Dzięki bardzo, to zamawiam, już męczę tym tematem wszystkich od rana, tak w mi się wydawało, że jest delikatna, naturalna i intrygująca. Jeszcze raz wielkie dziękiPowiem tak: jest śliczna i urocza, kwiaty drobne ale dużo na pędzie.
No i przede wszystkim ta zmienność kolorów mnie zachwyca, trudno jednoznacznie określić jej kolor, te aktualnie kwitnące są z takim różowym rumieńcem, te z pierwszego kwitnieni bardziej żółto-kremowe.
No i chyba jest bardzo zdrową odmianą, bo na razie ani śladu choroby.
Moje róże cz.I
- mora1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2006, o 17:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pozdrawiam Monika
moja skarpa
moja skarpa
- Aszka

- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
oliwko,siedzę od kilku dni na forum i oglądam i czytam i już wiem co chcę w ogrodzie.Posadziłam już 3 angielskie ale muszę wyjechać na 3 tygodnie.Wrócę po 20 pażdziernika.
1- cz mogę teraz kupić takie owinięte folią i niech sobie czekają gdzieś schowane.Nie zdążę ich posadzić przed wyjazdem
2- czy po powrocie mogę jeszcze sadzić
1- cz mogę teraz kupić takie owinięte folią i niech sobie czekają gdzieś schowane.Nie zdążę ich posadzić przed wyjazdem
2- czy po powrocie mogę jeszcze sadzić
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeżeli je kupisz w woreczku, a w nim jest ziemia, to chyba możesz je tak potrzymać. W sklepie przecież też tak stoją.
Tak mi się przynajmniej wydaje, bo na szczęście nigdy tego nie musiałam robić.
Z gołymi korzeniami trzeba by było zadołować.
No i przed sadzeniem koniecznie namocz.
Życzę powodzenia
I mam nadzieję, że jeśli ktoś ma większe doświadczenie w temacie, to jeszcze Ci coś doradzi.
Tak mi się przynajmniej wydaje, bo na szczęście nigdy tego nie musiałam robić.
Z gołymi korzeniami trzeba by było zadołować.
No i przed sadzeniem koniecznie namocz.
Życzę powodzenia
I mam nadzieję, że jeśli ktoś ma większe doświadczenie w temacie, to jeszcze Ci coś doradzi.
- Frida

- Od: 31 mar 2008, o 13:50
Oliwko, dlaczego dopiero teraz obejrzałam bardzo dokładnie wszyściutko?
Masz takie piękne róże i takie malownicze nasadzenia, kompozycje i wariacje z różami w roli głównej. A ja od wiosny kombinuję, jak urządzić rosarium, a u Ciebie, proszę ... pomysły na tacy. No i mogłam obejrzeć "dorosłe" róże, bo trudmo sobie wyobrazić jak będzie wyglądała sadzonka z kilkoma kikutami, a w Twoim ogrodzie - gotowy pokaz.
Jakże Ci zazdroszczę tego cudownego ogrodu, masz pięknie. Od teraz będę zaglądać systematycznie.
Pozdrawiam, Danuta
Masz takie piękne róże i takie malownicze nasadzenia, kompozycje i wariacje z różami w roli głównej. A ja od wiosny kombinuję, jak urządzić rosarium, a u Ciebie, proszę ... pomysły na tacy. No i mogłam obejrzeć "dorosłe" róże, bo trudmo sobie wyobrazić jak będzie wyglądała sadzonka z kilkoma kikutami, a w Twoim ogrodzie - gotowy pokaz.
Jakże Ci zazdroszczę tego cudownego ogrodu, masz pięknie. Od teraz będę zaglądać systematycznie.
Pozdrawiam, Danuta
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Oj dziewczyny, strasznie Wam dziękuję za pochwały
Jeżeli moje zdjęcia coś komuś podpowiedzą, to będzie mi bardzo miło.
Zgłosiłam mój ogród do gminnego konkursu, zajęłam II miejsce.
Pierwsze dostał ogród, którego sporą część stanowi wyłożony kostką podjazd, są tam jeszcze murki, sporo iglaków, gdzieniegdzie rośliny sezonowe w doniczkach i płócienny namiot na trawniku.
Tym bardziej więc się cieszę, że ktoś jeszcze ma podobne wyobrażenia na temat, czym jest ogród.
Bo dla mnie to przede wszystkim bogactwo i różnorodność bujnie rosnących roślin.
Wiem, wiem... gusta są różne. No i bardzo dobrze!
Jednak uważam, że róże są piękniejsze od betonowych kostek
Jeżeli moje zdjęcia coś komuś podpowiedzą, to będzie mi bardzo miło.
Zgłosiłam mój ogród do gminnego konkursu, zajęłam II miejsce.
Pierwsze dostał ogród, którego sporą część stanowi wyłożony kostką podjazd, są tam jeszcze murki, sporo iglaków, gdzieniegdzie rośliny sezonowe w doniczkach i płócienny namiot na trawniku.
Tym bardziej więc się cieszę, że ktoś jeszcze ma podobne wyobrażenia na temat, czym jest ogród.
Bo dla mnie to przede wszystkim bogactwo i różnorodność bujnie rosnących roślin.
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Witojcie! oliwka
Ty pewnie puszczasz rózom muzyke .......albo robisz inne czary
bo wchdzac na forum musze do ciebie zajrzec!
hej!
Ty pewnie puszczasz rózom muzyke .......albo robisz inne czary
bo wchdzac na forum musze do ciebie zajrzec!
hej!
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- MartaG
- 500p

- Od: 9 wrz 2008, o 12:10
- Kontakt:
I całe szczęście że nie wszyscy chcą swoje ogrody zalewać betonem:) I że chcą nimi się chwalićoliwka pisze: Tym bardziej więc się cieszę, że ktoś jeszcze ma podobne wyobrażenia na temat, czym jest ogród.
Pozdrawiam, Marta