Kawałek szczęścia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek szczęścia

Post »

Zuziu ;:168 i mam nadzieję, że kiedyś nas odwiedzicie w drodze do Waszego wiejskiego królestwa.

Wiolu, dzięki za potwierdzenie. Większość moich kwiatków znasz lepiej niż ja :wink: .

Anita z tych podwijaniem folii i przysypywaniem to już było tyle akcji, że nie zliczę. Teraz musi już być tak jak jest, bo nie wpuszczę eMa między pomidory, bo to może źle się dla nich skończyć. Parzydło ma za sobą wyższe roślinki i jakoś sobie radzi, zresztą na razie nie ma innego wyjścia. A z tymi zazdroskami to była akcja. Nie wiem, czy wszyscy faceci tak mają. Zero gustu, a po co to, a na co, a potem piętnaście razy wychodzi na dwór i mówi, że super. Spiżarka już dziś się zapełniła pustymi słoikami, bo były porostawiane po wszystkich szafkach i garnki, które rzadko są w użyciu. Jeszcze kombinuję dostawić jeden regalik, bo ciut mało na słoiczki.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu i ja dorzucę swoje 5 groszy. Z czasem niech Ci M zrobi półeczki, bo nie potrzeba takich dużych przerw albo zrobić rozmiarowo na niższe i wyższe i już więcej zmieścisz ;:215
A foliakach z PCV coś wiem, ale i tak ze swoim lepiej trafiłam ;:131 Okno bardzo mi się podoba, bo widzę że kuchnia żyje i spiżarka też ;:4
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, ten regał w spiżarce to z bloku z piwnicy. Tam wchodził cały, tutaj przecięliśmy i na razie jest. Z czasem się zmieni, bo sama widzę, że za duże dziury.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No szkoda miejsca, a może uda się zmieścić w środku półkę z deski, coś Ci M wymyśli tylko na spokojnie ;:215
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak się ze wszystkim obrobi to pomyśli, na razie jest dobrze, a potem najwyżej odstąpi mi swoje komody w garażu na słoiki ;:306 .
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie.
Wczoraj po zdaniu egzaminów w Lublinie wybraliśmy się do Kazimierza. Byliśmy tam pierwszy raz, więc wszystko było dla nas nowe. Miasteczko urokliwe, z klimatem, typowo turystyczne.
Jak zawsze na takiej wyprawie z aparatem :).

Przy studni (bardziej widoczny Puchatek - przyplątał się i trudno było odmówić :wink: )
Obrazek

Na Górze Trzech Krzyży.
Obrazek

Na ciastkowym kogucie ;:oj .
Obrazek

A dziś z rana w ogrodzie:
Różanie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aksamitkowo - cytrynowo
Obrazek

Lawendowo
Obrazek

Poziomkowo
Obrazek

Pomidorowo - gruntowo
Obrazek

Floksowo
Obrazek

Daliowo
Obrazek

I takie coś - krzew o niewiadomej nazwie
Obrazek

Codziennie odkrywam coś nowego, coś przekwita, coś zaczyna kwitnąć i to jest najwspanialsze w tym wszystkim :). Każdego dnia nowa niespodzianka.
Od godziny grzmi, ale deszczu nie widać. Na moich piachach już mogłoby popadać.
Pozdrawiam serdecznie i do następnego razu.
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Asia ten ostani krzew to chyba tawuła dziurawcolistna
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Masz już pomidory w gruncie ;:oj ja mam tylko jednego pod folią, a na grunt to nie wiem kiedy się doczekam ;:224
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andrzejku dzięki za podpowiedź. Poszukałam,poszperałam i chyba wierzbolistna. Dostałam ją na początku i nie wiedziałam, co to jest. Teraz już wiem. Dzięki :).

Bogusiu, zostało mi kilka pomidorów, które nie zmieściły się do foliaka. Posadziłam, gdzie popadnie i już prawie wszystkie mają owocki :).
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Asiu jak miło widzieć Ciebie i Twoja córunię ;:196
W nowym domku ślicznie i skrawek kuchni bardzo mi sie podoba i spiżareczka super. Ja również mam spiżarnię i nie wyobrażam sobie, żeby jej nie było ;:196 Mieszczą się tam wszystkie moje przydasie :lol: Namawiam Cię bardzo, żebyście kiedyś zrobili półki do samej góry. Bardzo to jest przydatne, a gwarantuję, że pomieszczenie bardzo szybko się wypełni. U mnie najwyższe partie zajmują najrzadziej używane przedmioty
Pomidorki super, aż szumią :D
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Zgadzam się z tym, co napisała Agness ;:108 .
Każda przestrzeń w spiżarnia ważna i niezbędna.
Też zaczynałam od takiego regaliku. Teraz mam regały pod sam sufit ;:108 .
Bardzo lubię zamieszkałe wnętrza :) , a twoja kuchnia sprawia takie wrażenie ;:63 .
Fotki z Kazimierza ;:oj , byłam tylko raz i chciałabym jeszcze ;:108 .
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak Asiu to tawuła wierzbolistna i nie wykluczone, że z patyczka ode mnie bo wysyłałam!
Miło Cię poznać i gratuluję zdanych egzaminów, a przy okazji pięknej wyprawy. Dziecię Ci urosło ;:167
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Asiu :wit ładnie wyglądacie na tych zdjęciach , a po egzaminach ....,zdanych wyjazd jak najbardziej był wskazany .
;:215 Różyczki bardzo ładne .Miłego dnia. ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, na pewno trzeba będzie dorobić półek, bo robię dużo przetworów i trzeba będzie gdzieś to poustawiać. Na razie nie zawracam głowy eMowi, bo ma inne priorytety :wink: , ale za jakiś czas się przypomnę .

Justynko ;:168 . Nie wszyscy lubią firanki (u sąsiadów nie ma w żadnym oknie), a ja jakoś nie umiem bez. W bloku raziło mnie to, że nie mogłam mieć firanek w oknach dachowych, więc tym bardziej cieszy mnie każda powieszona firanka :D .

Maryś, kiedyś już wstawiałam zdjęcia na Wyspie. Swoich mam mało, bo przeważnie sama robię, tym razem eM. zabrał aparat (chyba świadomie :wink: ), a córcia rośnie trochę za bardzo, bo rówieśniczki ma sporo niższe, ale cóż na księżniczkę się szykuje :;230 , tylko taką co lubi gotować i w ogrodzie pracować ;:306 .

Alu, już dawno przymierzaliśmy się do Kazimierza, ale jakoś nigdy nie było okazji. Lubimy jeździć po Polsce, jest tyle pięknych miejsc. W tym roku nie będzie dłuższego wyjazdu, więc szukamy miejsc w miarę bliskich :).

A teraz uciekam do foliaka trochę ogarnąć busz, bo jeszcze trochę to tam nie wejdę ;:306.
Miłego dnia!
x-m-h
---
Od: 3 gru 2013, o 11:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No nie wszyscy, nie wszyscy... :wink: My na przykład też nie lubimy firanek, dlatego w naszych oknach jedynie zazdrostki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”