Ogród 100 róż cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. III

Post »

Tez naleze do klubu przesadzajacych w najwieksze upaly :;230 Jakos nie mam cierpliwosci i nie moge sie opanowac, zeby poczekac do jesieni :twisted: Moja Mme Knorr wegetuje od 2 sezonow - tez kupilam ja do donicy ale po jednym sezonie przesadzilam do gruntu, bo wcale rosnac nie chciala. W gruncie tez kiepsko, czyli sadzonka do kitu - dam jej jeszcze troche czasu, jak w przyszlym sezonie nie ruszy, to Kompost.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja tu wcale nie powinnam być ;:170 Chyba sobie muszę zablokować ten wątek bo przy tych upałach to niebezpieczne takie podnoszenie ciśnienia :;230
Co jestem zadowolona ze swojego ogrodu to wejdę w wątek taki jak twój i już bym wszystko zmieniała ;:180 ;:180
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Połączenie Eden Rose 85 i Milkshake świetne, bardzo lubię takie subtelne i pastelowe zestawienia. Swany śliczna ;:138 Na razie tylko oglądam i jestem pod wrażeniem ilości Twoich róż i ich różnorodności.
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Ale jazda z tymi różami. Cud - Miód ;:202 Ledwie, ledwie wybrałam coś do posadzenia u siebie, znowu napatrzę się u Ciebie i zaczyna się: "Chcę mieć".
Mam Sister Elizabeth ;:215 Poproszę o dalszą fotorelację. Który roku u Ciebie?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ja jednak jakoś sie wstrzymuję przed przesadzaniem .Miałam złe doświadczenie z ubiegłego sezonu z dwoma różami .Aniu czy Chantal pachnie ,bo jakoś tego zapachu za bardzo nie umiem wyczuć ani w dzień ani pod wieczór .U nas przeszła burza i solidnie podlało ogródek ,więc mam wolne :wink: Moja Claire jest niziutka i ma zgrabny krzaczek ,ale dopiero sie zbiera
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ja latem nie przesadzam,czekam do jesieni i pewnie moja donicowa Zośka też w październiku zawędruje na działkę:)
Aniu cudnie u Ciebie,róże kwitną w najlepsze,ja czekam na ponowne kwitnienie:)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Witajcie upalnie ;:3
Prognozy zupełnie się nie sprawdzają. U mnie cały czas bezdeszczowo. Wczoraj cały ogród musiałam zlać wężem. Dzisiaj też nie zanosi się na zapowiadaną burzę.

Julek, to witaj w klubie :D Moja przesadzona Tradescant ma już nawet pączek, więc zbytnio nie odczuła zmiany miejsca :)
Musiałaś rzeczywiście trafić na kiepską sadzonkę Mme Knorr, bo ja kupiłam drugą właśnie z uwagi na częste i piękne kwitnienie. Ta nowa ma już zresztą parę maleńkich pączków.

Jolcia, no ja sobie nie wyobrażam, żeby mogło Cię tu zabraknąć :;230 Zmiany działają z reguły pozytywnie na człowieka, więc się nie przejmuj :wink: Ja nie dalej jak wczoraj robiłam ostatnie roszady :D

Basiu, dziękuję. Pewnie jesienią poczynisz jakieś zamówionko... :D

Monika, mam cztery krzaki Sister Elizabeth; dwa pochodzą z wiosny 2012, a dwa to tegoroczne nabytki. Fotorelacja będzie, bo jedna rozpoczyna już ponowne kwitnienie :)

Jadziu, ja widać nie jestem prawdziwym ogrodnikiem, bo zupełnie brak mi cierpliwości :D Swoje plany muszę zrealizować już, natychmiast :;230
Wczoraj, podlewając róże przypomniałam sobie Twoje pytanie. Stojąc przy krzaczkach Chantal Merieux poczułam cudnie przyjemny zapach ? nie bardzo upojny, ale wyczuwalny na odległość :)

Aniu, coś tam zawsze kwitnie, zwłaszcza okrywowe, ale też czekam na powtórne kwitnienie. Rozpoczęły jednak na dobre Mary Rose i Winchester Cathedral :)

Dzisiaj prezentację tego co kwitnie rozpocznę od fuksji. Uwielbiam je. Nie wszystkie jednak wytrzymują tak wysokie temperatury. Część zmarnowanych doniczek musiałam przenieść na północną ścianę domu. Parę odmian, mimo niesprzyjających dla nich warunków, dobrze sobie radzi.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

William Morris. Jeden z najpiękniejszych kwiatów.
Obrazek

Herzogin Christiana
Obrazek

Chantal Merieux. Do znudzenia...
Obrazek

Obrazek

Winchester Cathedral
Obrazek

Mary Rose
Obrazek

Eden Rose
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Alan Titchmarsh
Obrazek

The Wedgwood Rose
Obrazek

Obrazek

Obrazek

The Prince
Obrazek

Pashmina. Nie wiem jak mogłam jej nie mieć. Jest super.
Obrazek

Rose de Resht
Obrazek

To kwiaty jeszcze z pierwszego rzutu Baronesse
Obrazek

Rosenfee
Obrazek

Widoczek
Obrazek

;:100
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Aniu angielki piękne , właśnie zastanawiałam się nad W.Morris , mam zamiar dokupić jeszcze parę jak. galwany ,można je ogladać cały czas ;:3
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Zachwycające widoki ;:180
Aniu, masz pięknie skomponowany cały ogród. Sama sobie projektowałaś,czy korzystałaś z czyjejś porady? Pięknie jest u Ciebie ;:303
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Oj lubię widoczki, bo wtedy widać czy wszystko pasuje do siebie (plan bliższy, rośliny, ścieżki itp).
Herzogin Christiana tę też chciałam mieć ale zanim się zdecydowałam to już jej nie było ;:14 Trudno może później.
Droga Elizabet, jej fotki jak najbardziej mnie interesują.
U mnie leje (burze i przelotne deszcze) i grzeje nie wiem czy nie polać róż czymś profilaktycznym na choroby grzybowe?
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Ten widoczek ogródka jest zachwycający! A twoje zdjęcia róż zawsze mnie urzekają!
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Takie obrazki przed snem to rozumiem ;:138
Spokojnie nigdzie nie znikam, jestem uzależniona :;230 Zwłaszcza że u mnie w większości przerwa w kwitnieniu. Jest dużo pąków ale to potrwa. Na razie zaczyna Iceberg. Jest złośliwa, bo chciałam ją przesadzić z reprezentacyjnego miejsca ;:306
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Czy kwiaty Mary Rose długo utrzymują się na krzaczku? Moja jest maleńka i już po jednym dniu płatki leżą na ziemi :shock:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Aniu..... upały okropne... wręcz ich nie znoszę.... mam uraz na słońce ;:131
Na moich różach mam też powycinane kółeczka i inne spore dziurki ... niech robaczki się najedzą :;230
Same śliczności pokazujesz ;:180 możesz jeszcze .... poprosimy ;:196
Herzogin Christiana rośnie u Ciebie w gruncie ? zastanawiam się gdzie ja posadzić ... wolałabym właśnie do gruntu, co mi podpowiesz :D
Przyglądam się The Prince... śliczna ;:215 czy bardzo wysoko urosła....
Myślisz o zamówieniu jesiennym :;230
Aniu te rude place na trawniku potraktuj płynnym nawozem ... może być Florovit - koneweczką ;:333
i dodatkowo na wierzch nasyp dobrej ziemi i dobrze ją rozgrab.... będzie dobrze za kilka dni ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu Eden z jeżówkami wygląda cudnie ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”