Rośliny domowe, tarasowe i ogrodowe u Anki.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rośliny domowe, tarasowe i ogrodowe u Anki.
Raflezja - Moje roślinki często nawożę. Do tej pory stosowałam specjalne nawozy odpowiednie dla danej grupy, ale nie wyrabiałam finansowo. W tym roku zastosowałam nawóz do pomidorów, do wszystkich roślin, i efekt jest nie gorszy, a może i lepszy, ale na pewno taniej. 

Aneczko
kwitnienia nieziemskie! Cudowny taras, cudowny ogród. Oleander różowy
Moją uwagę często przykuwają rośliny, których nie znam (lub nie rozpoznaję, z powodu obfitego kwitnienia w innych ogrodach
) U Ciebie zainteresowała mnie duża roślina z różowymi kwiatami, dorównująca wzrostem iglakom (fotka z juką czy też z żółtymi liliami).

Moją uwagę często przykuwają rośliny, których nie znam (lub nie rozpoznaję, z powodu obfitego kwitnienia w innych ogrodach

Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu - to, co pokazałaś na zdjęciach w wątku olkowym mnie po prostu zachwyciło i wciągnęło na Twoje stronki.
Ale na temat tego, co zobaczyłam tutaj na str. 1 (i nie tylko) po prostu nie wiem co powiedzieć.
Mogę tylko wykrztusić z wrażenia, że będę regularnie spacerować po Twoim ogrodzie i regularnie Ci zazdrościć wszystkiego po kolei
A najbardziej cieszy mnie fakt, że w dodatku ("jakby co") jesteś z Małopolski
O nawozie do pomidorów słyszę już kolejny raz. Myślisz, że do doniczkowych też dałby radę?
Ale na temat tego, co zobaczyłam tutaj na str. 1 (i nie tylko) po prostu nie wiem co powiedzieć.
Mogę tylko wykrztusić z wrażenia, że będę regularnie spacerować po Twoim ogrodzie i regularnie Ci zazdrościć wszystkiego po kolei

A najbardziej cieszy mnie fakt, że w dodatku ("jakby co") jesteś z Małopolski

O nawozie do pomidorów słyszę już kolejny raz. Myślisz, że do doniczkowych też dałby radę?
Pozdrawiam i zapraszam
-
- 200p
- Od: 18 sty 2012, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne zdjęcia i piękne rośliny. Różowy, pełny oleander to moje marzenie, nie spotkałam w żadnym sklepie. Teraz jest chyba najlepszy czas na ukorzenianie bo tydzień temu poświęciłam jedną gałąź oleandra czerwono/bordowego - podwójny i pachnący. Wczoraj wypatrzyłam korzonki. Po południu gonię do znajomej bo ona ma żółtego pełnego pachnącego i będę ukorzeniać. Na moim nie mam co uciąć bo cały jest w kwiatach. Te nowe będę prowadzić na pniu bo mniej miejsca do przechowania. Aniu zwróciłam uwagę na liliowce bo mam te same i jeszcze inne odmiany - duże żółte kwiaty wykończone falbanką, duże rude kwiaty i duże różowe ( coś zbliżonego do różu ). Mieszkasz w pięknej okolicy- wczasowo.
Pozdrawiam Ela
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wow...itny busz w Twoim ogrodzie. A jak pięknie...
No portretowe zdjęcia roślin niesamowite.
Wielką - zauważyłam, ile ona ma lat?
I śliczne oleandry
No portretowe zdjęcia roślin niesamowite.
Wielką - zauważyłam, ile ona ma lat?
I śliczne oleandry

Witam u Ciebie, pozytywy już wszyscy napisali a ja ..........hm może tylko się kwiatom
pozdrawiam

- stefcia
- 500p
- Od: 2 gru 2012, o 18:08

Z przyjemnością przespacerowałam się po Twoim wątku! Masz urocze rośliny i ogromne serce do kwiatów. Jestem zachwycona Twoimi roślinami , a zwłaszcza oleandrami - tak mnie zauroczył w kolorze czerwonym i kremowym

- hanka101
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Ale kolorowo i jak pięknie w Twoim ogrodzie, szkoda, że internetem nie można przesyłać zapachów, oleander pewnie daje czadu

-
- Od: 29 sie 2013, o 08:23
Tak Haniu, zapach ma niesamowity 
Justus27 - sundavilla ma 5 albo 6 lat
Gianna - ta różowa roślinka , To ślazówka Thuryndzka ( nie jestem pewna, czy poprawnie napisałam nazwę)
Ewa321 - Mieszkamy całkiem blisko siebie, jakieś 40 km. W Krakowie mam też brata.

Justus27 - sundavilla ma 5 albo 6 lat
Gianna - ta różowa roślinka , To ślazówka Thuryndzka ( nie jestem pewna, czy poprawnie napisałam nazwę)
Ewa321 - Mieszkamy całkiem blisko siebie, jakieś 40 km. W Krakowie mam też brata.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aniu nie wiem, co powiedzieć
Bardzo rzadko spotykam na forum, tak duże i obficie kwitnące rośliny doniczkowe, jak twoje.
Większość ma oleandry wielkości moich, czyli do kolan, a u ciebie to ogromne drzewa.
Epikaktus też bardzo duży, jak na swoje trzy lata...masz dziewczyno rękę do kwiatów

Bardzo rzadko spotykam na forum, tak duże i obficie kwitnące rośliny doniczkowe, jak twoje.
Większość ma oleandry wielkości moich, czyli do kolan, a u ciebie to ogromne drzewa.
Epikaktus też bardzo duży, jak na swoje trzy lata...masz dziewczyno rękę do kwiatów

- Agnezja
- 200p
- Od: 7 lis 2009, o 11:42
Zostałam w Twoim wątku na dłużej, wręcz oderwać oczu nie można od tych pięknych oleandrów, kloników (takich ślicznych kolorów klonika jeszcze nie widziałam), wypatrzyłam też bujną hortensję. pięknie i romantycznie. Na szczęście nie "wzięło" mnie jeszcze na skrętniki, ale urody im odmówić nie można. 

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj...
Przejrzałam dwa razy, te piękne zdjęcia i jakże piękne i dorodne rośliny... Gratuluję wspaniałych okazów i niesamowitej ręki do kwiatuchów...
Jeśli pozwolisz, wpadnę od czasu do czasu i pozachwycam oczy Twoimi cudeńkami...

Przejrzałam dwa razy, te piękne zdjęcia i jakże piękne i dorodne rośliny... Gratuluję wspaniałych okazów i niesamowitej ręki do kwiatuchów...

Jeśli pozwolisz, wpadnę od czasu do czasu i pozachwycam oczy Twoimi cudeńkami...

-
- 500p
- Od: 18 wrz 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, nie mogę się napatrzeć na Twoje oleandry i sundavillę
Niesamowity widok!
Ogród taki piękny, zadbany. Na pewno sporo czasu poświęcasz swoim roślinom.
Oleander (karminowy o półpełnych kwiatach) od Ciebie pięknie mi rośnie i ma coraz większe liście.
A dzisiaj zauważyłam na dwóch fiołeczkach malutkie pąki kwiatowe.
Już nie mogę się doczekać jak zakwitną Kamienny Cwietok i Ness' Orange Pekoe.
Malutki Skrętniczek okazał się być śliczną Jessicą.
Dziękuję Ci bardzo za cudne rośliny!

Oleander (karminowy o półpełnych kwiatach) od Ciebie pięknie mi rośnie i ma coraz większe liście.

Malutki Skrętniczek okazał się być śliczną Jessicą.

Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
Cudownie kolorowo u ciebie. Klonik ma kwiat xxl. A oleander pięknie poprowadzony jako drzewko.
A epiphyllum widzę,że długo jeszcze pokwitnie

A epiphyllum widzę,że długo jeszcze pokwitnie

- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Ależ cudowny oleander
NIesamowity 

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota