Witajcie gorącą letnią nocą!
Zdemaskowana przez Ewę Drewutnię nie mam innego wyjścia, jak przygotować ilustrowaną opowieść
. Czy będzie ciekawa - ocenicie sami.
Byłam w Warszawie. Mogę z całą pewnością stwierdzić, że wszystko tam jest na swoim miejscu. Kolumna Zygmunta też.
Byłam na ślubie uroczej młodej pary w USC w pobliżu Placu Zamkowego. Pogoda, jak widać była piękna, choć upał doskwierał nam bardzo. Troszkę klimatu Warszawy z okolic USC.
USC umajały zachwycające bukiety. Niestety sztuczne

.
Wesele w Restauracji "Czarny Kot", który to kot w wyobrażeniu twórców wyglądał tak

:
Na takich tronach zasiedli Państwo Młodzi.
Wesele było bardzo przyjemne, udane, wesołe. Jedzonko pyszne, wina wyborne, towarzystwo przednie i noc bardzo ciepła. Można było opuścić na czas jakiś salę i posiedzieć na dworze wśród pelargonii.
Odespawszy wesele udaliśmy się do mojej ulubionej malowanej gminnej wsi Długosiodło, w której ostał się już tylko jeden malowany dom

.
Dokonawszy zakupów pojechaliśmy na wieś prawdziwą, gdzie czas płynął przyjemnie, upał mniej dokuczał, my paśliśmy się jagodami amerykańskimi w hurtowych ilościach, a oczy pasły się takimi widokami.
Był tam też Kacperek, kotek po ciężkich przejściach, którego gospodarze przygarnęli, odratowali, wyleczyli i pięknie upaśli.
Panna Młoda, dziewczyna wybitnie utalentowana ( nawiasem mówiąc uczestniczka naszego Forum

), opisała historię poszukiwania pana przez tego kota. Nie mając uprawnień do publikacji tego dzieła, prezentuję tylko drobny jego fragment, dający jednak pojęcie o uzdolnieniach Autorki, głównie graficznych

.
Na koniec: nagadałam się ze swoim dawno niewidzianym synem, który na okoliczność przybył z UK, przejechałam się luksusowym pociągiem Inter City na pluszowej kanapie i wylądowałam w domu akurat, kiedy Brazylia przegrywała z Niemcami 0:5. Resztę pogromu obejrzałam już z własnej kanapy

.
I to by było na tyle, bo pora późna. Relacja z zielonych pokoi i odpowiedź na Wasze wpisy - rano, bo przecież jutro już jest
.
Dzięki serdeczne, że o mnie nie zapomnieliście
- Jagoda