hal1959 pisze:Szkoda,że moja Gloria padła

,jest piękna

,mój Leonardo przekwitł prawie .
Halinko, kup nową Glorię

będzie na pewno ozdobą w Twoim pięknym ogrodzie.
Georginia pisze:Majka,moja Giardina jest dużo jaśniejsza.Dorotko , co do pnących to raczej poszukaj w terminatorkach.Bo latem mocne słońce, a zimą te które wymieniłaś to raczej nie przeżyją.Będziesz cięła każdej wiosny i nigdy nie będziesz miała pnących.Mam różę Clair Matin /4 sezon/ i jeszcze nie przekroczyła 1 m.Więc jej nie polecam.Asia 0809 ma Lagunę i jest nią zachwycona ale rośnie w cieniu.
Alicjo, też mi się wydaje, że Giardina jest jaśniejsza i ma bardziej kuliste kwiaty. A jaką terminatorkę mogłabyś polecić? Tylko, że chciałabym różową
Soczewka pisze:Twój Leonardo to na 100% Leonardo. Ta róża potrzebuje 2-3 sezonów by pokazać co potrafi. Pierwsze kwiaty nie zachwycają ale w kolejnych latach trudno przejść koło niej obojętnie, a człowiek zastanawia się czy nie dokupić kolejnych.
Twoja NN śliczna. Przejrzałam katalog Austina ale niestety nie znalazłam podobnej. Przez chwilę myślałam że to Gertrude Jekyll ale raczej to nie ona Wydaje mi się że ma inny kolor i nie ta pora kwitnienia.
Moniko, to cieszę się, bo chciałam go reklamować

Widziałam Leonardo w realu i jest piękny. Jeśli mój też będzie za rok lub dwa taki to warto czekać
Odnośnie mojej nn to już nie mam pomysłu co to za róża. Też przejrzałam wszystko co tylko miałam dostępne i dalej nie znalazłam jej imienia. Ale jest

to fakt. I wytrzymuje bardzo dobrze zarówno

jak i deszcz. Trochę jej kwiaty przy przekwitaniu jaśnieją. Ma grube mocne pędy i jest wysoka.
alexia pisze:
Dorotko, piekne...., piekne rozyczki........., podoba mi sie bardzo Super Dorothy......., bo taaaka wielka i obsypana kwiatami.
Taki efekt mozna tylko osiagnac w ogrodzie.......
Wstaw zdjecia tych ogromnych roz w wielkich donicach...., jestem bardzo ciekawa jak to wyglada. Jak duze sa te Twoje donice ?
Ktorego masz Grußa an Aachen......., zaczyna na rozowo, czy to rozowy sport?

Alexio,

. Bardzo dziękuję za wizytę i pochwałę moich różyczek.
Tak Super Dorothy kwitnie cudnie w tym sezonie. Kwiaty utrzymuje długo mimo słońca przez cały dzień. Zdjęcia róż w donicach zrobię jutro i wstawię. Donice mają średnicę ok. 50 cm i taką też wysokość. Są bardzo ciężkie. Z różami i ziemią będzie kłopot znieść je po schodach, żeby wysadzić róże do gruntu. Czekam na to aż róże przekwitną i wtedy będę je przesadzać

Gruss an Aachen mam tę, która zaczyna na różowo potem jaśnieje aż prawie do bieli.
Ave pisze:Tak, tak, fotek chcemy

Ewo, mówisz i masz
Lea Renaissance
Pirouette
Rhapsody in Blue, wreszcie pokazała swoją urodę i zaczęła kwitnąć trochę obficiej.
I fragment rabaty