Ilonko- oj dużo jest oprócz kwiatów które masz tysiące i ciekawie skomponowane, bardzo podoba mi się wydzielona oaza dla dzieci, wszystko w jednym miejscu - u mnie tak porozrzucane tu piaskownica, tam domek i huśtawki,a basen to muszę koło tuji rozstawiać bo tylko tam najwięcej słońca- na razie.
Grilo wędzarnia- super i tarasik by się przydał z kostki kamiennej - uwielbiam- jest naturalna i chyba by u mnie pasowała.
Ostatni zachwyt- murek i przejście z płyt kamiennych(podobno nie skończony)- myślę o czymś podobnym tam za domkiem dla dzieci, ja jest skraj lasu z brzózkami a zaczyna się nowa rabata z żurawkami i ozdobnymi krzewami. Chciałam pod brzozami zrobić taki murek- na którym można usiąść w cieniu brzóz -a rosły by tam wrzosy, wrzośce , a pomiędzy właśnie taka ścieżka prowadząca do lasu.
Jeszcze mam wymieniać co bym sciągnęła
Małgosiu- z tymi kolorami to u mnie nie do końca- żółty, niebieski,fiolety , biały, róż delikatny- to kolory które teraz chodzą po głowie i które tam widzę- ale gusta się zmieniają więc i jakieś żywsze pewnie się znajdą. Słońce niestety nie idzie tak jak bym chciała

.Byłaś to wiesz jak to wygląda- wstaje za domem , później przesuwa się na wjazd i tu problem- wielkie jesiony, lipy , dęby- później trochę pada na dalsze części działki , dalej wędruje i już mamy go za lasem który jest przy drodze- nie z tej strony las zostawiliśmy

.Oczywiście latem jest wyżej więc więcej trochę wpada, jesienią niżej więc już tak fajnie nie jest.
Dosiu- te właśnie sadzę- hortensje - na razie białe -ale pewnie kolory się rozszerzą bo widzę że dobrze im u mnie, żurawki mam kilka ale nie wzięły mnie za serducho, hosty też są - ale to takie kwiaty ozdobne z liści- lilie,róże, irysy- jeżówki, lawenda, kocimiętka ,przetaczniki to są kwiaty które lubię w każdej postaci- niestety one potrzebują dużo słońca.
-- 10 lip 2014, o 22:49 --
Zuziu - a dlaczego Ty pozamykałaś wątki