Iw pisze:Tak rób dalej,

a jeszcze te kolce polubię
Oj kobieto strzeż się- to już są początki "epidemii różanej" !!! Są też róże bez kolców
Gosiu ja zdjęć nie potrafię pięknych robić a więc masz potwierdzenie, że ona jest piękna

ja na szczęście (albo nieszczęście

) mam sporo miejsca. Jak nie ta to inna. A może na jakieś drzewo puścić niech obrasta?Zobacz u ulakonie jak na paru arach ma mnóstwo róż, bylin, owoce, warzywa ...
Elsi na herbatkę (oraz maseczki na dłonie-super regeneruje! Czy do kąpieli...) my zbieramy ślaz czyli dziką malwę, ciemnofioletowy mniejszy kwiat
http://www.mlewandowski.com.pl/show_art.php?id=60
Ja susze na rozwieszonej firance w ciemnym suchym pomieszczeniu(przy dachu garażu

) całe kwiaty z koszyczkiem zebrane rano i później drugi raz w południe i przechowuję przez zimę w pudełku tekturowym lub po herbatkach ziołowych. Jak masz zdjęcie kwiatu to możesz podesłać. Tylko uważaj bo ta malwa potrafi niesamowicie się rozsiewać
-----------------------------------------------
Spóźniona jestem ze zdjęciami róż
Rosa helenae ?Semiplena? sadzona jesienią 2011 i nie może się rozhuśtać

wypuściła 3 pędy długaśne i obsypała się kwieciem, ładne ale ciągle czekam czy mnie zachwyci. Kiedyś miałam nadzieję, że obrośnie jabłonkę i wzbogaci wiosną hostowisko...zdaje się, że jeszcze sobie poczekam na efektowny wygląd
Pierwsze kwitnienie ma już za sobą
White Meidiland i jak na młodziaka ładnie kwitła. Sadzona jesienią buduje ładny krzaczek, nie pokłada się jak Swany, ma ładne średnie kwiaty (nie obsypują się tak łatwo) ale po deszczu "kłania się" i kwiaty raczej trzeba wycinać. Listki jak dotąd zdrowe, błyszczące. Dosyć szybko puściła nowe pędy (nie są długie) i zawiązuje znowu pąki, myślę,że warto ją sadzić na brzegu rabaty. Podoba mi się kolor bialusieńki u mnie obok ciemnych żurawek pod ciemnym klonem (zobaczymy jaki floks się zaplątał). Może zapracuje sobie na miano ulubienicy...zobaczymy

...
A medal u mnie dostała dzisiaj Pomponella....wszystkie poddały się dzisiejszej zlewie a ona się nie ugięła i dalej wygląda przepięknie

niesamowita różyca