Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa
Doskonale rozumiem twój zachwyt liliami. Jak tu przejść obojętnym obok takich kolorów, a jeszcze te pachnące..Już mam gorące postanowienie upchnięcia chociażby dodatkowych kilku sztuk u siebie, mimo ogólnej ciasnoty

- mamafrania

- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Witajcie po kilkudniowej przerwie.Pełnia lata się zbliża, a co za tym idzie doba w tym okresie ma przynajmniej o 12 godzin za mało.Na komputer zostaje mi niewiele czasu, ale na szczęście aparat mam często w ręku i jakieś zdjęcia uda mi się zrobić.
Pomidorowy głód udało mi się już zaspokoić.Doczekaliśmy się na początku tygodnia pierwszych dwóch pomidorów malinowych własnej produkcji
.Na pewno nie są największę na świecie, ale są nasze własne
a to cieszy ogromnie i utwierdza w przekonaniu że dobrze że się dałam namówić
.

Zaczęły się również ogórki gruntowe.Franek nie mógł się już doczekać.Nazbierał maluszków i własnoręcznie przygotował już 10 słoiczków korniszonów z czego 2 już zjadł
.Nic tak nie smakuje jak własnoręcznie wychodowane warzywka .
Dzieje się również kwiatowo.Konkretnie liliowcowo i liliowo

Znalazło się tez kilka innych kwiatków

Pomidorowy głód udało mi się już zaspokoić.Doczekaliśmy się na początku tygodnia pierwszych dwóch pomidorów malinowych własnej produkcji

Zaczęły się również ogórki gruntowe.Franek nie mógł się już doczekać.Nazbierał maluszków i własnoręcznie przygotował już 10 słoiczków korniszonów z czego 2 już zjadł
Dzieje się również kwiatowo.Konkretnie liliowcowo i liliowo

Znalazło się tez kilka innych kwiatków

ŻU-RAW-KI,ŻU-RAW-KI,ŻU-RAW-KI!!
Ale ty ich masz
zachwycam się też twoimi liliami.przez Ciebie chyba kupie...
Ale ty ich masz
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Faktycznie, nie ma to jak własne owoce i warzywa
Żurawki mam i nawet lubię, ale nie jestem ich jakąś wielką fanką. W kilku miejscach ładnie mi rosną i się nimi zachwycam. Wolę jednak liliowce i floksy. A Twoje liliowce są po prostu rześliczne
Żurawki mam i nawet lubię, ale nie jestem ich jakąś wielką fanką. W kilku miejscach ładnie mi rosną i się nimi zachwycam. Wolę jednak liliowce i floksy. A Twoje liliowce są po prostu rześliczne
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Ja lubie i liliowce - są niezawodne. No i lubię żurawki, jeżówki, floksy, tawułki i mietę. Ostatnio kupiłam 3 penstemony - ponoć przezimuja i będą ładne i geste za rok - zobaczymy. Jeśli nie zabiora działki 
- becia123

- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Aniu
Jak ręka ?i dzieciaczki odpoczywają w wakacje?.Ja mam dwójkę na wakacjach u siebie . 
- mamafrania

Beatko moje dzieci nudza się potwornie, wynajdują sobie więc różna zajęcia żeby było śmieśnie, a przynajmniej ciekawie.Franek buszuje ostatnio w ogórkach.Oto jego zbiory.
Ręka jak Cię mogę.Dlatego udaję ze nie zauważam
.Gorzej z plecami, ale jakoś będzie.Cały liliec mam już zajęty, ale jakoś miejsca na poleżenie to sobie nie zarezerwowałam
.No chyba ze w niedzielę.

Aniu Wielkakulko, ja Kocham to co Ty, ale z penstemonem nie mam dobrych doświadczeń.W ubiegłym roku kupiłam takiego niskiego i liobelię bylinową i niestety.Wiosną próżno było szukać ich na rabacie...
Ale Tobie życzę powodzenia.Los działki niepewny?Moze nie będzie tak źle
.
Aniu, ja wiem ze jak sama przed sobą przyznam się ze coś mi się podoba, to koniec, przepadam.Mam żyłkę kolekcjonerską chyba.Żurawek mam sporo, ale liliowce to zupełnie studnia bez dna, a ciągle podobają mi się nowe.One są urocze.Zakwitły mi dwuletnie kępy od Anity, i już czekam na kwitnienie za rok.Bosskie są
Witaj Tulap
Żurawki obfocę jak znajdę chwile.One są niezwykłe.Zdecydowanie warto je mieć 
Ręka jak Cię mogę.Dlatego udaję ze nie zauważam

Aniu Wielkakulko, ja Kocham to co Ty, ale z penstemonem nie mam dobrych doświadczeń.W ubiegłym roku kupiłam takiego niskiego i liobelię bylinową i niestety.Wiosną próżno było szukać ich na rabacie...
Ale Tobie życzę powodzenia.Los działki niepewny?Moze nie będzie tak źle
Aniu, ja wiem ze jak sama przed sobą przyznam się ze coś mi się podoba, to koniec, przepadam.Mam żyłkę kolekcjonerską chyba.Żurawek mam sporo, ale liliowce to zupełnie studnia bez dna, a ciągle podobają mi się nowe.One są urocze.Zakwitły mi dwuletnie kępy od Anity, i już czekam na kwitnienie za rok.Bosskie są
Witaj Tulap
Zgadzam się z tobą całkowicie.Widziałas odmianę Sotuthern Comfort?Ale ona ma liście 
- mamafrania

Soutern Comfort jest sporych rozmiarów.I pięknie się wybarwia, ale jeszcze bardziej czekam na tegoroczną nowość XXL.Ta to dopiero ma być wielka.Dorasta do okło metra .Piękna tez jest Kasandra.Duża i kolorystycznie ciekawa.Masz już jakies żurawki?
Mam 11
W moim wątku są zdjęcia,ale muszę im stanowisko zmienić.Myślałem że mają być w slońcu,żeby się liście lepiej wybarwiły
I ten upał je trochę zniszczył też 
-
szarotka66
- 1000p

- Od: 21 sie 2011, o 14:11
Aniu, a lilie to co? Przecież też Ci się podobają, tulipany też. Masz lilię Saltarello? Jak ona pachnie......... 
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
- mamafrania

Dorotko, na razie takiej nie widzę.Ale one dopiero zaczynają rozwijać pąki, więc nie tracę nadzieji.Wiesz zę lilie to ja całym
Za każdym razem musze kartę z aparatu wyciągać, bo kabel mi się popsuł
i zaczynam się martwić czy jak będę wyciągłała ją z aparatu 3 x dziennie to czy karty nie popsuję.Idę teraz na dwór, to coś dopykam .
Tulap, żurawki mogą rosnąć na słońcu, ale nie wszystkie i muszą mieć jednak chociaż trochę wilgotną glebę.Wtedy dadzą dobrze radę.Dobrze zjeżeli jednak mają chociaż deczko cienia przez kilka godzin.Na słońce cudna jest Key Lime Pie, Licorice,Midnight Rose i wiele wiele innych.Właściwie łatwiej wymieniec te które warto cieniować.Generalnie uznawałam zasadę :im żurawka jaśniejsza , tym więcej cienia potrzebuje.11 to już ładny wynik
Tulap, żurawki mogą rosnąć na słońcu, ale nie wszystkie i muszą mieć jednak chociaż trochę wilgotną glebę.Wtedy dadzą dobrze radę.Dobrze zjeżeli jednak mają chociaż deczko cienia przez kilka godzin.Na słońce cudna jest Key Lime Pie, Licorice,Midnight Rose i wiele wiele innych.Właściwie łatwiej wymieniec te które warto cieniować.Generalnie uznawałam zasadę :im żurawka jaśniejsza , tym więcej cienia potrzebuje.11 to już ładny wynik
-
szarotka66
- 1000p

- Od: 21 sie 2011, o 14:11
No to ja Cię muszę zmartwić. Przez ciągłe wyciąganie karty, ja już załatwiłam 2, a teraz chyba już i aparat odmówił posłuszeństwa. W tym mixie tej lilii na pewno nie będzie, ale ja mam 3szt.
Jakby co to wiesz.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Nadwyżki z domu i ogrodu
- mamafrania

- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aniu piękne warzywne plony
ale tym razem moim sercem zawładnęły floksy
czy ten pierwszy ma taki długi kwiat? Czy to dwa złączone?