Pierwszy raz widze tą roślinkę. szkoda , że nie pamiętasz nazwy.

róża jest pachnąca...tak jak pomyśle to chyba wszystkie są pachnące. Hortensja najstarsza kilku letnia też pięknie zawiązała kwiaty. Z tych ostatnio posadzonych jeszcze u dwu widać pączki, ciekawe czy będą zgadzać się gatunkowo.
 róża jest pachnąca...tak jak pomyśle to chyba wszystkie są pachnące. Hortensja najstarsza kilku letnia też pięknie zawiązała kwiaty. Z tych ostatnio posadzonych jeszcze u dwu widać pączki, ciekawe czy będą zgadzać się gatunkowo.  poszperałam w postach, znalazłam nazwę roślina nazywa się  Wrotycz Haradjana.
 poszperałam w postach, znalazłam nazwę roślina nazywa się  Wrotycz Haradjana. 

dziękuję za bardzo miły wpis
 dziękuję za bardzo miły wpis  Ogród jest ciągle poprawiany...rozrasta się pomału, pomysłów jest bardzo dużo...teraz wiem mniej więcej jakie rośliny chcą rosnąć na rabatach, trzeba tylko wyszukać w szkółkach ciekawe odmiany. Teraz trwa odchwaszczanie zakątków ogrodowych, jeden kawałek jest jeszcze do poprawki...żylistek zostanie przesadzony...miejsce zostanie podwyższone, zostaną posadzone niskie rośliny skalne.
 Ogród jest ciągle poprawiany...rozrasta się pomału, pomysłów jest bardzo dużo...teraz wiem mniej więcej jakie rośliny chcą rosnąć na rabatach, trzeba tylko wyszukać w szkółkach ciekawe odmiany. Teraz trwa odchwaszczanie zakątków ogrodowych, jeden kawałek jest jeszcze do poprawki...żylistek zostanie przesadzony...miejsce zostanie podwyższone, zostaną posadzone niskie rośliny skalne. liście są średniej wielkości, to tylko aparat był tak ustawiony
 liście są średniej wielkości, to tylko aparat był tak ustawiony  

nazwy Hebe nie znam, kupiłam dwie odmiany mix w biedronie jedna padła druga rośnie...na zimę obsypana była tylko liśćmi...system korzeniowy miał minimalna ochronę. Na wiosnę góra lekko przemarzła...brązowe części zostały wycięte...zauważyłam że ta roślina nie przycinana robi się pusta na dole. Odmian rośnie chyba w sumie trzy, łatwo je rozmnożyć z uciętych gałęzi...różnią się nieznacznie listkami. Znajoma przycina zwykłymi nożyczkami co roku na wiosnę ...krzewinki są zwarte, wyglądają bardzo zdrowo. Cleome na pewno jeszcze zakwitnie...w nowym sezonie wysiej nasiona jak tylko zginie śnieg, zejdą w odpowiednim czasie.
 nazwy Hebe nie znam, kupiłam dwie odmiany mix w biedronie jedna padła druga rośnie...na zimę obsypana była tylko liśćmi...system korzeniowy miał minimalna ochronę. Na wiosnę góra lekko przemarzła...brązowe części zostały wycięte...zauważyłam że ta roślina nie przycinana robi się pusta na dole. Odmian rośnie chyba w sumie trzy, łatwo je rozmnożyć z uciętych gałęzi...różnią się nieznacznie listkami. Znajoma przycina zwykłymi nożyczkami co roku na wiosnę ...krzewinki są zwarte, wyglądają bardzo zdrowo. Cleome na pewno jeszcze zakwitnie...w nowym sezonie wysiej nasiona jak tylko zginie śnieg, zejdą w odpowiednim czasie. 

zakątki zaczynają coraz bardziej zarastać...ostatnio zaczynam przerabiać jedną stronę przy oczku... wierzba iwa po deszczach wpadła prawie do oczka, po wykopaniu okazało się że system korzeniowy prawie zanikł...miała widocznie za mokro. Korona też rozrosła się do ogromnych rozmiarów, wszystko zostało przycięte...drzewko zmieniło miejsce, rośnie w bardziej suchym zakątku. W dalszych pracach przeszkadza deszcz
 zakątki zaczynają coraz bardziej zarastać...ostatnio zaczynam przerabiać jedną stronę przy oczku... wierzba iwa po deszczach wpadła prawie do oczka, po wykopaniu okazało się że system korzeniowy prawie zanikł...miała widocznie za mokro. Korona też rozrosła się do ogromnych rozmiarów, wszystko zostało przycięte...drzewko zmieniło miejsce, rośnie w bardziej suchym zakątku. W dalszych pracach przeszkadza deszcz  
  Hortensjami też się cieszę, wszystkie nowo posadzone się przyjęły...jedna tylko nie ma pąków kwiatowych, może jeszcze się pokażą.
 Hortensjami też się cieszę, wszystkie nowo posadzone się przyjęły...jedna tylko nie ma pąków kwiatowych, może jeszcze się pokażą.