Przechodząc od razu do tematu.
Od kwietnia b.r. jestem posiadaczem kosy spalinowej Kraft&Dele. Wydałem na nią niewiele ponad 300zł, bo nie będzie używana na okrągło i nie będzie mi jej szkoda jak się zepsuje po gwarancji. Jest to pierwsza kosa z jakąkolwiek mam do czynienia w swoich rękach. Nauczyłem się jak ją odpalać i z tym nie mam problemu. Problem pojawia się, gdy ją zgaszę i chcę odpalić na ciepłym silniku.
W instrukcji mam napisane tak (już pomijam, że tłumaczone na polski język chwilami bezsensowne):
Z tego wynika, że kosa powinna się uruchomić po kilkukrotnym naciśnięciu przycisku I/O, niestety to nie działa. Próbuję odpalić tak jak na zimnym silniku, bez skutku. Wykręcam świece, jest ona sucha. Czy może mam jakieś zanieczyszczenia w gaźniku itd.? Raczej nie, bo korzystam z lejku z sitkiem dwukrotnie, najpierw przelewając benzynę do pojemnika, w którym robię mieszankę, a później do zbiornika. Najprawdopodobniej coś robię nie tak albo umyka mi jakiś fakt. Dzisiaj kosę używałem po raz czwarty i za każdym razem mam z tym problem.GDY SILNIK JEST CIEPŁY:
-jeżeli w zbiorniku jest paliwo, silnik powinien włączyć się od razu po naciśnięciu włącznika 2-3 razy
Bardzo proszę, aby ktoś w punktach napisał jak odpalić kosę na ciepłym silniku (tak jak dla laika).