listek można policzyć!
Dzięki serdeczne ;:196.

Alicjo , a z Ciebie nie tylko świetny fotograf, ale i doskonały narrator ;:oj.
Tak opowiedzieć o moim ogrodzie..., jestem pod wrażeniem. Dzięki!

Prawda, Marysiu, jaka zdolna bestia z tej naszej Alicji?
Utuliłaś, zrobiło się lżej...

Asiu, po relacji Alicji nic dodać, nic ująć.

Aprilku, jak miło, że zechciałaś nawiedzić zielone pokoje, witam serdecznie ;:180.
He, he, niebieskie i koty ;:306. Fajnie, że też je lubisz.
Ja na razie tylko zajrzałam do Twojego leśno - liliowego ogrodu. Ale to tylko na razie...

Margo
, z tym kolorem Garden of Roses, to właściwie żarcik taki, bo faktycznie nie przepadam za pomarańczowym i w zasadzie nie mam go w ogrodzie. A tę różę darzę miłością wielką, więc nawet ten pomarańcz jej wybaczam, tym bardziej, za za chwilę przechodzi on w elegancki pastelowy róż.
Widzę, że ciągle masz rozterki, jakie róże wybrać...

Dla Was, z sympatią, lilie.

Big Brother.

Obrazek

Delfini.

Obrazek

Dolcetto.

Obrazek

Lilie od prawnika.

Obrazek

Pink Heaven.

Obrazek

Ciąg dalszy za chwil kilka...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A oto i on, ciąg dalszy...

Wiedziałam, Ewo, że Ci w oko wpadnie ten murek ;:306. Innych jego zdjęć nie mam, ale pożyczę Ci książkę o Hortulusie i tam znajdziesz tę "ruinę" sfotografowaną z każdej strony.

Dzięki, Agness , za pochlebne opinie ;:180. A skoro interesują Cię skorupy, to postaram się za każdym razem zaprezentować coś innego, bo ten fioł jest nasz wspólny ;:306.

Marysiu
, trudno nas rozpoznać przez te cienie od malinówki ;:306.
Postaram się więc pomóc Ci w identyfikacji.

Na tym zdjęciu naszyjnik z perełek jest na szyi Krysi Ignis, bluzeczkę w deseń ocelota nosi moja pruszczańska przyjaciółka Basia.

Obrazek

Natomiast tutaj urocza blondynka, to Alicja a_nie, dama w seledynowym garniturku to Ela elam, zaś przez srebrne okulary patrzy na świat Iza izaziem.

Obrazek

Nie ma na tych zdjęciach Justynki i niżej podpisanej, ale nas przecież znasz.

Justynko, bardzo mi się podoba Twoje rozczochrane spojrzenie na mój ogród. Dzięki!
A Hortulus chciałabym zobaczyć jeszcze raz na przełomie maja i czerwca, kiedy kwitną rododendrony. Ale pewnie o każdej porze roku jest to ogród bardzo ciekawy.

Basiu, koleżanki bardzo łaskawie fotografowały ogród, nie pokazując wysuszonych fragmentów, głównie żółtych trawników.
Oj, tak. Przyjedź do mnie, a ja Cię do Dobrzycy zawiozę ;:108.

Ewo, kolorowo, mówisz? Ale nie pstrokato ;:306.

Asiu, dzięki!

Izo, to ślimacze podziemie to zmyłka :evil:. Pewnie nie wiesz, co one robią po nocach ;:222.
Wyobrażam sobie, jak pięknie wyglądać musi Hortulus po deszczu, bo te uschnięte floksy, hortensje, języczki i inne robiły smętne wrażenie...

Sosenko :wit, racja, nawet gdyby jabłka z tych drzew były niesmaczne (a nie są), należałoby je zostawić, bo rzeczywiście odpoczynek w ich cieniu jest przyjemny. Tylko zdjęcia twarzy wychodzą plamiste ;:222.
A 'chłodne' kolory lubię o każdej porze roku :uszy.

Dzięki, że zielone pokoje Wam nie obrzydły i wpadacie tu z wizytą. Bardzo Was za to lubię.
Lilie już były, teraz zatem kilka innych kwiatków, bo coś za szybko im idzie z przekwitaniem
;:174.

Liatra kłosowa.

Obrazek

Pastella.

Obrazek

Dwa rozwary.

Obrazek

Obrazek

Ostatni kwiatek Tuscany.

Obrazek

I najbardziej przebrzydły "kwiatek"

Obrazek

A dla tych, którzy bywają, choć milczą, szczecińskie hortensje, które (bez wody!) dzielnie zniosły podróż do Pruszcza :shock:.

Obrazek

:wit - Jagi
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jagodo, moje Big Brothery to chyba zżółkły z zazdrości ;:131 .
Wyruszam zaraz na spotkanie :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Jagódko!
Dziękuję za przedstawienie gości, jak zwykle jesteś wzorową gospodynią ;:196
Dopytam czy Ela elam to mama Alicji, o której często wspomina w swoim wątku?
Iza jakie ponętne kolanko :lol:
Dzisiaj pewnie będą nowe zdjęcia i nowe wrażenia ;:4
Ogród, lilie jak zwykle wspaniałe. Bawcie się dobrze ;:167
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj z rana pomorska JAGÓDKO :wit
Zabiore glos w imieniu cichociemnych ...Wiecej takich relacji z sympatycznych spotkań ;:108
Samo Forum jest fajne,takie zaś koleżenskie wizyty to wyższa forma tego elektronicznego bytu :!:
W sprawie kolanek dodam jeszcze,że ALA też pokazuje;oba zresztą ponętne i dyskretne :oops:
Pozdrowienia dla JAGI i bon-vivantek w dobrym znaczeniu tego slowa :wit
Slawek
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Widzę, że życie towarzyskie kwitnie u Cioci nie mniej niż ogród :lol:

Zadziwił mnie natomiast kolor tej hortensji... Myślałam, że one występują w kolorach od bieli do ciemnego granatu ;:131 Lekko różowawe może jeszcze kojarzę, ale nigdy nie widziałam tak intensywnie wybarwionych :wink:

:wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

O lilije ;:oj ty wiesz czym zwabić tygryska :tan Dolcetto na liście... no i Big Brother u kolejnej forumki mnie uwiódł. To znak że jednak powstanie żółto biała rabata ;:224
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Ty to masz tych kwiatów :)
Ślimaczek wcale nie taki przebrzydły, ten akurat jest niezbyt szkodliwy :)
Zaraz, zaraz... A gdzie Koty :?: :!:
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Witaj Jagódko,

Przemiłe spotkanie w doborowym towarzystwie wśród tych Twoich cudów i kolorów :D
Pastella prezentuje się znakomicie - zresztą jak cała reszta,
Pięknie kwitną Ci lilie - nad moimi wygrała poskrzypka pomimo że mordowałam ile wlezie.

Ciepło pozdrawiam :wit
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A wracając do innych kwiatków na zdjęciach wydaje mi się, że dyskrecja Ali polega na tym, że fotograf był z innego końca stołu :wink:
Kiedy ja będę miała takie lilie ? Moje pomarźnięte straszą kikutami :?
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Lilie przepiękne...jestem kolejna osobą zapisującą sobie Dolcetto w tajnym kajeciku... :roll:
Z wrażeniem, jakie na mnie zrobiły, konkuruje tylko wrażenie na widok forumek :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Hohoho :!: Same miłe znajome buzie widzę w Twoim ogrodzie Jagodo
A sama gospodyni jaka laska w krótkich spodenkach :D
Nie wstyd zaprosić gości do tak pięknego ogrodu, co tam Hortulus....
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko :) Piękne zdjęcia z Hortulusa. Zwiedzanie tych ogrodów wciąż jeszcze mam w planach.
Jednak mam wrażenie, że takie ogrody to zupełnie inna bajka niż odwiedzane ogródki naszych koleżanek.
Szumnie nazwana różanka ma w większości róże ...czerwone. :) A gdzie ciekawe odmiany różnych, z trudem nieraz zdobywanych krzaczków różanych naszych Forumek ?
Takie ogrody jak Hortulus mają być chyba raczej jakąś propozycją, wzorcem, co można i jak posadzić,
jak można sobie coś w ogródku zorganizować. Przez to są trochę bezosobowe.
A każdy naszych z ogrodów, małych i dużych , z trudem przez nas obsadzanych, widać , że jest nasz. Tak jak pisze często Justynka, może nie taki idealny ale nasz. :lol:
Jak już się tyle pomądrzyłam to pozdrawiam Cię serdecznie i przesyłam buziaki ;:196
:wit
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Witaj Jagodo.
Pragnę donieść,że Twój i Twojej siostry podopieczny prawdopodobnie został ojcem :wink:
A książkę chętnie bym pożyczyła przy okazji.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was serdecznie i gorąco, choć temperatura wydatnie spadła.
Takie upały, jakie były i ponoć mają wrócić, nie bardzo służą ludziom, a połączone z suszą i roślinom ;:222.Lilie przekwitły migiem, różyczkom rosną malutkie kwiatki, które na drugi dzień więdną, trawa żółta;:222. Za to owadom w to graj ;:333. Takiego roju motyli, trzmieli, ważek i innych latających dwuskrzydłych i tęgopokrywych w życiu nie widziałam ;:oj.
Toteż w podziękowaniu za to, że jesteście, mimo że mnie tu nie było - obdaruję Was dziś owadami.

Justynko, nie mam dobrych doświadczeń z lilią Big Brother. Posadzone wiosną nie wyszły z ziemi. Ta, którą widzisz, ocknęła się po roku siedzenia w ziemi ;:218. Ale jest imponująca.

Obrazek

Marysiu, słusznie mniemasz, Ela to mama Alicji, obie panie bardzo sympatyczne i wspaniałe ogrodniczki. A lilie, zaiste, udały się bardzo.

Obrazek

Małgosiu, też Cię pozdrawiam...

Obrazek

Witaj, Sławku, ciemną nocą. Faktycznie, zdjęcia zdjęciami, ale żywy ogrodnik, z którym się rozmawia, to dopiero jest prawdziwy klucz do zrozumienia, dlaczego ktoś właśnie tak, a nie inaczej planuje i urządza swój ogród. Pasjonujące jest to zagadnienie niezwykle ;:208.
PS. Ech, ten Sławek, koneser kolanek... ;:224.

Obrazek

Obrazek

No, widzisz, Kahimku, panowie ogrodnicy pracują w pocie czoła, żeby Cię jeszcze niejednym zaskoczyć... A ten kolor hortensji wybitnie mi odpowiada. Nawet podobną mam, ale gdzie jej to tego bujnego kwitnienia, jak tamtym szczecińskim!

Obrazek

Obrazek

Aprilku, lilie omamiły mnie jakiś czas temu. Wór cebul dostałam od znajomego prawnika, a drugi wór kupiłam w Lilypolu. Dolcetto było mojego wzrostu, a ja nie ułomek ;:218. I faktycznie jest w słodziutkim rozbielonym różowym kolorze. To chyba nie pasuje na biało żółtą...

Obrazek

Wiem, Fraszko, że winniczki są najmniej winne, ale te gołe są tak paskudne, że nie chce się ich nawet fotografować. Dlatego też oberwało się winniczkowi, jako największemu przedstawicielowi gatunku ;:306.
Skoro się tak o koty upominasz, to zamiast motylka dostaniesz Szuwarka...

Obrazek

Obrazek

Witaj, Agnieszko, następne spotkanie już musi być z Tobą ;:108.

Obrazek

Lubię Cię, Iza, toteż tę uszczypliwość Ci daruję :uszy.
A lilie może pod osłoną drzew albo pod domem by się uchowały?

Obrazek

Kontynuacja za chwilkę...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”