RODoS
-
Pashmina2006
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: RODoS
Witaj. Zaciekawił mnie twój wątek, chociaż czytając nie spodziewałam się że będzie totalny brak zdjęć z zeszłego sezonu. No ale dalej już dowiedziałam się dlaczego
Mam nadzieję że w tym roku tyle przy aucie nie spędzicie i pokażesz nam więcej ze swojej działeczki 
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
I ja zajrzałam i czekam na zdjęcia
bo mi się u Ciebie podoba 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
ee no jestem i żyję
zmieniliśmy plany co do życia naszego, mąż wyjechał w maju do NL do pracy i miałam za jakiś czas do niego dojechać, sprzedać działkę
zamienić mieszkanie
i takie tam ... ale z tęsknoty mój Książę wrócił
myślałam,że faceci są innego pokroju, że to kobiety tak tęsknią za rodziną... ale no proszę ... i tak się cieszę bo to jakoś podziałało bardziej i bardziej na nas
trudny okres dla nas, mąż szuka pracy , dlatego nakład finansowy na działkę na razie 0zł
ale sąsiedzi pomogli wykosić bo trawa zakwitła
a ja sama zrobiłam jedną stronę z tujami - nie było ich widać spośród trway, prześlę fotki i pokaże moją weekendową pracę - chociaż tyle, ale nawet na żadnego kijka kasy w tym sezonie nie będzie
coś za coś, ale jak to mój mąż napisał do przyjaciela który tam został i zadał pytanie mojemu mężowi - a co z przyszłością ???? mój odpisał - " przyszłość to rodzina , wracam do nich "
musimy się trochę pomęczyć ale wierzę że wkońcu się uda 
zmieniliśmy plany co do życia naszego, mąż wyjechał w maju do NL do pracy i miałam za jakiś czas do niego dojechać, sprzedać działkę
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Aniu znam tę sytuację z własnego zycia
. Wyjechałam i wróciłam ale znów bez zadnych perspektyw. Napisz na PW gdzie mieszkasz czasem któraś z koleżanek chce sie pozbyć roślin to może dotrą do Ciebie 
-
Pashmina2006

Dobrze że wrócił, rodzina jest najważniejsza. Rośliny kupisz później. Trzymam kciuki żeby szybko znalazł pracę.
jedyny kwiatek kupiony po 1.50 - 3 szt begoni i 1 lobelia na otrcie łez jak druga połowa pojechała - czyli zakup majowy - aktualnie wraz z doniczką na działce

tuje, które musiałam spod trawy wydobyć
przez dwa miesiące trawa była wysokości tuji

w trakcie

wyszło tak :

fotki kiepskie trochę bo robione telefonem żeby mężowi pokazać co robię w weekendy
pracowałam nad tym dwa weekendy - czyli 4 dni cięzkiej , mozolnej pracy
ale efekt mnie samą powalił na kolana
zakupiłam jeszcze dwie książki i zacznę od podstaw się uczyć
Druga połowa zadowolona z efektów i nareszcie uświadomiła sobie,że potrafię więcej niż myśli 
edit : posypały się fotki popołudniu wstawie raz jeszcze

tuje, które musiałam spod trawy wydobyć

w trakcie

wyszło tak :

fotki kiepskie trochę bo robione telefonem żeby mężowi pokazać co robię w weekendy
pracowałam nad tym dwa weekendy - czyli 4 dni cięzkiej , mozolnej pracy
edit : posypały się fotki popołudniu wstawie raz jeszcze
-
Pashmina2006

bardzo jestem ciekawa co nam pokazałaś. Musisz wkleić zdjęcia inaczej.
-
Pashmina2006

Eee no super ta kompozycja. I jaka fajna osłonka.
Tuje pięknie zadbane. Wypielone. No Kochana. Chylę czoła 
trawa już co weekend koszona, niestety spalona od słońca , może teraz tym podlewaniem się podleczy ??? rhododendron uschnął całkowicie
wc zarosły jeżyny i winogron całkowicie, teraz od dwóch dni mąż tam walczy żeby tron odkopać i karczuje to co tam się porobiło , przez te deszcze wszystko bujnie rośnie... za werandą mam pokrzywy większe ode mnie .... i nie wiem co mam tam zrobić .... albo trawnik albo sama nie wiem co .... na szerokość metra odcinek może 4 metry długi .... bo tam jest cały czas cień pod płotem i do tego leci sporo igiełek z modrzewia sąsiada
chciałam żwirek zrobić ale nie dam rady potem tego czyścić z tych igiełek ... na werandzie mam pełno... może jak będę to zrobię fotkę tego miejsca, ale trawa i kosiarka to chyba jedyne rozwiązanie tego miejsca 
-
Pashmina2006

Oj mnie też denerwują drzewa sąsiada. Już mam nawalone spadających liści. Chciałabym aby je usunął. Ale nie wiem jak do niego w tym temacie zagaić. Jemu rosną nad stawem. Ze swojej strony cwaniak usunął wszystkie a z mojej zostawił. No to pracy macie sporo.
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Na jeżyny to chyba tylko raundap tez miałam ten problem ale dałam mu radę i posadziłam jeżyny ale ogrodowe.
Myślę, że pod modrzewiem wszystkie cieniolubne na podwyższonej rabacie jakieś rh? Ja modrzewie bardzo kocham i mimo, że działkę mam niedużą to sobie posadziłam dwa i być może, że z czasem będą musiały zniknąć ale na razie cieszą moje oczy.
Po ciężkiej pracy będziesz podziwiała jej efekty! To dopiero jest radość!
Ja na szczęście sąsiadów nie mam
Ja na szczęście sąsiadów nie mam
- as1112
- 200p

- Od: 28 mar 2012, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jestem z rewizytą 
Fajnie ogarnęłaś działeczkę. Tuje bardzo zdrowiutkie a trawka po podlaniu na pewno odzyska kolorek.
Co do sytuacji to chyba u większości ciężko - standardowy już kryzys, ale najważniejsze że rodzinka w komplecie. Pozdrawiam i czekam na focie ;)
Fajnie ogarnęłaś działeczkę. Tuje bardzo zdrowiutkie a trawka po podlaniu na pewno odzyska kolorek.
Co do sytuacji to chyba u większości ciężko - standardowy już kryzys, ale najważniejsze że rodzinka w komplecie. Pozdrawiam i czekam na focie ;)
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;