Żanetko, smolka - dziękuję

No teraz z pewnością będę miała ciut więcej czasu dla roślinek
A teraz - obiecane zdjęcia
Na pierwszy plan idzie Stefanotis - zakwitł wkońcu, ma 11 kwiatuszków. Zdjęcia robione jak wszystkie nie rozwiniete jeszcze, teraz już wszystkie w pełni rozwinięte, a niektóre już prawie przekwitają ;)
Puszcza masę nowych pędów, ale po zawinięciu obraża się i masakrycznie zrzuca pąki
Niepokazywana od jesieni hoja carnosa variegata
Wzięła się na wiosnę wkońcu za rośnięcie i nie wiem czym jej tak dogodziłam, ale szykuje mi coś
A teraz porónanie hojek - pierwsze zdjęcie początek czerwca, drugie początek lipca ;)
hoja macrophylla variegata
hoja obovata splash

Uwielbiam te ciapate listki

Choć najnowsza para listków co wyrosły już po zrobieniu zdjęcia - o ile jeden liśc ma większą połowę w splashu to drugi ledwo co - mam nadzieję, że nie zzielenieje skubana dalej
hoja Sp. Gunung Gading
hoja finlaysonii epc-318 (pierwsze liście które wpuściła u mnie były bardziej owalne i troszke inne unerwienie miały, teraz są takie dość mocno spiczaste - takie powinny być ? Jeden z sadzonkowych liści jest podobny troche ;)
hoja sp. Jasper Blink
Młody listek w południowym słońcu

Chyba muszę jej zmienić miejsce bo dostała ciemnych kropek
A teraz te bardziej kołkujące, które też wkońcu biorą się za rośnięcie
hoja finlaysoni Thailand (doprodukowała ledwo po jednym listku, teraz w paru węzłach wzięła się do roboty - mam nadzieję, że zarośnie troche
hoja finlaysoni beautiful nest vein epc-59 (liście które wypuszcza u mnie są kompletnie inne od sadzonkowych - zmiana warunków uprawy czy nieodpowiednie warunki

Rośnie słabo, stożek wzorstu uszkodził się od pocierania firanką - teraz i chyba jej to na dobre wyszło bo wkońcu zaczyna rosnąć lepiej ;)
hoja obovata Picta - puszcza się
Choć na jednym listku jest mało właściwego wybarwienia, drugi troche lepiej - zobaczymy jak będzie dalej
A na koniec - hoja pubicalyx NN (dalej nie wiem jaka dokładnie odmiana
Jest też kilka mniejszych, paczkujących