Ogólny widok na dalie Majki bardzo mi się podoba .
Basiu, dzięki za autorów - jak zawsze Ty wiesz najwięcej .
Stanisławie, jestem zszokowany! i cieszę się, że się przydał mój pomysł! Dzięki. I że wygraliśmy, Dolnoślązacy, z Krakowem - pewnie aż do kolejnej dalii, bo bardzo lubię Kraków i Małopolskę.
Trochę mnie niebyło a tu tyle kwiecia wszystkim gratuluję same piękności. Mariusz wymyślona nazwa przez ciebie mi pasuje. Teraz trzeba zrobić chrzest . U Pana Staśka las daliowy . Chciałoby się tam być i widzieć na własne oczy ten raj. Basiu niedawno sadzonki wsadzałaś a już mamy co oglądać . Twoje rączki zdziałały cuda.
Mariuszu,
moja wiedza jest zaczerpnięta z internetu i tym samym dostępna dla wszystkich. Bardzo się cieszę ,że wygrała Twoja propozycja. Gratulacje, ojcze chrzestny!
Kiedy będą chrzciny?
Za życzliwe słowa dla Krakowa i Małopolski dziękuję.
Rabata Majki wygląda imponująco Mariuszu, gratuluję wyboru nazwy, reszta Polski na pewno Ci wybaczy , bo znając pracowitość Pana Stanisława dla wszystkich wystarczy .
Kolejne z mojego ogrodu:
223 - Hapet Perfekt
667- Hagoromo Kujaku
i ta przyszła jako 19 - Namiki Michi, ale nią nie jest i tu prośba o pomoc w identyfikacji
Kubasiu - moim zdaniem posiadasz jednak odmianę Hapet Perfect.
Odmiana Citron du Cap jest podobna w kolorystyce, ale zaróżowiony ma tylko środek kwiatu
Zdjęcia mojej Citron du Cap poniżej
Ubiegłoroczne:
Tegoroczne (kwiat troszkę nadjedzony przez ślimaki)
Moja Hapet Perfect jeszcze nie kwitnie...
Dla wszystkich zauroczonych odmianą Jetfire - oto ona w pełnym rozkwicie: