U Violi " Za oknem "

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Violi " Za oknem "

Post »

Witam przy kawie. :wit W nocy popadało i dziś jak na razie słoneczka brak. :roll:
Wpadłam pooglądać i widzę ze ślicznie Juki zakwitły. :tan :tan no i ten trawnik jak się koło nich pięknie zmienił. ;:oj widzisz już co daje systematyczne koszenie. ;:196 ;:196 Kochanie pokazałaś piękną paprotkę a podpisałaś jako hortensja. :oops:
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Super wyglądają te cynie nakrapiane, tylko szkoda że jednoroczne.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

VIOLA,cynie rewelacyjne :!:
To dziwoląg genetyczny czy odmiana :?:
Może zbierz nasiona ...
Pozdrowienia,
Slawek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Violuś co zajrzę do Ciebie to się zachwycam ilością kwiatów i tym że prawie wszystko jest Twojej produkcji. I nie piszę tego ot tak, żeby cokolwiek napisać, ale rzeczywiście jestem pełna podziwu dla tego co robisz. Pamiętam jak na początku napisałaś że kompletnie nie znasz się na roślinach i co z czym się je, a tu taka metamorfoza godna prawdziwego pasjonata. I takie trudne masz niektóre rośliny-gunera np. Violu-brawo :) I przetwory-też uwielbiam je robić :) Nie lubię gotować, nie znoszę wręcz, ale robić przetwory uwielbiam ;:215 Ostatnio stworzyłam syrop melisowo cytrynowy. Nawet nie wiedziałam że taki pyszny wyjdzie :)
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Viola taczka porzeczek powaliła mnie na kolana ;:oj Uwielbiam plony z własnego ogrodu ;:138
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Wiolu te dzwoneczki to raczej lwia paszcza jakbyś wstawiła zdjęcie całej roślinki lepiej było by z identyfikować :D
Jak ty to wszystko ogarniasz ja ze swoimi już się gubię a w porównaniu do twoich wysiewów to u mnie malizna.
Ja mam jukę z nasion trzy roślinki mi wzeszły ale bardzo wolno rosną, moja lawendka z nasion też jest na wielkość tak jak ta twoja :D
Kasia79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2013, o 19:13

Post »

Moje porzeczki nie doczekały zbiorów, bo sukcesywnie je zjadałam prosto z krzaków. Ale nawet gdybym się powstrzymała, to nie uzbierałabym takiej taczki... ;:215
Widzę, że kwitnie już u Ciebie godecja, czy też klarkia, u mnie pączki, więc cierpliwie czekam.
Sosny pinii z nasiona gratuluję i pozytywnie zazdraszczam! A resztę po prostu podziwiam.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Violu :wit Ale przepiękne zbiory czerwonej porzeczki calutka taczka aż po brzegi nią wypełniona ;:215
Twoje Cynie nakrapiane są przecudnej urody :D
Te Dzwoneczki to Lwia Paszcza :) Iryski piękne. Lilia śliczna. Juki pięknie kwitną.
Rudbekie piękne i śliczne. Kobea pnąca piękne ma pączki kwiatowe niedługo pięknie Ci zakwitnie.
Liliowiec przepiękny ;:173 Klip Dagga ciekawa. Paprotka piękna. Tułacz śliczny.
Ten Twój pierwszy dzielżan z nasionek wygląda mi na słoneczniczka szorstkiego :wink:
Rodzynki brazylijskie pięknie rosną. Piękna plantacja pomidorków ;:180
Sadzonki lawendy śliczne. Trzykrotka różowa przepiękna.
Sosna pinia pięknie Ci rośnie i coraz piękniejsza się robi.
Hortensja pięknie zaczyna kwitnąć.
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

Ja dziś też sobie porzeczki zajadam, co prawda nie z mojego ogródka, ale zawsze
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Violka, ta taczka z porzeczkami ;:333 I za ogrom pracy związanej z przetwórstwem ;:180 Ja nie lubię czerwonej, ale za to czarną uwielbiam. Obcięłam ją tak niefortunnie, że nie mam w tym roku owoców :( Ja jestem ciekawa pinii, będę kibicowała :wink:
Potem trawkę przekopiesz i masz kolejne użyźnienie. Ja lubię boso chodzić do warzywniaczka jak tam jest dywan z trawki.

-- 8 lip 2014, o 19:08 --

Violka, ta taczka z porzeczkami ;:333 I za ogrom pracy związanej z przetwórstwem ;:180 Ja nie lubię czerwonej, ale za to czarną uwielbiam. Obcięłam ją tak niefortunnie, że nie mam w tym roku owoców :( Ja jestem ciekawa pinii, będę kibicowała :wink:
Potem trawkę przekopiesz i masz kolejne użyźnienie. Ja lubię boso chodzić do warzywniaczka jak tam jest dywan z trawki.
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Witam kochani moi :wit

upał niesamowity ... ale pod wieczór troszkę pokropiło ... więc trochę lepiej teraz .

Patusia .. pomysł bardzo fajny z trawką na ścieżkach , bardzo mi pomógł przy chwaszorach :) dziękuję za odwiedziny .

Aga -patkaza żółte kwiatuszki to uczep :) cieszę się ,że podoba Ci się u mnie .

Annes , myślę ,że moja Kobea w tym roku się uda , porzeczki na taczce to połowa z tego co miałam , soków będę miała na cały rok i jeszcze znajomym porozdaję ...jak zawsze zresztą ...ale dla mnie to przyjemność ;:167

Grażko .. dziękuję Cynie są śliczne , wiem i czekam na kolejne kolory .

Kasiula , wiem pokazałam paprotkę ale pisałam później ,że miałam jakieś kłopoty z internetem ...fajnie że wpadłaś do mnie z kawką :)

Margaretko ..jaki problem przecież lubisz siać .. to sobie możesz wysiewać cynie :) nasiona będę miała ...powiedz tylko słowo :)

Sławku .. to taka odmiana cynii .. nakrapiane :) zbiorę nasiona bo zbieram z czego się da :D , miło mi Ciebie gościć ,zaglądaj częściej .

Andziu .. dziękuję , dziękuję ... tak się cieszę , słyszę takie rzeczy to dostaję sił :) .. ja lubię gotować i robić przetwory , ciasta...

też zawsze coś kombinuję od siebie ... coś zawsze dodam .. coś zmienię i jest rewelacja ;:196

Beatko dzięki ... porzeczki kupiliśmy od sąsiadki :( u mnie jeszcze nie ma takiej zawrotnej ilości ...ale już za niedługo myślę ,że tak będzie .

Anitko cieszę się ,że tak siejesz , juka z nasion ;:202 super ! .. Nie wiem sama jak to "ogarniam " - czasem się zastanawiam jak to zrobiłam i ile jeszcze muszę zrobić czy sobie poradzę , tutaj plewię a tam zarasta ...

Kasia79 .. sosna pinia też mnie bardzo cieszy ale niestety tylko jedna z kilku nasion ...

Paulo, dziękuję za wizytę i Twój piękny jak zawsze komentarz ... jak widzę Paulii to już się cieszę :)

Małgoś .. jeszcze całego warzywniaka nie pokryłam dywanikiem :) grubo trzeba ,żeby miało to sens , bo przez cieniutki dywanik przebija się chwaścik :lol: ..

Bardzo Wam dziękuję serduszko dla Was ;:167
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

...to jeszcze pokażę kilka roślinek

ryż ozdobny - fajny kolor się robi ... z nasion ;:219 jednoroczny

Obrazek

chyba przetacznik ... też siałam ale pomyliłam napisy i już się pogubiłam

Obrazek

Goździki szabo ... nie mogę się doczekać .. pęka już pąk będzie różowy ;:167

Obrazek

pysznogłówka pink .. to jest miniaturka

Obrazek

i taki sympatyczny rojniczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Violu, ten rojnik to jak kapusta ozdobna wygląda ;:306 Jest gigantycznie fantastyczny. :) Bardzo mi się podoba :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Viola K pisze:
Maska pisze:Czytam o obierkach, a Viola pisze o kurniku czyli ma kury i nie gotuje kurom obierek?
Małgosiu, a ja wysiewałam już parę razy łobodę i nie rośnie u mnie. Nie wiem w czym tkwi tajemnica? :?
Mario miałam piękne kurki zielononóżki , gęsi kubańskie , kaczuszki :( wszystkie ptaki zachorowały .Kupiłam od hodowcy i teraz żałuję ,nikt mnie nie ostrzegł przed tym . Teraz wiem ,że gdybym miała mieć kury to tylko od ludzi ze wsi którzy mają swoje chowane od małego ... nie z wielkiej hodowli .

Pozdrawiam Cię :wit
Witam Cię Wiolu, może kiedyś poczytam cały wątek, ale teraz chciałam tylko powiedzieć że bardzo współczuję! Ja też przechodzę na etap własne kurki i kurczątka chociaż takich smutnych doświadczeń nie mam. Pozdrawiam Cię serdecznie!
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p

Post »

Viola muszę poszukać nasion tego szabo, bardzo lubię goździki a ten wygląda wyjątkowo fajnie.
Kiedy Ty śpisz kobieto, całymi dniami w ogrodzie, a w nocy na forum:)
Ja mam niestety bardzo mało czasu więc z jednorocznych rezygnuję, w tym roku wysiałam żeniszka i jakieś jednoroczne astry, ale cierpliwości mi brakuje i miejsca.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”