W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: W.o... Kotach cz.7 {04.2014}
W przypadku powtarzających się wymiotów u kota (i nie mówię tu u klasycznych "kłaczkach") warto zrobić pełna morfologię i biochemię - wymioty to jeden z objawów PNN.
Kochani, zobaczcie kogo przywiozłam wczoraj do domu :D :

Przepraszam za jakość zdjęcia ale maluda jest tak przestraszona, że cudem udało się zrobić jakiekolwiek ujęcie. Siedzi za łóżkiem i tylko siłą wyciągnięta spędza poza nim kilka minut po czy czmycha z powrotem. Na razie nic nie chce pić co mnie trochę martwi w te upały ale postawiłam wodę w kąciku, mam nadzieję, że w końcu zrobi choć kilka łyków.

Przepraszam za jakość zdjęcia ale maluda jest tak przestraszona, że cudem udało się zrobić jakiekolwiek ujęcie. Siedzi za łóżkiem i tylko siłą wyciągnięta spędza poza nim kilka minut po czy czmycha z powrotem. Na razie nic nie chce pić co mnie trochę martwi w te upały ale postawiłam wodę w kąciku, mam nadzieję, że w końcu zrobi choć kilka łyków.
- whitedame
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Ale ma oryginalną urodę 

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- Plumi
- Od: 20 cze 2011, o 14:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale ślicznotka
nie przejmuj się,że tak się chowa,kiedy do nas trafił Mruczek też uciekał za kanapę,spędził za nią tydzień,przemykając tylko do miski i kuwety.Mów delikatnym głosem do kociaka,nie wyciągaj na siłę,po kilku dniach powinien jak mój sam zacząć podchodzić i wpakuje ci się na kolana. 

Kwiaty to resztki Raju.
mam problem...
Mieszkam na parterze. Teraz gorąco to i okna, balkon są otwarte praktycznie całą dobę...Od wczorajszego wieczora moja kota "pilnowała" kuchenkę gazową. Dziś dla świętego spokoju ją odsunęłam a tam niespodzianka- mysz,
taka szara dzika mysz...Mówiąc krótko ugryzł mnie sierściuch w rękę. Nie uśmiecha mi się lecieć na pogotowie....kurcze, nie wiem co robić 
Mieszkam na parterze. Teraz gorąco to i okna, balkon są otwarte praktycznie całą dobę...Od wczorajszego wieczora moja kota "pilnowała" kuchenkę gazową. Dziś dla świętego spokoju ją odsunęłam a tam niespodzianka- mysz,

?Uważamy kaktusa za roślinę, która walczy o przetrwanie we wrogim otoczeniu.?
Nie chcę Cię martwić ale powinnaś jednak udać się do lekarza. Moją córkę kiedyś "dziabnął" mały kret. Zdecydowano na pogotowiu o podaniu szczepień przeciw wściekliźnie bo co do dzikich zwierząt, nie wiadomo czy było zdrowe... No ale to już decyzja lekarza...
Witam
Przedstawiam moje dwa koty. Starsza jest Miska. Niezależna, złośliwa (jak tylko gdzieś wyjedziemy, znajdzie i nasika do walizki), przynosi mi codziennie myszy, nornice, jaszczurki i niestety ptaki. Zawsze w to samo miejsce w jadalni. Niestety nie mam lepszego zdjęcia.

A to Albercik. Pieszczoch, wypłoch i maminsynek. Przez rok nie potrafił miałczeć. otwierał pyszczek i wydobywał z siebie świst. Teraz jest największym gadułą. Dokarmiałam jego dzikie rodzeństwo a on nigdy nie dopchał się do miski. Był przeraźliwie chudy, więc zaczęłam go dokarmiać w domu i tak został. Teraz jest moim pupilem, chociaż trochę wystają mu zęby

A to Albercik. Pieszczoch, wypłoch i maminsynek. Przez rok nie potrafił miałczeć. otwierał pyszczek i wydobywał z siebie świst. Teraz jest największym gadułą. Dokarmiałam jego dzikie rodzeństwo a on nigdy nie dopchał się do miski. Był przeraźliwie chudy, więc zaczęłam go dokarmiać w domu i tak został. Teraz jest moim pupilem, chociaż trochę wystają mu zęby

- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Cudne macie kociaki
Uwielbiam koty
Skarpetka - i co zrobiłaś po ugryzieniu myszy ?

Skarpetka - i co zrobiłaś po ugryzieniu myszy ?
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Też się nad tym zastanawiamkoniczynka2014 pisze:Skarpetka - i co zrobiłaś po ugryzieniu myszy ?

Emalia, śliczne kociaki. I charakterków różnorodnosć, znaczy nudy nie ma...

-
- Od: 26 cze 2013, o 19:13
Emalio, jak zobaczyłam zdjęcie Miski, pomyślałam odruchowo: "kiedy ja to zdjęcie mojej pokraki wstawiłam...", tak jest łudząco podobna do mojej kotki. I też przynosi niezbyt chciane prezenty..
- whitedame
- Od: 17 lut 2012, o 16:22
A mój Franio jak coś upoluje, to kładzie to przed werandą i głośnym miauczeniem domaga się pochwał. Trzeba wtedy podejść i pochwalić go słowem i pieszczotą.
Jestem zadowolona z jego polowań bo upolował mi już 5 nornic, które rozkopywały mi ogródek, oprócz tego myszy i inne gryzonie, jakich nawet nie umiem nazwać.
Jestem zadowolona z jego polowań bo upolował mi już 5 nornic, które rozkopywały mi ogródek, oprócz tego myszy i inne gryzonie, jakich nawet nie umiem nazwać.

Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
A ja mam pytanie dotyczące wakacyjnego wyjazdu... z kotem. Nasza kicia jest u nas niecałe dwa tygodnie. wyjazd był zaplanowany i opłacony wcześniej a kot miał się pojawić w domu po naszym powrocie. Jednak z przyczyn niezależnych musieliśmy zabrać ją wcześniej. Czy taki nie do końca przyzwyczajony kotek nie przeżyje zbytniego stresu ? Czy nie "zgłupieje" z powodu kolejnej zmiany miejsca ? To tygodniowy wyjazd nad morze.
- Barbaara
- 50p
- Od: 14 wrz 2012, o 19:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lepiej byłoby oczywiście kicię zostawić w domu pod opieką osoby dokarmiającej i dającej pić choćby raz dziennie, ale skoro nie ma takiej możliwości, to ją zabierzcie. Uważajcie tylko, aby zestresowana Wam nie uciekła, bo wtedy.... szukaj wiatru w polu.
Jeśli chodzi o polowanie, to mam takiego typowego łowcę, któremu jak na razie tylko żaba się nie dała złapać, udaje ze jej niema, a jej bezruch zniechęca mojego rudzielca. Przynosi oczywiście swoje zdobycze na taras, czasem udaje mi się odebrać i odratować jego zdobycz. Ostatnio jednak bardzo mnie zaintrygował, przyniósł już martwą mysz i położył sobie kulturalnie na miseczkę i skonsumował. Nawet się zastanawiałam czy mu chusteczki nie podać do obtarcia pyszczka ;)
Jeśli chodzi o polowanie, to mam takiego typowego łowcę, któremu jak na razie tylko żaba się nie dała złapać, udaje ze jej niema, a jej bezruch zniechęca mojego rudzielca. Przynosi oczywiście swoje zdobycze na taras, czasem udaje mi się odebrać i odratować jego zdobycz. Ostatnio jednak bardzo mnie zaintrygował, przyniósł już martwą mysz i położył sobie kulturalnie na miseczkę i skonsumował. Nawet się zastanawiałam czy mu chusteczki nie podać do obtarcia pyszczka ;)
Nie szuka złotego środka,
ona go zawsze ma - stokrotka

- Barbaara
- 50p
- Od: 14 wrz 2012, o 19:07
Przyciąga, a jakże 
Kocimiętka
Ulubione ziele kotów
Jest śmiertelne dla insektów.
Pchły, termity i komary
Kocimiętka śle na mary.
Na woń liści kocimiętki,
Kot się robi całkiem miętki.
A niejeden wiele by dał,
Ażeby wpaść w milczący szał
Kocimiętka, to jest ziółko!
Powtarzają koty w kółko.
Na jej punkcie mają kota,
A myśl o niej kotem miota.
Niepozorna ta bylina,
Dla kota, jak heroina.
Podobnie, jak waleriana -
To przestroga, proszę pana!
Gdy masz kota nałogowca,
Idź do klubu z nim AK-owca.*
Pod warunkiem, pamiętaj to:
Kot musi zrobić pierwszy krok!
*AK - Anonimowy Kocimiętek

Kocimiętka
Ulubione ziele kotów
Jest śmiertelne dla insektów.
Pchły, termity i komary
Kocimiętka śle na mary.
Na woń liści kocimiętki,
Kot się robi całkiem miętki.
A niejeden wiele by dał,
Ażeby wpaść w milczący szał
Kocimiętka, to jest ziółko!
Powtarzają koty w kółko.
Na jej punkcie mają kota,
A myśl o niej kotem miota.
Niepozorna ta bylina,
Dla kota, jak heroina.
Podobnie, jak waleriana -
To przestroga, proszę pana!
Gdy masz kota nałogowca,
Idź do klubu z nim AK-owca.*
Pod warunkiem, pamiętaj to:
Kot musi zrobić pierwszy krok!
*AK - Anonimowy Kocimiętek
Nie szuka złotego środka,

- meluzyna
- Od: 8 sie 2009, o 10:43
Tak się zastanawiam. Niedawno byłam w Irlandii i w Szkocji. Miałam możliwość obserwować tamtejsze koty, domowe koty. Mają pełną wolność, wychodzą kiedy chcą, przychodzą również. Zresztą nie tylko koty zamieszkałe w konkretnym domu:)
Mają pełną wolność, swoje ciekawe życie. A moja - siedzi w domu, latem najczęściej na balkonie, jak w klatce. Żadnych wrażeń, kolegów, bądź nawet wrogów ze swojej kociej rodziny. Biedne są te koty zamykane w małym mieszkaniu, bez możliwości buszowania poza domem. Takie życie w "złotej klatce" i nuda.
Mają pełną wolność, swoje ciekawe życie. A moja - siedzi w domu, latem najczęściej na balkonie, jak w klatce. Żadnych wrażeń, kolegów, bądź nawet wrogów ze swojej kociej rodziny. Biedne są te koty zamykane w małym mieszkaniu, bez możliwości buszowania poza domem. Takie życie w "złotej klatce" i nuda.