Przysypani tęczą kwiatów...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przysypani tęczą kwiatów...

Post »

Przyznaję się bez bicia dziewczynki, ogarnęła mnie mania kupowania "zielonego"! ;:173 , jeszcze trochę i niezbędny będzie specjalista od leczenia uzależnień ;:147 ;:129
Ze względu na panujące upały, dla dobra własnego i roślinek, "mieszkają" póki co w doniczkach, jutro powinno się to zmienić, gdyż od południa pada na Mazowszu, w końcu temperatura jest znośna i gleba wilgotna ;:215

I troszkę pachnącego różowego :wink:

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Yaaaaay!!!!!1Ja tam powinienem iść na odwyk z 5 lat,a i tak by nie pomogło ;:300 ;:300 ;:300
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To ja też dziewczyny z Wami na leczenie się udam .. mnie tak od dwóch lat ta choroba się rozwija i jest coraz gorzej ;:202

Kasiu piękna lilia .. bardzo ładnie ją pokazałaś na zdjęciu ;:167

Dalie śliczny kolor - jak będziesz miała dużo ...to jednom bulwkę dla mnie odłóż ... ;:219
kryzysowa
---

Post »

Violuś, tak sobie myślę, że jakby nas na tym odwyku zamknęli, to szybko byśmy podkop zrobiły, mamy wprawę ;:159 :;230
Bulwę dalii masz jak w banku :) , mamy jeszcze odmianę kaktusową 'Splendeur Noire' i kilka innych :)
kryzysowa
---

Post »

Rzecz się dzieję dzisiejszego ranka. Skończyła nam się ziemia do nasadzeń, więc zadzwoniłam do pana który ma skład, a u którego zawsze zakupujemy ziemię pomieszaną z obornikiem. Na składzie dwa w/w "składniki" leżą oddzielnie na kupach, pracownik łychą kopary miesza w odpowiednich proporcjach pod konkretne zamówienie.
Chwilę temu przyjeżdża wywrotka z towarem. Pan wysypuje we wskazanym miejscu, po czym rzecze do mnie tymi słowy: "Gówna to pani od serca sypnąłem".. ;:129 :;230
Biorąc pod uwagę roznoszący się zapach, wnoszę iż nie kłamał ;:306
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

ależ szczery człowiek, tak od serca dodał hihihi
śliczne kwiatki, a pomysł z doniczką super, ja póki co robiłam w ten sposób choinkę, a jakoś mi nie przyszło do głowy, aby coś więcej tą metodą zrobić
widzę, że szalejesz z nowymi zakupami, ja zamówiłam teraz liliowce i hortensje i myślę gdzie je ulokować, bo trochę sporo ich będzie
pozdrawiam i będę zaglądala
a najważniejsze kiciunia cudowny ;:138
Awatar użytkownika
anezob69
200p
200p
Od: 8 maja 2014, o 12:07

Post »

Kasiu ... chłopina widzi jak się męczysz aby wszystko rosło jak najpiękniej więc od serca sypnął pachnącego nawozu. Zafundował Ci francuskie perfumki. :;230
Teraz wszystko będzie rosło jak na drożdżach.
Wstaw fotki bo dawno nie widziałam ogródka.
pozdrawiam serdecznie, Bożena

Ogród szczęściem pachnący
kryzysowa
---

Post »

Basiu, ja też zamówiłam liliowce od forumki, i też całkiem sporo, poza tym całe mnóstwo cebul różnej maści, a miejsce jeszcze nieprzygotowane ;:218
Dostałam jakiejś wściekłej alergii w postaci pokrzywki, która prawdopodobnie ma związek ze słońcem i potem, w związku z czym pogoda ogranicza moje działania praktycznie do zera ;:145
Bożenko, od dawna kupuję te francuskie perfumy :;230 z jednego żródła i wiem, że gatunkowo pierwsza klasa, pomidory lada chwila zrobią dziurę w tunelu, takie gigantyczne krzaczory porosły ;:219
Wrzucę fotki, jak tylko wykończę którąś z rabat na tip top, powstaje ich kilka jednocześnie, ale chyba ta z żurawkami i hostami będzie najszybciej gotowa, już bym skończyła, gdyby nie w/w powód ;:223
Jutro brygada wchodzi zmieniać czapkę na moim domku, muszę przypilnować, żeby mi roślin nie stratowali ;:163
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Pilnuj, pilnuj pracowników, bo oni generalnie są ślepi ;:148 . A nawóz przykryj jakąś folią, bo wyleci cały azot. Faceta zaś wyściskaj, bo wszystko będzie Ci rosło 'do nieba' ;:138 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

To "czapka" do wymiany?
kryzysowa
---

Post »

Będę pilnować Aniu, nie dam ukrzywdzić moich zieloności, dziś już dostali szczegółowe wytyczne co do tego, gdzie im wolno chodzić i zrzucać stary dach, jeśli się nie dostosują, będą mieli ze mną do czynienia! ;:163
Małgosiu, mój domek ma grubo ponad 20lat, należy mu się nowy kapelutek :)
baseda
200p
200p
Od: 5 maja 2013, o 17:27

Post »

Aniu również zamawiałam od forumowiczki liliowce, a cebule chyba w tym roku odpuszczę, no chyba, że znów przez przypadek na zakupy ogrodnicze polecę hihihi
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

No tak, to zrozumiałe. Powodzenia
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Kochana, uzależnienia od zakupów się nie leczy.
Jak wyleczysz będzie klapa. :;230 :;230
Śliczne dalie Kasiu pokazałaś a lilijka, miodzio i jak tu nie kupić następnych. :tan
Życzę większej choroby uzależniającej. :;230
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Kasiula17- nie życz Jej tego, bo po zrobieniu nowego dachu, zacznie na nim robić ogród, bo terenów wokół zabraknie ;:oj . Przecież idzie, jak tornado ;:306 ;:306 ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”