Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
Jak się ma jeden wątek to na dwa fronty może i się da, ale jak się ma dwa i w tym wyspę raczej trudno, a poza tym wczoraj coś mnie odrzuciło na drugim froncie, nieważne 

Zapomniałam pogratulować dziewanny i gailardii. Zawsze jak dziewannę wspominam ciągle słyszę powiedzonko mojego eMa: "dzie wanna, będę żygał".
Wracając do frontów, rozumiem Ciebie. Wyspa to już piękny kawałek historii, a starych drzew przesadzić wiadomo się nie da za bardzo. To, że zostałaś jest słuszną decyzją. Na tym forum jestem stosunkowo krótko. Mój wątek był malutki, kompletnie niepopularny i nie żal mi było go zamknąć, bo przecież i tak świecił pustkami. Nigdy nie dane mi było odczuć, że komuś on jest naprawdę potrzebny, więc decyzja była prosta i poszłam za Patrycją. Ludzi, których polubiłam nie zostawiam. Będę wracać, choć to będzie czasochłonne. Tych, na którym nam naprawdę zależy, nie opuszczamy, choćby nie wiem co.
Twój ogród bardzo lubię i znajdę czas, by podglądać.
Nie zawsze coś napiszę, ale będę.

Wracając do frontów, rozumiem Ciebie. Wyspa to już piękny kawałek historii, a starych drzew przesadzić wiadomo się nie da za bardzo. To, że zostałaś jest słuszną decyzją. Na tym forum jestem stosunkowo krótko. Mój wątek był malutki, kompletnie niepopularny i nie żal mi było go zamknąć, bo przecież i tak świecił pustkami. Nigdy nie dane mi było odczuć, że komuś on jest naprawdę potrzebny, więc decyzja była prosta i poszłam za Patrycją. Ludzi, których polubiłam nie zostawiam. Będę wracać, choć to będzie czasochłonne. Tych, na którym nam naprawdę zależy, nie opuszczamy, choćby nie wiem co.

Twój ogród bardzo lubię i znajdę czas, by podglądać.

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
A ja w końcu wczoraj miałam takie piękne niebo jak Ty, niestety na horyzoncie za domami, więc zdjęcia by nie wyszły...
Co do konkursu, to zart był (no chyba, że jest gdzieś w Polsce konkurs na najwyższą dziewannę?), ja mam kilkanaście, ale mniejszych, w myśl powiedzenia "gdzie rośnie dziewanna, tam bez posagu panna"
Co do konkursu, to zart był (no chyba, że jest gdzieś w Polsce konkurs na najwyższą dziewannę?), ja mam kilkanaście, ale mniejszych, w myśl powiedzenia "gdzie rośnie dziewanna, tam bez posagu panna"

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu trafiłaś, Marysia była w moim ogródku.Wizyta była bardzo krótka ale sprawiła mi wiele radości .
Tak moja Śp. Teściowa odeszła 7 lipca.

Tak moja Śp. Teściowa odeszła 7 lipca.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No na nareszcie Marysiu obejrzałam wszystkie zdjęcia
Liliowce masz piękne
i coś mi się wydaje że te ślicznotki to Twoja wielka miłość, zgadłam?
Czy mnie oczy nie mylą
chryzantema miała ma zakwitnąć? Ten rok jakiś dziwny u mnie np. zawilce jesienne już mają pączki, czyżby.....dalej już nie napiszę
Kurki teraz jak księżniczki a zdjęcia nieba
aha jeszcze deszczu zazdroszczę 

Liliowce masz piękne

Czy mnie oczy nie mylą

Kurki teraz jak księżniczki a zdjęcia nieba

Maryś niebo jak zwykle masz fascynujące , mam nadzieję na podobny widok podczas pobytu
A śliwki dojrzeją do tego czasu

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu to zdjęcie

Marysiu wyślij na konkurs fotograficzny , a na pewno zdobędziesz nagrodę
Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ileż to ja razy chciałam wstać skoro świt....świty pamiętam tylko z tych niewyraźnych czasów, jak musiałam wstawać do moich dzieci.Godzina 5 rano to dla mnie ciemna noc, ale jak widać nie taka znowu ciemna. Zdjęcie piękne.
Czarnuszka jest śliczna. Niepozorna i delikatna. Czy mnie pamięć nie myli, ale to chyba jej renesans? Kiedyś częściej gościła w ogrodach.
Czarnuszka jest śliczna. Niepozorna i delikatna. Czy mnie pamięć nie myli, ale to chyba jej renesans? Kiedyś częściej gościła w ogrodach.
- Maska
- Kontakt:
Anito żeby wątek był popularny to musi żyć trzeba pisać wklejać zdjęcia i to często, inaczej wiem że ja zaglądam ale jak nic się nie dzieje to i ja nie piszę. Będzie jak chcesz
Mam wielu znajomych w realu i wiem że jak się wzajemnie odwiedzamy do chętnie taki kontakt podtrzymuję, jak ktoś do mnie przychodzi a mnie nie zaprosi to rezygnuję z takiej znajomości, ja to nazywam pielęgnowanie znajomości, jak tu będzie okaże się.
Pati panny wydane z domu więc nic im już nie przybędzie ani nie ubędzie
wiem że rzuciłaś o dziewannie, ale chyba nie jest to szczególny okaz, bo ta omszona taka rośnie
Irenko wiem pisałam u Ciebie i domyśliłam się ...Współczuję, ale to chyba wybawienie dla obu stron. Marysia jest miłym gościem - zawsze!!!
Aniu mówiłam że dzisiaj się otworzą
Zgadłaś ! liliowce to moja pierwsza miłość
oj tak ta chryzantema jakoś mnie zmartwiła, że to jesień za pasem
zawilce też
Deszczu Ci życzę bo wszystko ładnie rośnie, chociaż kwiaty niszczy taka gwałtowna burza, ale za to jarzynki rosną
Kurki się adoptują i nie wiedzą co z tym szczęściem począć
Iwonko niestety bywa różnie, ale trzeba być dobrej myśli
Śliwki powinny być właśnie w sierpniu ale którego to nie wiem, bo tak naprawdę to pierwszy raz są w takiej ilości. Borówki amerykańskiej nigdy nie miałam tak wcześnie jak w tym roku. Miesiąc wcześniej
Na wszelki wypadek nasyć oko teraz

i w takiej wersji

Alu wierz mi że na konkurs trochę więcej trzeba, ale miło że Wam się podoba
Małgosiu nie taka ciemna szczególnie w lecie, Ty wstawałaś do dzieci (ja kiedyś też) a ja do kur
Czarnuszka chyba rzeczywiście jakiś czas popadła w niełaskę, tak samo jak ta na chlebie
Zakwitła moja śliczna lilia i to nawet 2 egzemplarze!

Razem z PW to najpóźniejsze moje lilie

I co jeszcze kwitnie?

Mam wielu znajomych w realu i wiem że jak się wzajemnie odwiedzamy do chętnie taki kontakt podtrzymuję, jak ktoś do mnie przychodzi a mnie nie zaprosi to rezygnuję z takiej znajomości, ja to nazywam pielęgnowanie znajomości, jak tu będzie okaże się.
Pati panny wydane z domu więc nic im już nie przybędzie ani nie ubędzie

Irenko wiem pisałam u Ciebie i domyśliłam się ...Współczuję, ale to chyba wybawienie dla obu stron. Marysia jest miłym gościem - zawsze!!!
Aniu mówiłam że dzisiaj się otworzą

Zgadłaś ! liliowce to moja pierwsza miłość

Deszczu Ci życzę bo wszystko ładnie rośnie, chociaż kwiaty niszczy taka gwałtowna burza, ale za to jarzynki rosną

Kurki się adoptują i nie wiedzą co z tym szczęściem począć

Iwonko niestety bywa różnie, ale trzeba być dobrej myśli

Na wszelki wypadek nasyć oko teraz

i w takiej wersji

Alu wierz mi że na konkurs trochę więcej trzeba, ale miło że Wam się podoba

Małgosiu nie taka ciemna szczególnie w lecie, Ty wstawałaś do dzieci (ja kiedyś też) a ja do kur

Czarnuszka chyba rzeczywiście jakiś czas popadła w niełaskę, tak samo jak ta na chlebie

Zakwitła moja śliczna lilia i to nawet 2 egzemplarze!

Razem z PW to najpóźniejsze moje lilie

I co jeszcze kwitnie?

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,,pelargonia od Ciebie ta z ostatniego zdjęcia gwiazda pięknie u mnie kwitnie,,piękne masz lilie i liliowce,no i oczywiście niebo ,pozdrawiam i buziaczki przesyłam 

- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Marysiu a czarnuszkę siałaś bezpośrednio do gleby? Bo ja darowane ziarenka wysiałam w doniczce, bardzo szybko wykiełkowała....i bardzo szybko zdechła 

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43

Maryś

- Maska
- Kontakt:
Hej Martuniu to Ty jeszcze nie pojechałaś, a ja myślałam że wypoczywasz
Zobaczysz jak szybko pelargonię rozmnożysz, bo to bardzo wdzięczna roślina
Ściskam Cię serdecznie
Beatko ta od Pati siałam w kwietniu w tunelu do doniczki, a te białe i niebieskie same się wysiały na grządce jesienią
dlaczego Ci zdechła, może ziemia kiepska i zgorzel siewek?
Misiu u mnie miejscami coraz większe ślimaki, a jak wyszłam po ciemku zamknąć kury to cztery smoki na dróżce były
makarbra! 3 kalarepy w połowie zżarte!
Niech Ci się pelaśka rozmnaża

Ściskam Cię serdecznie

Beatko ta od Pati siałam w kwietniu w tunelu do doniczki, a te białe i niebieskie same się wysiały na grządce jesienią

Misiu u mnie miejscami coraz większe ślimaki, a jak wyszłam po ciemku zamknąć kury to cztery smoki na dróżce były

Niech Ci się pelaśka rozmnaża

- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Marysiu, pewnie były preparowane.... bo to były nasiona do dodawania do .....wypieków
no a ja g....a myślałam, że się uda

Masz kurnik, masz wybieg może kup kilka sztuk kaczek- biegusek, one kochają jeść te Twoje znienawidzone stwory
a jakie są przy tym ładne 

Masz kurnik, masz wybieg może kup kilka sztuk kaczek- biegusek, one kochają jeść te Twoje znienawidzone stwory

- Joanna_68
- 200p
- Od: 3 lip 2008, o 20:42
Niebo cudne
, zaintrygowała mnie róża klasztorna, bardzo spodobały mi się jej kwiaty, wyguglałam sobie, poczytałam i jesienią nabędę
Kwiaty ma piękne.

Pozdrawiam Aśka