Crazydaisy wiem, że uzyskanie wanilii - przyprawy w naturalny sposób w naszym kraju nie jest możliwe Mi generalnie zależy na kwiatach i ich rajskim zapachu
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Haniu - m. nie zna moich planów ale jak będzie trzeba to je pozna
Łazienka niestety ciemna, jak to w bloku
I jeszcze wypatrzyłam u Ciebie skrzydłokwiat gemini - on jest też tak prosty w obsłudze jak te zwykłe?
Muszę dopytać bo obawiam się, że wkrótce go nabędę
Witaj u mnie Wszystkie rośliny z ciapatymi listkami muszę mieć więcej światła niż ich odpowiedniki jedno kolorystyczne. Inaczej się nie wybarwią, a uprawa jest rzeczywiście bardzo łatwa
Pozdrowienia Hania
Witaj Haniu Mam nadzieję, że mimo remontu znajdujesz chwilkę, by nacieszyć się Swoimi pięknymi roślinami. Gratuluję filodendrona, zwłaszcza tego dużego. Mój od kilku mc stoi w miejscu. Wybitnie nie wychodzi mi uprawa tej rośliny
Haniu - ja znowu z pytaniem do Ciebie, bo sansevierki to Twoja specjalizacja
Czy ta odmiana poniżej (najnowszy nabytek) to ta, którą się zaplata w warkocz + czy ona się nazywa cylindrica
Ewo,
cylindrica - ją się zaplata w warkocz, natomiast moim zdaniem to nie jest cylindrica, liście wychodzą pod kątem z łodygi a poza tym są wklęsłe. U cylindric wychodzą pod kątem prostym z łodygi i są obłe.
Nie mam 100 pewności
Buziaki
Pozdrowienia Hania
Witajcie w ten i upalne sobotnie popołudnie
W ubiegłym tygodniu sporo się u mnie działo, przyjechało kilka paczek z zielonymi między innymi od Katiushy i Leny. Dzięki Dziewczyny
nigdy więcej prowizorki..., a tutaj już z lokatorami
pozostałe towarzystwo moczy nóżki
Pozdrowienia Hania