One mają różne kształty, ale właśnie te rozetki są wg mnie najpiękniejsze. A czy kolorki od słońca czy już takie od zakupu?
Na starym po nowemu.
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na starym po nowemu.
No to wpadłam na poobiedni deserek, ale taaakich słodkości się nie spodziewałam
One mają różne kształty, ale właśnie te rozetki są wg mnie najpiękniejsze. A czy kolorki od słońca czy już takie od zakupu?
Pozdrawiam i zapraszam
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewuś321 - one stale zmieniają swój kształt i kolorek, więc się nie znudzą...
Na 17 stronie tego wątku są fotki zaraz po otrzymaniu przesyłki. Meduza wtedy jeszcze nie zamierzała wcale kwitnąć.
Kolorki są od ogródkowego półcienia - przecież ta Flabelata var rubra jest już brązowiuśka i podrosła raz tyle, a Abita czerwoniuśka już ładnie i nie od wstydu....
I nijak się obecnie mają jak np popatrzysz na nie na sklepiku..... Jakby zupełnie inne roślinki to były.
Na 17 stronie tego wątku są fotki zaraz po otrzymaniu przesyłki. Meduza wtedy jeszcze nie zamierzała wcale kwitnąć.
Kolorki są od ogródkowego półcienia - przecież ta Flabelata var rubra jest już brązowiuśka i podrosła raz tyle, a Abita czerwoniuśka już ładnie i nie od wstydu....
I nijak się obecnie mają jak np popatrzysz na nie na sklepiku..... Jakby zupełnie inne roślinki to były.
- ewa321

Beuś - a ja zrobiłam przemarsz po mieszkaniu i znalazłam dla nich całą wolną półkę (teraz stoją tam zdjęcia, które stać tam wcale nie muszą) + wolną ścianę.
Ale, no właśnie - to półka w najciemniejszym pomieszczeniu, jest jasno ale na tej ścianie słońca brak, w zasadzie cień. Czy to im zaszkodzi?
Ale, no właśnie - to półka w najciemniejszym pomieszczeniu, jest jasno ale na tej ścianie słońca brak, w zasadzie cień. Czy to im zaszkodzi?
Pozdrawiam i zapraszam
- Beaby

Wg mnie na pewno potrzebują troszkę słoneczka, niektóre z nich życzą sobie nawet tego porannego i tego wieczornego - ot takie kapryśne. Dlatego mam w półcieniu, żeby miały i to i to. Kwestia jak ciemne jest to miejsce, w którym byś je widziała no i które oplątwy zakupisz. Ale skoro to miejsce jest jasne to czemu nie.....
Na stronce, którą podałam masz także opisy stanowisk jakie preferuje dana odmiana tillandsi, warto się zapoznać i podjąć decyzję. Na pełnym słońcu oczywiście też ich trzymać nie warto. Czyli jak??? No umiarkowanie, z dystansem i po dobroci
Na stronce, którą podałam masz także opisy stanowisk jakie preferuje dana odmiana tillandsi, warto się zapoznać i podjąć decyzję. Na pełnym słońcu oczywiście też ich trzymać nie warto. Czyli jak??? No umiarkowanie, z dystansem i po dobroci
- ewa321

Skrzydłokwiaty miały się tam dobrze, ale one mogą chyba też i w garażu ...
A niestety nie kupię tej wymarzonej, bo jej nie znalazłam, zacznę od ionantha (z top listy na stronce) - też ładniutka
A niestety nie kupię tej wymarzonej, bo jej nie znalazłam, zacznę od ionantha (z top listy na stronce) - też ładniutka
Pozdrawiam i zapraszam
- Beaby

Ale skrzydłokwiaty są cieniolubne i mogą stać w wodzie - czyli to zupełnie inna bajka.....
Tak, ta ionantha także się znalazła na liście moich kolejnych zakupów okołooplątwowych. Jest śliczna! Odmiana jej rubra także jest na liście.
I już wiesz gdzie się najlepiej czuje - w kuchni, w
domu...
Tylko czy warto płacić za przesyłkę tylko 1 sztuki
Nie namawiam i niczego nie sugeruję... 
Tak, ta ionantha także się znalazła na liście moich kolejnych zakupów okołooplątwowych. Jest śliczna! Odmiana jej rubra także jest na liście.
I już wiesz gdzie się najlepiej czuje - w kuchni, w
Tylko czy warto płacić za przesyłkę tylko 1 sztuki
- ewa321

Nie musisz
myślałam o tym również - 3 za coś tam, czy 5 za coś tam.
Ale nie podają nazw, które się w paczce znajdą. To do kitu z takim jajkiem niespodzianką, a jak ionanthy nie będzie
Ale nie podają nazw, które się w paczce znajdą. To do kitu z takim jajkiem niespodzianką, a jak ionanthy nie będzie
Pozdrawiam i zapraszam
- Beaby

No - ja nie kupowałabym tych niespodzianek - nie wybrałam tej opcji, wolałam sobie zamówić te, które mi spasowały...
- Beaby

Wejdź sobie Ewuś321 na sklep. Zakładka z lewej strony: KATEGORIE Rośliny- Oplątwy.
Masz po kolei wszystkie oplątwy, a na pierwszym miejscu masz w mixie 3 Twoje
- myślę, że to można nabyć bo w tej opcji są tylko ionanthy... I w lepszej cenie są niż pojedynczo.
Masz po kolei wszystkie oplątwy, a na pierwszym miejscu masz w mixie 3 Twoje
- myślę, że to można nabyć bo w tej opcji są tylko ionanthy... I w lepszej cenie są niż pojedynczo.
- ewa321

No to pędzę (nadrabiałam zaległości fotkowe) i czuję się baaardzo zaopiekowana 
Pozdrawiam i zapraszam
- mmudant

- Od: 19 mar 2011, o 11:15
Jak na moje widzimisię to nazw nie pomyliłaś, choć te brachycaulos to mi się mylą...
A argentea po przekwitnięciu nie wypuszcza Ci ze środka młodej??
Piękne kolory mają...!!
A argentea po przekwitnięciu nie wypuszcza Ci ze środka młodej??
Piękne kolory mają...!!
- mmudant

Niesamowite w sumie jak one są zmienne. Moja flabellata nie jest tak czerwona, tzn jest zielona z lekko czerwonym przebarwieniemBeaby pisze:Ewuś321 - one stale zmieniają swój kształt i kolorek, więc się nie znudzą...
- ewa321

Beuś, Madziu - czy małe czy większe, czy przebarwione całkiem czy tylko w części, jakie to ma znaczenie ...
Oplątwy jak dla mnie, w każdej wariacji są piękne

Oplątwy jak dla mnie, w każdej wariacji są piękne
Pozdrawiam i zapraszam
- mmudant

Oplątwoza zaczyna panować .... 
- patusia336
- 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42
Nie zawracam glowy piwonia.