Ogród zwkwiat c.d.
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród zwkwiat c.d.
Zosiu prześliczna lawenda! a o łączce myśl
chociaz uważam że jest niepowtarzalna 
Ale kolorowo jest u Ciebie
Bajkowo i różnorodnie!
Kocie przedszkole słodkie
Kocie przedszkole słodkie
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
kropelka, Mariolu, dzięki.
JAKUCH, Jadziu, corocznie je obcinam dosyć ostro a one i tak sobie z tego nic nie robią, a są już leciwe
i boję się aby nie wypadły.
JolantaG, Jolu nie wiele kupiłam, bo jak dobrze zauważyłaś z finansami kiepsko, a kupiłam Perowskię, Przetacznik kłosowy biały i Christa, Dzwonek karpacki biały, .
Masz rację tam można dostać oczopląsu, ciężko się zdecydować.
Maska, Marysiu z pewnością nie do powtórzenia, ale pomysł godny zastanowienia i powielenia,
smolka, witam Cię serdecznie, kociaczki rosną, a jeden już pojechał do nowego domku, ciężko się było rozstać.
Dzisiaj, po miesiącu, popadał 20 minutowy deszczyk, może jednak nie wszystko wyschnie?

JAKUCH, Jadziu, corocznie je obcinam dosyć ostro a one i tak sobie z tego nic nie robią, a są już leciwe
JolantaG, Jolu nie wiele kupiłam, bo jak dobrze zauważyłaś z finansami kiepsko, a kupiłam Perowskię, Przetacznik kłosowy biały i Christa, Dzwonek karpacki biały, .
Masz rację tam można dostać oczopląsu, ciężko się zdecydować.
Maska, Marysiu z pewnością nie do powtórzenia, ale pomysł godny zastanowienia i powielenia,
smolka, witam Cię serdecznie, kociaczki rosną, a jeden już pojechał do nowego domku, ciężko się było rozstać.
Dzisiaj, po miesiącu, popadał 20 minutowy deszczyk, może jednak nie wszystko wyschnie?

- Maska

- Kontakt:
Zosiu u mnie parę razy padało i jeszcze nie jest źle, ale upał robi swoje. Ja też melduję, że wszystkie roślinki ładnie się przyjęły i dzielnie rosną a nawet kwitną (szałwia) czy z białymi od Ciebie dostałam białego floksika?
Bardzo ładny biały powojnik i katalpa? czy tak?
Widzę że zawładnęły Tobą jeżówki/ ja jakoś jeszcze im nie uległam
no oczywiście oprócz tych purpurowych
tych chciałabym mieć łan 
Bardzo ładny biały powojnik i katalpa? czy tak?
Widzę że zawładnęły Tobą jeżówki/ ja jakoś jeszcze im nie uległam
- renatka
- 100p

- Od: 28 sty 2009, o 16:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A u nas padalo 5 minut i znowu susza i musze ci napisac że mam białą ostróżkę,a u ciebie mimo suszy wszystko pięknie rośnie i kwitnie,ciekawe kiedy o mnie tak bedzie chyba się nie doczekam.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Moje liliowce podarowane przez dobrego duszka posaqdziłam jesienią i jeszcze są małe.
Już się cieszę, że przecież się rozrosną w kępy i będą cieszyć oczy.
Dziś miałam lenia i siedziałam cały dzień w domu. Jutro od rana na działkę
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- zwkwiat

Maska, Marysiu, łany różowych jeżówek już miałam, część rozdałam ale jeszcze wiele zostało. Sieją się bezproblemowo i uwielbiają glinę.
Dla urozmaicenia kupiłam kilka w innym kolorze, ciekawa jestem jak razem będą wyglądać. Muszę się zastanowić co z nimi posadzić.
Tak, to są kwiaty katalpy. W zeszłym sezonie zakwitła po raz pierwszy.
Marysiu, floksik raczej nie ode mnie, choć mam ale rośnie w innym miejscu.
renatka, Reniu, ale czy ta ostróżka ode mnie? Jutro zadzwonię. Mamy gości, wyjeżdżają w sobotę.
Tosia1, Tosiu, Ty lenia? Nie do wiary. Chyba się krygujesz. Moje większe kępy liliowców mają trzy lata mniejsze 2 lata a mam jeszcze takie roczne szczypiorki kwitnące 1 kwiatkiem.
Lubię dużo kwiatów w jednym miejscu.

Dla urozmaicenia kupiłam kilka w innym kolorze, ciekawa jestem jak razem będą wyglądać. Muszę się zastanowić co z nimi posadzić.
Tak, to są kwiaty katalpy. W zeszłym sezonie zakwitła po raz pierwszy.
Marysiu, floksik raczej nie ode mnie, choć mam ale rośnie w innym miejscu.
renatka, Reniu, ale czy ta ostróżka ode mnie? Jutro zadzwonię. Mamy gości, wyjeżdżają w sobotę.
Tosia1, Tosiu, Ty lenia? Nie do wiary. Chyba się krygujesz. Moje większe kępy liliowców mają trzy lata mniejsze 2 lata a mam jeszcze takie roczne szczypiorki kwitnące 1 kwiatkiem.
Lubię dużo kwiatów w jednym miejscu.

- Maska

- Kontakt:
Zosiu ja też lubię jak rosną kwiaty kępami, ale robiłam wcześniej inaczej, bo myślałam że będzie ich przez to więcej
Teraz przesadzam
Oglądałam kiedyś angielski program, w którym były łany niby zwykłych jeżówek, ale w tej masie krzyżowały się i wyrastały całkiem nowe kolory i kształty.
Oglądałam kiedyś angielski program, w którym były łany niby zwykłych jeżówek, ale w tej masie krzyżowały się i wyrastały całkiem nowe kolory i kształty.
Uwielbiam te łany rudbekii - tylko, że u mnie rosną jak chwasty - są wszędzie 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne łany kwiatów. Ja jakoś tak wszystko pielę "samosiejki", ze w końcu nic mi nie zostaje 
- zwkwiat

kropelka, Mariolu ja również coś wypielę czego bym nie chciała i to nie jeden raz.
Maska, Marysiu, podobnie jak ja, teraz z daleka widzę kępę choćby rudbekii, a wcześniej wszystko było w pomieszanym kolorze, muszę jeszcze zrobić to samo z liliami. Miałam postanowienie poznaczyć kolory, ale brakło czasu i część już przekwitła.
Jeżówki też będą na jednej rabacie, zobaczymy co z tego wyjdzie.
smolka, jest na to jedna rada , ostra motyka,
alicjad31, Alu
U nas spadł deszcz, nawet solidny, ostatnia deska ratunku dla roślin, podlewanie niewiele poprawiało sytuację.
Jutro wyrywam marunę ususzyła się na wiór nawet nie zawiązując nasion.
Kilka migawek z dzisiejszego spaceru.

Maska, Marysiu, podobnie jak ja, teraz z daleka widzę kępę choćby rudbekii, a wcześniej wszystko było w pomieszanym kolorze, muszę jeszcze zrobić to samo z liliami. Miałam postanowienie poznaczyć kolory, ale brakło czasu i część już przekwitła.
Jeżówki też będą na jednej rabacie, zobaczymy co z tego wyjdzie.
smolka, jest na to jedna rada , ostra motyka,
alicjad31, Alu
U nas spadł deszcz, nawet solidny, ostatnia deska ratunku dla roślin, podlewanie niewiele poprawiało sytuację.
Jutro wyrywam marunę ususzyła się na wiór nawet nie zawiązując nasion.
Kilka migawek z dzisiejszego spaceru.

- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Ja w tyym roku też wszystkie lilie przeniosę w jedno miejsce. Rudbekie bardzo lubię i mam ich sporo.
Jeszcze przed domem muszę posadzić, bo pięknie się na nie patrzy z balkonu.
Upały idą, więc trzymajmy się
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- zwkwiat

Tosia1, Tosiu, ja w tym roku mam wiele przeprowadzek aż mi skóra cierpnie jak sobie poradzę. Muszę przesadzić kilka dosyć sporych roślin a i skalniaki do uporządkowania.
Te upały nie są mile widziane w moim ogrodzie
alicjad31, Alu od 2-ch lat kupuję liliowce wcześniej miałam tylko rdzawego, który tu rósł jeszcze przed wojną
Dzisiaj kilka jeżówek,

Te upały nie są mile widziane w moim ogrodzie
alicjad31, Alu od 2-ch lat kupuję liliowce wcześniej miałam tylko rdzawego, który tu rósł jeszcze przed wojną
Dzisiaj kilka jeżówek,