Zastosowanie popiołu do nawożenia
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 7 sie 2008, o 17:20
Zastosowanie popiołu do nawożenia
Proszę o poradę jak można wykorzystać popiół powstały po spalaniu drewna liściastego; czy jest on zasadotwórczy czy kwasotwórczy
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przenoszę wątek do sekcji ogólnej. Tam też znajdziesz najwięcej na temat zastosowania popiołu. Wystarczy zresztą wpisać w naszą wyszukiwarkę hasło "popiół" i wyskoczy trochę tematów.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Owszem, nadaje.
Zamiast mniszka/roundup'u.
Jak u mnie ktoś zimą wyrzucił w kąciku kupkę popiołu z sadzą, to przez całe lato, mimo podlewania, wygrabiania, podsypywania ziemi, nawożenia i dosiewania trawy wyrósł tylko perz z sąsiednich kłączy. (czynności niekoniecznie w wyszczególnionej kolejności
)
Zamiast mniszka/roundup'u.

Jak u mnie ktoś zimą wyrzucił w kąciku kupkę popiołu z sadzą, to przez całe lato, mimo podlewania, wygrabiania, podsypywania ziemi, nawożenia i dosiewania trawy wyrósł tylko perz z sąsiednich kłączy. (czynności niekoniecznie w wyszczególnionej kolejności

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
"popiół z sadzą" to coś takiego wyciąganego z komina, albo od tyłu pieca. Zwykły popiól z popielnika może nie zaszkodzi 

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz