Doniczkowe raflezji cz.3
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowe raflezji cz.3
Begonie razem z sukulentami i hojami to moje ulubione rośliny
Masz ich wspaniałą kolekcję
Sceptrum należy do moich ulubionych 
Super i jak ładnie ci rosną begonki 
Begonki obłędne! Każda piękna i oryginalna!
- crazydaisy

- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Ale poszlas w begonie!
I fajnie sie je oglada w jednym ciagu - piekny przeglad.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Agnezja
- 200p

- Od: 7 lis 2009, o 11:42
Przeglądając forum łatwo można wpaść w fuksjomanię, koleusomanię, begoniomanię... muszę się pilnować.
Ty raflezjo masz zdolności do wywoływania nowych manii za pomocą pięknych fotek i zdolności poszukiwawczych ciekawych odmian. Uwielbiam też Twoją Mozilla i jej koleżanki/kolegów. 
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję Wam za wizytę, a Tobie Agnezjo za tak miły post.
Dzisiaj hoje in situ
H. caudata produkuje młode liście

Jasper Blink

Na pierwszym planie DS-70 variegata, z tyłu jeden liść, ale już rosnący H. obovata Splash

Polewej H. aff. finlaysonii EPC-197, obok H. elliptica

H. fitchii

H. parasitica Heart (RB mini)

H. balaensis Splash_EPC-861, tegoroczny import z Tajlandii, młody liść niestety uszkodziłam

H. Chiang Mai i Jennifer

H. kerri i h. vittelina Spalsh

H. carnosa Splash

H. finlaysonii_EPC-143

A to finlaysonii_ EPC-59_Beautiful nest vein, słabo rośnie, za to kwitnie

I na koniec hoja, któa u mnie nie chce rosnąć, już wielokrotnie obiecywała kwitnienie i zawsze pąki zrzucała. Tym razem są już duże i pękają.
H. lasiantha

Dzisiaj hoje in situ
H. caudata produkuje młode liście
Jasper Blink
Na pierwszym planie DS-70 variegata, z tyłu jeden liść, ale już rosnący H. obovata Splash
Polewej H. aff. finlaysonii EPC-197, obok H. elliptica
H. fitchii
H. parasitica Heart (RB mini)
H. balaensis Splash_EPC-861, tegoroczny import z Tajlandii, młody liść niestety uszkodziłam
H. Chiang Mai i Jennifer
H. kerri i h. vittelina Spalsh
H. carnosa Splash
H. finlaysonii_EPC-143
A to finlaysonii_ EPC-59_Beautiful nest vein, słabo rośnie, za to kwitnie
I na koniec hoja, któa u mnie nie chce rosnąć, już wielokrotnie obiecywała kwitnienie i zawsze pąki zrzucała. Tym razem są już duże i pękają.
H. lasiantha

Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
Do strony nr 7 byłam przekonana, że to mistyfikacja, i że prezentujesz nam krakowski ogród botaniczny, ale zdjęcie domu rozwiało moje wątpliwości
Przestąpiłam próg Twojego królestwa i kłaniam się nisko, choć nie bez zazdrości (a jestem dopiero na pierwszych stronach cz. 2)
Po tych paru dniach na forum nie sądziłam, że jeszcze w którymś wątku zwariuję, a jednak.
Odkąd na str. 1 w cz. 2 zobaczyłam te dwie CUDNE koniczynki, mam lekkie ADHD
i zrobię wszystko (no prawie wszystko), żeby zdobyć informację (nie mówiąc o roślinkach) skąd się bierze takie cuda.
Jeden parapet już przygotowałam na zbliżające się powoli do mnie hoje, a od teraz drugi będę mościć na koniczynki.
Jeszcze pytanie czysto techniczne - jak ogarniasz odwiedzających Cię, bo przy takeij ilości wizyt to chyba nie sposób wszystkim odpisywać.
To takie przemyślenia początkującego
Przestąpiłam próg Twojego królestwa i kłaniam się nisko, choć nie bez zazdrości (a jestem dopiero na pierwszych stronach cz. 2)
Po tych paru dniach na forum nie sądziłam, że jeszcze w którymś wątku zwariuję, a jednak.
Odkąd na str. 1 w cz. 2 zobaczyłam te dwie CUDNE koniczynki, mam lekkie ADHD
Jeden parapet już przygotowałam na zbliżające się powoli do mnie hoje, a od teraz drugi będę mościć na koniczynki.
Jeszcze pytanie czysto techniczne - jak ogarniasz odwiedzających Cię, bo przy takeij ilości wizyt to chyba nie sposób wszystkim odpisywać.
To takie przemyślenia początkującego

Pozdrawiam i zapraszam
- raflezja

Ewa!
Ja Ci te koniczynki chętnie udziabię, ale one niestety są do ogrodu. Na parapecie absolutnie nie będą rosnąć. Upatrz sobie lepiej coś innego.
A kupiłam je w zeszłym roku w sklepie ogrodniczym w Berlinie.
Miło, że mnie odwiedziłaś, a każdy zaglądający jest dla mnie bardzo ważnym gościem. Nie zawsze mogę odpowiedzieć i skierować słowa osobiście, dedykując je dla konkretnej osoby, ale staram się.
A tymczasem przedstawię jeszcze jedną hoję, która jak wydaje mi się, jest niedoceniana i jakoś mało popularna. Przed chwilą musiałam ją przestawić i stąd moja wzmianka.
Ma piękne, duże liściory, a ostatnio jeden z nich wyrósł u mnie osiągając 23 cm.
To hoja vittelinoides

Ja Ci te koniczynki chętnie udziabię, ale one niestety są do ogrodu. Na parapecie absolutnie nie będą rosnąć. Upatrz sobie lepiej coś innego.
A kupiłam je w zeszłym roku w sklepie ogrodniczym w Berlinie.
Miło, że mnie odwiedziłaś, a każdy zaglądający jest dla mnie bardzo ważnym gościem. Nie zawsze mogę odpowiedzieć i skierować słowa osobiście, dedykując je dla konkretnej osoby, ale staram się.
A tymczasem przedstawię jeszcze jedną hoję, która jak wydaje mi się, jest niedoceniana i jakoś mało popularna. Przed chwilą musiałam ją przestawić i stąd moja wzmianka.
Ma piękne, duże liściory, a ostatnio jeden z nich wyrósł u mnie osiągając 23 cm.
To hoja vittelinoides

Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- crazydaisy

Jak zawsze piekny przeglad. Wiesz co? Ujecie hojowego kwiatu sprawia, ze wyglada on jak piekny naszyjnik... Faajne! DS-70 varie ciekawa... Mam wersje zielona i to jedna z tych slicznych roslinek.
Kinga
Iwonko,piękna kolekcja begonii
ale niektóre z nich chyba ciężkie w uprawie?
Hoje piękne i dorodne
same damy na zdjęciu prezentujesz

ale niektóre z nich chyba ciężkie w uprawie?
Hoje piękne i dorodne
same damy na zdjęciu prezentujesz
Pozdrawiam Marcin 
Hibiscusy piękne
i bardzo spodobał mi się skalniak w twoim ogrodzie
panuje w nim różnorodność roślin
i bardzo spodobał mi się skalniak w twoim ogrodzie
panuje w nim różnorodność roślin
Pozdrawiam Marcin 
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
To proszę o udziabanie (oczywiście obydwu o ile mogę) i będą stały na balkonie, a dzięki temu zyskam wolny parapet na wszystkie możliwe hoje
A co do ich zimowania to jeszcze mam czas na przeczytanie instrukcji od Ciebie co dalej z nimi
A co do ich zimowania to jeszcze mam czas na przeczytanie instrukcji od Ciebie co dalej z nimi
Pozdrawiam i zapraszam
- raflezja

Dobrze, ale odbierzesz sobie osobiście, w Krakowie 
Jeszcze zerknę do ogrodu, czy ta bordowa jest, czy jej coś nie zjadło.
Bo o tych mówimy:

Jeszcze zerknę do ogrodu, czy ta bordowa jest, czy jej coś nie zjadło.
Bo o tych mówimy:

Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- crazydaisy

Jest jakis kolor szczawiku, ktorego nie masz?
Strzal byl konkretny - myslalam, ze pokazesz caly bordo, a tu... niespodzianka.
Kinga
Iwona obejrzałam Twoje cudne hoye i szczęka mi opadła
Piękne, rosnące i do tego kwitnące
A czy te koniczynki to zimują w ogrodzie czy nie? Bo ja też bym była nimi zainteresowana
A czy te koniczynki to zimują w ogrodzie czy nie? Bo ja też bym była nimi zainteresowana