-odizoluj chorego storczyka od innych kwiatów
-zdezynfekowanym narzędziem wytnij zaczernione miejsca
-po użyciu narzędzia koniecznie zdenzynfekuj narzędzie spirytusem/denaturatem
-pielęgnuj jak inne rośliny (pomiń spryskiwanie)
-koniecznie nie spryskuj i nie podlewaj storczyków wieczorem ponieważ muszą obeschnąć przed wieczorem (bo to powoduje właśnie grzyby pleśń itp)
Powodzenia w uprawie!! Czekam na fotorelacje za jakiś czas! Pozdrawiam Serdecznie

A tak w ogóle to bardziej się spodziewałem tego po innych storczykach.
 A tak w ogóle to bardziej się spodziewałem tego po innych storczykach.

i wbić się w storczyka...... W połowie operacji przestałem bo nie dałem rady tak... Usunął większość tego czarnego. Ale nadal jest w środku. Jutro wstawię zdjęcia bo teraz jest ciemno. Ostrzegam widok może was dramatycznie przeraźić. Aha i napoczątku ciachania już połowa młodego listka było odczepiona. Nie wiem dlaczego ale bardzo się dziwnie czuje.
 i wbić się w storczyka...... W połowie operacji przestałem bo nie dałem rady tak... Usunął większość tego czarnego. Ale nadal jest w środku. Jutro wstawię zdjęcia bo teraz jest ciemno. Ostrzegam widok może was dramatycznie przeraźić. Aha i napoczątku ciachania już połowa młodego listka było odczepiona. Nie wiem dlaczego ale bardzo się dziwnie czuje. za dużo nawozu
  za dużo nawozu  ) - przepraszam ale nie mogę przeboleć mojego phal. violacea var malaysia, że tak go załatwiłam
 ) - przepraszam ale nie mogę przeboleć mojego phal. violacea var malaysia, że tak go załatwiłam  

Nie ma co się wstydzić, ja nie raz przekręcam nazwy np gatunków czy nie pamiętam o fachowym słownictwie itp
  Nie ma co się wstydzić, ja nie raz przekręcam nazwy np gatunków czy nie pamiętam o fachowym słownictwie itp