Pomidorki koktajlowe - 4 cz.
-
- 500p
- Od: 9 paź 2013, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe - 4 cz.
Sezon koktajlowy uważam od wczoraj za otwarty, pierwszy Koralik zjedzony
Smakował tak jak smakowały pomidory kiedy dzieckiem byłem.

- rozmalinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 sty 2013, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 500p
Tak, z Ożarowa nasiona.
- rozmalinka
-
- 500p
Powiem tak, był rewelacyjny
Słodki, wypełniony wręcz słońcem, mięsisty, tak chyba tak to można określić. Po to zacząłem hodować pomidory żeby ten smak właśnie uzyskać.
Ale to moje pierwsze pomidory własnego chowu, więc nie mam porównania. Niedługo dojrzeją pierwsze Betaluxy i Rumby, więc będę mógł porównać.

Ale to moje pierwsze pomidory własnego chowu, więc nie mam porównania. Niedługo dojrzeją pierwsze Betaluxy i Rumby, więc będę mógł porównać.
- rozmalinka
Ja msm Wilmę.Jeszcze nic nie wiem o jej smaku. Ale ciekawi mnie, która odmiana koktajlowych jest mięciutka, słodziutka i mięsista, żeby już wiedzieć na przyszły rok:-)
Pozdrawiam. Ania
Dla mnie nalepszy jest megagron. W tym roku wsadziłam również winogronka.
Mam nadzieję że bedzie rownie dobry bo juz w tej chwili wyglada cudnie. Ma multum
zawiazanych owocków
Mam nadzieję że bedzie rownie dobry bo juz w tej chwili wyglada cudnie. Ma multum
zawiazanych owocków

-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
glohal napisz koniecznie jaki smak winogronka. Mi się nie udało go dostać na akcji. Tak czuję, że za rok 90% pomidorów to będą u mnie koktajlowe. Aktualnie chyba najbardziej czekam na megagrona i daktylowego. Codziennie chodzę patrzeć jak kwitną
To już chyba choroba...

Witam, próbuję uprawiać pomidorki na balkonie. Proszę powiedzcie czy coś z tego będzie...
Z nasion "pomidor czereśniowy-pokusa" rozsadziłam w kwietniu w domu. w maju były takie:

Przesadziłam do donic i teraz mam tylko takie coś

Czy tak powinno być? Nie ma żadnych zawiązków ani kwiatów. Praktycznie nie chciały rosnąć ale zaczęłam je podlewać z nawozem SUBSTRAL.
Czy coś z nich będzie? W zeszłym roku kupiłam sadzonki i pięknie owocowały choć dopiero w sierpniu. Z tego co widze wybrałam złą odmianę :/ bo ta moja to u Was jakieś giganty :P. Moje zeszłoroczne miały maks 20cm wzrosty i 4 grona po kilkanaście pomidorków!
Z nasion "pomidor czereśniowy-pokusa" rozsadziłam w kwietniu w domu. w maju były takie:

Przesadziłam do donic i teraz mam tylko takie coś

Czy tak powinno być? Nie ma żadnych zawiązków ani kwiatów. Praktycznie nie chciały rosnąć ale zaczęłam je podlewać z nawozem SUBSTRAL.
Czy coś z nich będzie? W zeszłym roku kupiłam sadzonki i pięknie owocowały choć dopiero w sierpniu. Z tego co widze wybrałam złą odmianę :/ bo ta moja to u Was jakieś giganty :P. Moje zeszłoroczne miały maks 20cm wzrosty i 4 grona po kilkanaście pomidorków!
-
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
Pokusa sięga nawet 2 metrów. Za dużo krzaków w małych donicach. Chcesz mieć owoce - kup wiadra 10-20l i po jednej ;) Do tego zasilanie nawozami i będzie ok. Na wysokości 1m bym je ogłowiła. Ja w zeszłym roku miałam spóźnione pomidorki (w tym Pokusę) - nie martw się, najwyżej zerwiesz zielone i dojrzeje w domu.
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.