Szukałam wieści o innych barwach Cleome i .... znalazłam - http://www.dzialkowcy.info/phpBB2/viewt ... p?p=103777
Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
-
Reposit-10
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żal lata, jak co roku ... , a czym człowiek starszy - tym ten żal mocniejszy
. Izuniu , dobrze, że znalazłaś plusy jesieni , ja też (wprawdzie trochę na siłę
) ich szukam ;:18
Szukałam wieści o innych barwach Cleome i .... znalazłam - http://www.dzialkowcy.info/phpBB2/viewt ... p?p=103777
; przykre - autora tych wiadomości już nie ma wśród nas
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ht=pawe%B3 . Niezbadane są wyroki losu 
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bogusiu, ja u nas nie spotkałam. Dostałam je od naszej Kryski
Nie szukaj, bo pewnie nie znajdziesz. Zbiorę Ci nasionka
Aniu, ja mam kleome w trzech kolorach: biały, różowy jak na zdjęciu i ciemnoróżowy z odcieniem fioletu. A widziałam jeszcze u Halinki (Eukomis) prawie bordowe!
Słyszałam o tym wypadku. Śmierć zawsze jest przygnębiająca, zwłaszcza, kiedy ginie tak młody człowiek
Aniu, ja mam kleome w trzech kolorach: biały, różowy jak na zdjęciu i ciemnoróżowy z odcieniem fioletu. A widziałam jeszcze u Halinki (Eukomis) prawie bordowe!
Słyszałam o tym wypadku. Śmierć zawsze jest przygnębiająca, zwłaszcza, kiedy ginie tak młody człowiek
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Bogusiu, jak Gabrysia ma Cleome to wiosna na pewno ma mnóstwo samosiejek. Skoro mieszkacie blisko siebie to najlepiej wziąć wiosna od niej już gotowe sadzonki. U mnie Cleome rozsiewa się tak, że wiosna mogłabym obdzielić całe forum. Niestety sadzonka z gołym korzeniem nie przeżyłaby wysyłki. Izo, przepraszam za tę moja wstawkę. 
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- kryska
- Przyjaciel Forum

Izo, miałam małą przerwę w odwiedzaniu ogrodów na forum, no i nie zawsze pozostawiam swój ślad. Pamiętam, że prosiłas o nasiona szarłatu trikolor. Próbuję zebrać nasiona ale nie wiem czy mi się uda. Obcięłam kilka przekwitających gałązek i może po wysuszeniu coś się z nich wysypie.
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- chatte
- Przyjaciel Forum

Krysiu, cieszę się bardzo, że pamiętasz, bo ...ja zapomniałam
jak Ci sie uda coś zebrać to bedzie wielka radość, a jeszcze większa, z niespodzianki, jak znów zapomnę
A jak sie nie uda, to trudno! Nie będziemy drzeć szat. Moze uda sie następnym razem
Bogusiu, jesteś pewna, ze mnie tak znasz? ;) Bo mój M mówi, ze czasem jestem jędza ;:54
A jak sie nie uda, to trudno! Nie będziemy drzeć szat. Moze uda sie następnym razem
Bogusiu, jesteś pewna, ze mnie tak znasz? ;) Bo mój M mówi, ze czasem jestem jędza ;:54
- kryska
- Przyjaciel Forum

Izo, to i tak dobrze, że tylko czasem. Mój mówi, że ja zawsze jestem jędzachatte pisze:
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Dziewczyny,czym tu się przejmować ?
Oni zawsze tak mówią, kiedy nie znajdują odpowiednich argumentów.
Mężczyżni są inni i mają problem z wypowiedzeniem swoich racji. Więc czasem przymrużmy oko na to co mówią.
Przecież Bóg stworzył kobietę z żebra Adama. A więc jesteśmy doskonalszym modelem.
Widocznie ten pierwszy model nie przypadł stwórcy do gustu.

Oni zawsze tak mówią, kiedy nie znajdują odpowiednich argumentów.
Mężczyżni są inni i mają problem z wypowiedzeniem swoich racji. Więc czasem przymrużmy oko na to co mówią.
Przecież Bóg stworzył kobietę z żebra Adama. A więc jesteśmy doskonalszym modelem.
Widocznie ten pierwszy model nie przypadł stwórcy do gustu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

Krysiu, mój twierdzi, ze nie tak bardzo, ale jednak jestem jędza
Łaskawy dla mnie, prawda? ;)
Nasi M chyba w większości mają o sobie bardzo dobre mniemanie. Moze powinnyśmy im tego zazdrościć, jak mysliciwe dziewczęta? Jesteśmy zbyt samokrytyczne i same wciskamy im w usta takie głupoty, zamiast tłoczyć im do głowy, ze jesteśmy idealne, niepowtarzalne, niezastąpione itd.
Nasi M chyba w większości mają o sobie bardzo dobre mniemanie. Moze powinnyśmy im tego zazdrościć, jak mysliciwe dziewczęta? Jesteśmy zbyt samokrytyczne i same wciskamy im w usta takie głupoty, zamiast tłoczyć im do głowy, ze jesteśmy idealne, niepowtarzalne, niezastąpione itd.
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Izuś, mój też twierdzi że jestem jędza, i co najgorsze, on ma racjęchatte pisze:Krysiu, mój twierdzi, ze nie tak bardzo, ale jednak jestem jędzaŁaskawy dla mnie, prawda? ;)
Podziwiam go że tak długo ze mną wytrzymał.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Izuniu ja wychodzę z założenia, że ......."dobry towar reklamy nie potrzebuje". 
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum

Gabi, właśnie robisz to o czym pisałam : sama wkładasz mężowi w usta takie zdania
Powiedz mu, ze jesteś czuła, łagodna i cierpliwa. Powtarzaj to co dzień, aż uwierzy i sam zacznie tak mówić ;) Nawet gdybyś rzeczywiście była jędzą nad jędzami to Twój M powinien uważać, że jesteś uosobieniem łagodności i dobroci
Grażynko, jak widać - po tym co napisała Gabi - nawet najlepszy towar trzeba jakoś zareklamować
Przecież Gabi jest tak pogodną i spokojną istotą, ze nie jestem pewna, czy się czasem denerwuje ;) A mąż mówi, ze jędza 
Powiedz mu, ze jesteś czuła, łagodna i cierpliwa. Powtarzaj to co dzień, aż uwierzy i sam zacznie tak mówić ;) Nawet gdybyś rzeczywiście była jędzą nad jędzami to Twój M powinien uważać, że jesteś uosobieniem łagodności i dobroci
kogra pisze:Izuniu ja wychodzę z założenia, że ......."dobry towar reklamy nie potrzebuje"
Grażynko, jak widać - po tym co napisała Gabi - nawet najlepszy towar trzeba jakoś zareklamować