Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20

Post »

Jak się ma jeden wątek to na dwa fronty może i się da, ale jak się ma dwa i w tym wyspę raczej trudno, a poza tym wczoraj coś mnie odrzuciło na drugim froncie, nieważne :?
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zapomniałam pogratulować dziewanny i gailardii. Zawsze jak dziewannę wspominam ciągle słyszę powiedzonko mojego eMa: "dzie wanna, będę żygał". ;:306
Wracając do frontów, rozumiem Ciebie. Wyspa to już piękny kawałek historii, a starych drzew przesadzić wiadomo się nie da za bardzo. To, że zostałaś jest słuszną decyzją. Na tym forum jestem stosunkowo krótko. Mój wątek był malutki, kompletnie niepopularny i nie żal mi było go zamknąć, bo przecież i tak świecił pustkami. Nigdy nie dane mi było odczuć, że komuś on jest naprawdę potrzebny, więc decyzja była prosta i poszłam za Patrycją. Ludzi, których polubiłam nie zostawiam. Będę wracać, choć to będzie czasochłonne. Tych, na którym nam naprawdę zależy, nie opuszczamy, choćby nie wiem co. :wink:
Twój ogród bardzo lubię i znajdę czas, by podglądać. ;:168 Nie zawsze coś napiszę, ale będę.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

A ja w końcu wczoraj miałam takie piękne niebo jak Ty, niestety na horyzoncie za domami, więc zdjęcia by nie wyszły...

Co do konkursu, to zart był (no chyba, że jest gdzieś w Polsce konkurs na najwyższą dziewannę?), ja mam kilkanaście, ale mniejszych, w myśl powiedzenia "gdzie rośnie dziewanna, tam bez posagu panna" ;:306
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Marysiu trafiłaś, Marysia była w moim ogródku.Wizyta była bardzo krótka ale sprawiła mi wiele radości . :heja
Tak moja Śp. Teściowa odeszła 7 lipca.
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No na nareszcie Marysiu obejrzałam wszystkie zdjęcia ;:138
Liliowce masz piękne ;:108 i coś mi się wydaje że te ślicznotki to Twoja wielka miłość, zgadłam?
Czy mnie oczy nie mylą :roll: chryzantema miała ma zakwitnąć? Ten rok jakiś dziwny u mnie np. zawilce jesienne już mają pączki, czyżby.....dalej już nie napiszę ;:185
Kurki teraz jak księżniczki a zdjęcia nieba ;:215 aha jeszcze deszczu zazdroszczę :oops:
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Maryś niebo jak zwykle masz fascynujące , mam nadzieję na podobny widok podczas pobytu ;:173 A śliwki dojrzeją do tego czasu :?: :wink:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Maska pisze:Witam skoro świt!

Obrazek
Marysiu to zdjęcie ;:215
Marysiu wyślij na konkurs fotograficzny , a na pewno zdobędziesz nagrodę
Pozdrawiam Alicja
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ileż to ja razy chciałam wstać skoro świt....świty pamiętam tylko z tych niewyraźnych czasów, jak musiałam wstawać do moich dzieci.Godzina 5 rano to dla mnie ciemna noc, ale jak widać nie taka znowu ciemna. Zdjęcie piękne.
Czarnuszka jest śliczna. Niepozorna i delikatna. Czy mnie pamięć nie myli, ale to chyba jej renesans? Kiedyś częściej gościła w ogrodach.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Anito żeby wątek był popularny to musi żyć trzeba pisać wklejać zdjęcia i to często, inaczej wiem że ja zaglądam ale jak nic się nie dzieje to i ja nie piszę. Będzie jak chcesz :?
Mam wielu znajomych w realu i wiem że jak się wzajemnie odwiedzamy do chętnie taki kontakt podtrzymuję, jak ktoś do mnie przychodzi a mnie nie zaprosi to rezygnuję z takiej znajomości, ja to nazywam pielęgnowanie znajomości, jak tu będzie okaże się.
Pati panny wydane z domu więc nic im już nie przybędzie ani nie ubędzie ;:306 wiem że rzuciłaś o dziewannie, ale chyba nie jest to szczególny okaz, bo ta omszona taka rośnie ;:oj
Irenko wiem pisałam u Ciebie i domyśliłam się ...Współczuję, ale to chyba wybawienie dla obu stron. Marysia jest miłym gościem - zawsze!!!
Aniu mówiłam że dzisiaj się otworzą ;:215
Zgadłaś ! liliowce to moja pierwsza miłość ;:167 oj tak ta chryzantema jakoś mnie zmartwiła, że to jesień za pasem ;:131 zawilce też :cry:
Deszczu Ci życzę bo wszystko ładnie rośnie, chociaż kwiaty niszczy taka gwałtowna burza, ale za to jarzynki rosną ;:215
Kurki się adoptują i nie wiedzą co z tym szczęściem począć ;:306
Iwonko niestety bywa różnie, ale trzeba być dobrej myśli ;:333 Śliwki powinny być właśnie w sierpniu ale którego to nie wiem, bo tak naprawdę to pierwszy raz są w takiej ilości. Borówki amerykańskiej nigdy nie miałam tak wcześnie jak w tym roku. Miesiąc wcześniej :D
Na wszelki wypadek nasyć oko teraz

Obrazek
i w takiej wersji
Obrazek

Alu wierz mi że na konkurs trochę więcej trzeba, ale miło że Wam się podoba ;:196
Małgosiu nie taka ciemna szczególnie w lecie, Ty wstawałaś do dzieci (ja kiedyś też) a ja do kur ;:oj
Czarnuszka chyba rzeczywiście jakiś czas popadła w niełaskę, tak samo jak ta na chlebie ;:306

Zakwitła moja śliczna lilia i to nawet 2 egzemplarze!

Obrazek Obrazek Obrazek

Razem z PW to najpóźniejsze moje lilie

Obrazek

I co jeszcze kwitnie?

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,,pelargonia od Ciebie ta z ostatniego zdjęcia gwiazda pięknie u mnie kwitnie,,piękne masz lilie i liliowce,no i oczywiście niebo ,pozdrawiam i buziaczki przesyłam ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Marysiu a czarnuszkę siałaś bezpośrednio do gleby? Bo ja darowane ziarenka wysiałam w doniczce, bardzo szybko wykiełkowała....i bardzo szybko zdechła ;:223
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

;:oj jakie piękne lilie a moje ślimaki wsuwają wczoraj jednego złapałam na gorącym uczynku.
Maryś ;:196 za pelargonie. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hej Martuniu to Ty jeszcze nie pojechałaś, a ja myślałam że wypoczywasz ;:196 Zobaczysz jak szybko pelargonię rozmnożysz, bo to bardzo wdzięczna roślina ;:333
Ściskam Cię serdecznie ;:4

Beatko ta od Pati siałam w kwietniu w tunelu do doniczki, a te białe i niebieskie same się wysiały na grządce jesienią :lol: dlaczego Ci zdechła, może ziemia kiepska i zgorzel siewek?

Misiu u mnie miejscami coraz większe ślimaki, a jak wyszłam po ciemku zamknąć kury to cztery smoki na dróżce były ;:14 makarbra! 3 kalarepy w połowie zżarte!
Niech Ci się pelaśka rozmnaża ;:196
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Marysiu, pewnie były preparowane.... bo to były nasiona do dodawania do .....wypieków ;:223 ;:223 no a ja g....a myślałam, że się uda :;230 :;230 :;230

Masz kurnik, masz wybieg może kup kilka sztuk kaczek- biegusek, one kochają jeść te Twoje znienawidzone stwory :) a jakie są przy tym ładne :)
Awatar użytkownika
Joanna_68
200p
200p
Od: 3 lip 2008, o 20:42

Post »

Niebo cudne :D , zaintrygowała mnie róża klasztorna, bardzo spodobały mi się jej kwiaty, wyguglałam sobie, poczytałam i jesienią nabędę :D Kwiaty ma piękne.
Pozdrawiam Aśka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”