Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7
Bogusiu
u Ciebie jak zwykle ślicznie nic dodać nic ująć .Pozdrawiam Cię serdecznie 
Pozdrawiam Alicja
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Hortensje w tym roku rzeczywiście dają wspaniały popis
Wykończenia kamykami
Drewno i kamień zawsze mi były bliskie w ogrodzie.
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Fuksja sliczna, ja swoją wyniosłam na działkę.
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu!widocznie nie zaszkodziły im wiosenne przymrozki. Nie mam wielkiego doświadczenia z hortensjami, te ogrodowe mam 4 rok ...pierwszy rok nie kwitły wcale, drugi trzema kwiatkami / mam 4 sztuki/. w ubiegłym roku sporo miały kwiecia , a wtym roku przerosły moje oczekiwania. Nie widzę związku , co ma wspólnego głębokie sadzenie z przemarzaniem zawiązków kwiatowych/ dlatego nie kwitną/. Głębokie sadzenie może chronić przed przemarzaniem bryłę korzeniową u młodych sadzonek.
Kasiu! Katalpa zawsze mi się podobała, a teraz spotkałam z kwiatkami - to całkowicie mnie urzekła. W przyszłym tygodniu będę jechała do zachodnich sąsiadów , zajadę do szkółki i kupię jeszcze jedną jeśli będą.
Ilonko! miło , że jesteś i dziękuję za tyle pochwał pod adresem kwiatków, ogrodu , mojej pracy i pozytywny odbiór
mojej osoby. Och, ten pędzący czas - mimo,ze jestem na emeryturze to ciągle go brakuje. Szaleję z obrzeżami rabatek - zdecydowanie ułatwia to koszenie. Po wybraniu warstwy ziemi 10-12 cm , wysypuję piasek aby wyrównać podłoże ,na to gruba folia. Sypię kamyczki a folię przycinam równo z obrzeżem trawnika. Sprawdzony sposób, jestem zadowolona. Dzisiaj robiłam / właściwie kończyłam/ kamienną ścieżkę przez ukwieconą ,olbrzymią rabatkę. Po doprowadzeniu do perfekcji/ myślę ,ze jutro/ zaprezentuję swoje dzieło. Miejsca do sadzenia mam multum , ciągle mówię ...to już koniec ,ale wiem ,ze tak nie będzie .Już nie mogę doczekać się wyjazdu po niedzieli do szkółek / przy okazji/
Alu!dziękuję , ale wiele jeszcze do zrobienia . Wiesz, kiedy jeszcze pracowałam dbałam aby było wyplewione , wykoszone... teraz moje wymagania zdecydowanie zmieniły się. Ciągle jakieś przeróbki , przesadzanie , dosadzanie...a najgorsze ,ze jeszcze mam sporo trawnika . Wow , ile to by było rabat
Ewuniu! Hortensje ogrodowe spisały się ,ale zdecydowanie wolę bukietówki. Drewno , kamień i kamyczki to też moi faworyci w ogrodzie.
Aniu! moje dwie fuksje , prawie drzewka stoją w ogrodzie przy basenie.Te zwisające to zakup z ubiegłego tygodnia- są śliczne , takie subtelne, kojarzą mi się z "panna młodą"
Kochani ! dzisiaj pokażę Wam moje urocze pelargonie i lobelie
url=http://www.fotosik.pl]
[/url]

...i widok na część ogrodu z tarasu

Kasiu! Katalpa zawsze mi się podobała, a teraz spotkałam z kwiatkami - to całkowicie mnie urzekła. W przyszłym tygodniu będę jechała do zachodnich sąsiadów , zajadę do szkółki i kupię jeszcze jedną jeśli będą.
Ilonko! miło , że jesteś i dziękuję za tyle pochwał pod adresem kwiatków, ogrodu , mojej pracy i pozytywny odbiór
Alu!dziękuję , ale wiele jeszcze do zrobienia . Wiesz, kiedy jeszcze pracowałam dbałam aby było wyplewione , wykoszone... teraz moje wymagania zdecydowanie zmieniły się. Ciągle jakieś przeróbki , przesadzanie , dosadzanie...a najgorsze ,ze jeszcze mam sporo trawnika . Wow , ile to by było rabat
Ewuniu! Hortensje ogrodowe spisały się ,ale zdecydowanie wolę bukietówki. Drewno , kamień i kamyczki to też moi faworyci w ogrodzie.
Aniu! moje dwie fuksje , prawie drzewka stoją w ogrodzie przy basenie.Te zwisające to zakup z ubiegłego tygodnia- są śliczne , takie subtelne, kojarzą mi się z "panna młodą"
Kochani ! dzisiaj pokażę Wam moje urocze pelargonie i lobelie
url=http://www.fotosik.pl]
[/url]

...i widok na część ogrodu z tarasu

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- wsiania
- 500p

- Od: 27 sty 2012, o 09:51
Bogusiu, dziękuję za takie "całokształty", te zdjęcia dają pojęcie o skali Twojego ogrodu. Żwirowe obrzeża i dróżki wyglądają pięknie, nadźwigałaś się, choć nie powinnaś
Kwiecie bujne cieszy oczy, zwłaszcza pelargonie cudne! Ja na swoich wczoraj odnotowałam dopiero pierwsze pączki, ale i tak się cieszę, bo pierwszy raz je siałam.
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. 
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Szczerze Cię podziwiam z tymi kamorkami
Mam nadzieję, że miałaś jakąś tanią siłę roboczą
, która dźwigała za Ciebie 
- bwoj54

Anusie ! witam Was serdecznie!
Aniu!/ wsiania/ miło mi,ze jesteś u mnie. Żwirowe obrzeża, przygotowanie podłoża, wysypanie kamyczków- wszystko sama wykonałam. Mąż przywiózł kamyczki, ustawił przyczepkę w odpowiednim miejscu , abym nie musiała daleko nosić i zajął się swoimi obowiązkami/ ważniejszymi/ cd. remontu mieszkania dla ubiegłorocznych nowożeńców. Oferował swoją pomoc , ale musiałabym poczekać - ja nie potrafię czekać, musi być JUŻ
Pelargonie cieszą mnie bardzo
Aniu!/s/sweety/ witam serdecznie! Wszystko wykonane własnymi łapkami. Ja kobieta pracująca, żadnej pracy się nie boję
Aniu!/ wsiania/ miło mi,ze jesteś u mnie. Żwirowe obrzeża, przygotowanie podłoża, wysypanie kamyczków- wszystko sama wykonałam. Mąż przywiózł kamyczki, ustawił przyczepkę w odpowiednim miejscu , abym nie musiała daleko nosić i zajął się swoimi obowiązkami/ ważniejszymi/ cd. remontu mieszkania dla ubiegłorocznych nowożeńców. Oferował swoją pomoc , ale musiałabym poczekać - ja nie potrafię czekać, musi być JUŻ
Pelargonie cieszą mnie bardzo
Aniu!/s/sweety/ witam serdecznie! Wszystko wykonane własnymi łapkami. Ja kobieta pracująca, żadnej pracy się nie boję
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To możemy sobie łapkę podać
Dziś chłopak Agi narzekał na ciężkie taczki do czasu, gdy Aga mu nie powiedziała, że cięższe wywoziłam na samą górę działki
Wiem, jak to jest i tym bardziej doceniam.
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Mi sie marza kamyczki, tylko muszę taczke pożyczyc. A może sobibe zawołam na imieniny od teściów i męża 
- bwoj54

Aniu! jaka później satysfakcja
,że sama zrobiłam .Staram się z rozsądkiem dźwigać,ale nie zawsze to wychodzi.Czasami wolę zrobić sama niż słuchać stękania młodych. Lada dzień pokażę swoją kamienną ścieżkę, tez samodzielnie wykonaną . Myślałam,ze dzisiaj wykończę, ale duchota i 36 na termometrze nie pozwala. Moczę się z wnuczką w basenie. Dzisiaj dzień częściowego lenia
ugotowałam obiad i wywiesiłam pranie. Teraz synowe z synami przygotowują grilla.
Aniu! ja w tym roku zużyłam już 1,5 tony kamyczków. Czekamy aż się ochłodzi i przywiezie mi mąż kolejną porcję.
TACZKĘ CHCESZ OD MĘŻA NA IMIENINY?przecież on z niej też będzie korzystał
-- 17 lip 2014, o 16:18 --
Drogie Anie ! Bardzo cieszę się,że odwiedzacie mnie mimo niesamowitego upału. Cóż za zbieg okoliczności - Trzy Anie!
Aniu! ja w tym roku zużyłam już 1,5 tony kamyczków. Czekamy aż się ochłodzi i przywiezie mi mąż kolejną porcję.
TACZKĘ CHCESZ OD MĘŻA NA IMIENINY?przecież on z niej też będzie korzystał
-- 17 lip 2014, o 16:18 --
Drogie Anie ! Bardzo cieszę się,że odwiedzacie mnie mimo niesamowitego upału. Cóż za zbieg okoliczności - Trzy Anie!
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Bogusiu piękne widoki
Ja mam w końcu skoszone zielsko
i będę tworzyć nowe rabaty i trawniczki
Pozdrawiam

Ja mam w końcu skoszone zielsko
Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Piękne masz te pelargonie ale tylko masz czerwone
Ja też mam sadzonki ale jeszcze nie kwitną a lobelie cudne jakoś brak mi cierpliwości do ich siania 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Kwieciście u Ciebie Bogusiu a ścieżki z kamyków rewelacyjna 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Bogusiu szczęka mi opadła na widok wyhodowanych przez ciebie jednorocznych 
- abcd
- 1000p

- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Kontakt:
Bogusiu dziękuję za zaproszenie , gdyby była okazja już bym u Ciebie była ale cóż to kawał drogi
Podziwiam Twoje królestwo na fotkach
. Swoją drogą gdybym się u Ciebie zjawiła - kijem byś mnie musiała przegnać
Tak patrzę i stwierdzam fakt że nie dała bym rady tego Twojego areału obgarnąć więc po cichu [zazdroszczę/size] ale rozum podpowiada że taki mały ogródek mi stanowczo wystarczy . Szacun wielki za włożoną tam pracę
.
Tak patrzę i stwierdzam fakt że nie dała bym rady tego Twojego areału obgarnąć więc po cichu [zazdroszczę/size] ale rozum podpowiada że taki mały ogródek mi stanowczo wystarczy . Szacun wielki za włożoną tam pracę