Pomidorki koktajlowe - 4 cz.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 mar 2014, o 18:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 4 cz.
tkordus jeśli można to jak smakują te chińczyki? i jak ci rosły,jak z chorobami?
- roots23
- 500p
- Od: 23 sie 2010, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wczoraj zerwałam pierwszego pomidorka żółtego gruszkowatego - smak nijaki, w ogóle bez smaku, drugi raz go nie posadzę
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 

- Pyxis
- 200p
- Od: 19 lip 2013, o 12:19
Za to "pieknie" rosnie na 3m. Nic go nie rusza. 
Bedziesz uzywala jako "wypelniacz" do przecierow.

Rosną bardzo bujnie, nie przycinam ich za bardzo. Chorób żadnych nie zauważyłem na razieBasia C pisze:tkordus jeśli można to jak smakują te chińczyki? i jak ci rosły,jak z chorobami?

-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 7 mar 2014, o 18:58
A dzięki bardzo bo właśnie szukam dobrych pomidorów takich nie do zdarcia oprócz koralika
Może chińczyki ale to chyba są f1?
Jeśli można skad miałeś nasiona?

Może chińczyki ale to chyba są f1?
Jeśli można skad miałeś nasiona?
Ja dzisiaj zjadłem pierwsze gruntowe pomidorki: truskawkowy, black cherry, cytrynek groniasty. Bardzo smaczne, czekam na więcej.
PS: koralika miałem i ze względu na wodnistą konsystencję i kiepski smak już nie mam
PS: koralika miałem i ze względu na wodnistą konsystencję i kiepski smak już nie mam

- Pyxis
- 200p
O smaku tak jak i o gustach jak widac nie powinno sie dyskutowac, bo dla mnie jeśli chodzi o smak, to koraliki sa w scislej czolowce. Od lat. 

a czy u Was też Yellow Pearshaped ma takie jasnozielone krzaki, jakby z chlorozą? Nawożony jest tak, jak inne, innym nie brak azotu, a niektóre odmiany nawet wykazały nadmiar. Nie wiem więc, czy mu dać jakiegoś N, czy po prostu taka ich uroda?Pyxis pisze:Za to "pieknie" rosnie na 3m. Nic go nie rusza.
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
A może mu brak magnezu, a nie azotu?
-
- 500p
- Od: 9 paź 2013, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja jednak w przyszłym roku dam spokój z koktajlowymi. Są przepyszne, ale zabierają za dużo miejsca w stosunku do plonu. Mówię o uprawie pojemnikowej na tarasie.
Błażej krzaki są równomiernie jasnozielone, nie jak w przypadku niedoborów Mg, że najpierw małe plamki, potem coraz więcej. Są w kolorze sałaty 
Tomek A u mnie koktajlówki są najzdrowsze, nie chorują, nie widać niedoborów na nich, łatwiej się je prowadzi, więc choćby dlatego warto je mieć.

Tomek A u mnie koktajlówki są najzdrowsze, nie chorują, nie widać niedoborów na nich, łatwiej się je prowadzi, więc choćby dlatego warto je mieć.
-
- 500p
- Od: 9 paź 2013, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Laryssa u mnie tak samo, ale jednak wybiorę St Pierra na przyszły rok, Betaluxy i Rumbę Ożarowską, albo może wezmę udział w aukcji nasion i uda mi się otrzymać np Perłę Kaszub 

-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
Laryssa11 u mnie takie "sałatowe" zrobiły się 2 krzaczki, które niechcący zalałam podczas eksperymentów z podlewaniem. Wypłukało im się chyba wszystko, więc dałam im dolistnie i doglebowo magiczną siłę (której resztki miałam z czasów moich początków z pomidorami) i pomogło, z pewnością dowolny inny nawóz wieloskładnikowy (np florowit do pelargoni) też będzie ok. Wg mnie sam azot pomoże na liście, a braki mogą wyjść dopiero na owocach więc nie ma co eksperymentować.
Dorota
- Rzepka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
U mnie Yellow Pearl jest mocno wybarwiony, rośnie w pojemniku,ziemia z Pasłęka, fertygowany Florowitem do pelargonii 3ml/l, wyrósł na ponad 2m, ma dość dużo owoców, niektóre zaczynają dojrzewać
- Pyxis
- 200p
Yellow Pearl bylby swietny do uprawy, jeśli by sie z lisci pomidora kiszonki robilo. To chwast nie pomidor.