Wybór traktorka-kosiarki

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Zablokowany
lockheed
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 lip 2014, o 13:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Wybór traktorka-kosiarki

Post »

Mam działkę z trawnikiem do koszenia o powierzchni ok 30 arów. Część jest otwarta, część to ogród z drzewami owocowymi i krzewami, a część to byłe pole orne.

Od ponad 15 lat użeraliśmy się z tym za pomocą podkasiarek i kosiarek elektrycznych i spalinowych ? dużych i małych - które nigdy nie podołały zadaniu dostatecznie, i przez większość roku większość działki stała niekoszona.

Po prostu ani kosiarki nie wyrabiały, ani nie było czasu aby nimi kosić.

Postanowiłem więc zastanowić się nad traktorkiem-kosiarką, i po krótkich poszukiwaniach zawęziłem wybór do takich dwóch opcji:

Zmod. usunięto linki, pomid.

Która z nich byłaby lepsza w moim scenariuszu?
Z jednej strony nr1 jest w stanie idealnym i ma kosz.
Z drugiej strony nr2 ma kosisko z przodu, co może ułatwić koszenie pod drzewami i pomiędzy krzakami. Nie ma ona co prawda kosza, ale to kosisko wygląda na takie z funkcją mulchingu, czyli (czy ktoś znający się na rzeczy może to potwierdzić?). Jeśli tak, to czy ta funkcja sprawdzi się w wypadku trawy wysokiej na 30-50cm?

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Witamy na forum!

Po pierwsze- tylko zaakceptowanie regulaminu forum, pozwala na korzystanie z niego,

po drugie- patrz punkt pierwszy, w którym dowiesz się że spamowanie na forum jest niedozwolone

po trzecie- wszelkie linki odnoszące się do allegro, są na tym forum spamem, obciążają niepotrzebnie serwer, i są szybko

nieaktualne!

Po czwarte- zapoznaj się z regulaminem forum, a potem poszukaj w wątkach już istniejących, odpowiedzi na swoje pytania.

Oto regulamin forum
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =1&t=29351

moderator- pomidorzanka

Podobny temat:
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... a#p3576826
Zablokowany

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”