Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Wiecznie brakuje mi czasu by wpisać się do wszystkich wątków... Bajecznie u Ciebie. Piękne kompozycje roślinne. Tawułki extra. U mnie nie chcą rosnąć, podsychają im liście, rosną w cieniu, ale widocznie mają za sucho. A kwitnienie takie jak u Ciebie to marzenie. U mnie góra 1-2 liche kwiatuszki...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To tawulki pachną?
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

:wit Agnieszko
Pięknie kwitną już u Ciebie lilie i tawułki, ja również nie wiedziałam że tawułki kwitną aż jutro muszę sprawdzić.
Wianuszki robisz przepiękne co jeden to ładniejszy. ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iguś dziś miałam wyjazd, ale jutro biegnę wąchać tawułki :D

Zosiu i ja bardzo lubię połączenie przetaczników z innymi roślinami. Moje to na razie maluchy, ale mam nadzieję, że szybko się rozrosną i będą zwracały uwagę swoim ślicznym kolorem i strzelistością :D
U mnie wreszcie wspaniale popadało, przeszły 2 burze z porządną ulewą w poniedziałek, ogródek naprawdę fajnie podlało :D
Dziękuję za miłe słowa i o ogródku i o wiankach ;:196

Aniu dziękuję ;:196 Aż wstyd się przyznać, ale nie dokarmiam lilii niczym, ja w ogóle prawie nie stosuję nawozów..... ściółkuję rabaty skoszoną trawą i korą, one rozałdając się zapewniają wspaniałą odżywkę roślinom :D
Lilie rosną na prawdziwe kolosy z mnóstwem kwiatów. Cieszy mnie to niesamowicie :D

Madziu masz tawułki w kolorze różowym? Ja powiem szczerze, że zachwyca mnie każdy kolor u tych roślin. Cudne są te zwiewne , kolorowe pióropusze . Wspaniale kolorują cieniste zakamarki :D

Jacku ja również, jutro będę szukała ich zapachu. mam nadzieję, że i u mnie trafią się pachnące odmiany :D

Mariolu wiem jak to jest z tym czasem..... ja również cierpię na jego brak. Tym bardziej, że zaczęły się przetwory i sporo czasu spędzam przy ich produkcji. U mnie w domu zawsze sporo owoców i warzyw zamyka się na zimę, a to zajmuje mnóstwo czasu.
Dziękuję za miłe słowa o ogródku ;:196
Twoje tawułki pewnie faktycznie mają zbyt sucho, one muszą mieć wilgoć, inaczej słabo sobie radzą...

Małgosiu no właśnie podobno tak.... jutro będę sprawdzać :lol:

Iwonko witaj ;:196
Dziękuję za miłe słowa o wianuszkach :D
W takim razie jutro sprawdzamy zapach o tawułek , ja również nie miałam pojęcia, że pachną :lol:
Lilie każdego dnia zakwitają, wciąż pokazują się kolejne odmiany.... ależ mnie to cieszy 8-) :D
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No zacznie się na FO akcja wąchania tawułek :;230 Ja swoje też muszę sprawdzić.
Na przetaczniki zawsze znajdzie się gdzieś miejsce. Dobrze komponują się z większością roślin ogrodowych. W końcu "dorobiłam się" różowego, ale za to siwym ma kłopot - uwstecznia się.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś w takim razie jutro komisyjne forumowe wąchanie tawułek :;230
Moje przetaczniki to jeszcze maluszki, praktycznie w większości sadzone w poprzednim sezonie, potrzebują troszkę czasu, żeby się rozrosnąć i być zauważalnym elementem w ogrodzie.
Co się dzieje z Twoim siwym?
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Witaj Aguś ;:196 Mogłabym bez końca podziwiać Twoje ogrodowe kompozycje ;:167 Wianuszki jak zwykle katalogowej urody, ale przecież wszyscy wiemy, że jesteś Mistrzynią w tej kwestii ;:180 Czy chcesz powiedzieć, że ten przetacznik: https://lh6.googleusercontent.com/-uH0j ... 93-001.JPG jest z jednej sadzonki? ;:oj A ja sobie coś ubzdurałam, że on rośnie wąsko i przy jednej róży posadziłam ich 5 :oops: Chyba identyczna odmiana.
Miłego dnia! ;:3
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko bardzo dziękuję Ci za takie miłe słowa i o ogródku i o wianuszkach ;:196
Przetacznik, którego fotkę zacytowałaś ma już kilka sezonów. To przetacznik siwy, rośnie u mnie na skalniaku, bo jest niski .Wolno się rozrasta, kilka sadzonek to dobry pomysł :D
Tobie również miłego dnia ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Agness, ja też tą niewielką ilość owoców, które mam u siebie próbuję przerobić na sok na zimę. Wychodzi, że codziennie robię ... słoiczek :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Chętnie bywałabym tu częściej Aguś.Teraz w pełni sezonu jest tyle pięknych ogrodowych widoków do podziwiania.Ale lato to bardzo pracowity czas.Chwaściory rosną jak szalone.Poza tym jest sezon na kurki i jagody.No i moi młodzi mężczyzni w fazie nabierania masy ciała....ciągle głodni.Tak że moje życie towarzyskie i forumowe troszkę leży.A właściwie usadowiło się wygodnie w kuchni ;:306 Agnieszko czy twoje pysznogłówki już kwitną.Moja czerwona w tym roku nie ma mączniaka :tan A biała kupiona wiosną to jeszcze maleństwo i kwiatów nie widać.Pozdrawiam Cię ciepło ;:168
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

AGNESS pisze:Gabi bardzo się ciesz, że wianuszki podobają Ci się ;:196
Do tworzenia wianków używam rodzimego i egzotycznego suszu roślinnego i w razie potrzeby kwiatów z materiału. Żywych nie używam, ponieważ wianek przetrwałby tylko 2-3 dni, a chodzi o to, żeby zdobił długo, nawet kilka sezonów :D

Hmmm... a na zdjęciu wyglądają jak prawdziwe... ;:224
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu byłam u Ciebie podziwiając przecudne wianuszki, kwiaty do złudzenia przypominają prawdziwe.
Dorodne tawułki, ;:138 oraz chciałam się pożaleć, że moje liliowcowe pąki także jakieś robale jedzą, gdyż zasychają i są zdeformowane, ale przeoczyłaś mój wpis. ;:145
Pozdrawiam serdecznie . ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu słoiczek do słoiczka i uzbiera się fajny zapasik 8-) :lol:

Aguś rozumiem, że jest mnóstwo pracy w domu i ogródku , tym bardziej się cieszę, że znajdujesz odrobinę czasu, żeby zajrzeć ;:196
Pysznogłówki już mi zakwitły, cieszę się, bo bardzo je lubię :D Fajnie, że na Twoich nie ma mączniaka, mam nadzieję, że tak już pozostanie :D
Ja również bardzo pozdrawiam ;:196

Gabi bardzo się cieszę, że takie sprawiają wrażenie ;:oj

Tajeczko bardzo Cię przepraszam ;:180 ;:196 straszliwa gapa ze mnie :roll: Twój post widziałam, czytałam.... nie wiem jakim cudem ominęłam przy odpisywaniu ;:196
Bardzo przykre, że i u Ciebie robactwo zaatakowało liliowce, koniecznie trzeba po zerwaniu pąki niszczyć - miażdżyć lub palić. Na kompoście te paskudy się wylęgną i będą znosiły kolejne jaja.... ale trudno, następne już zniszczysz :) Mam nadzieję, że nie masz zbyt dużo pąków zniszczonych i kwitnienie będzie ładne. U mnie na szczęście już się to zastopowało i tylko na początku było sporo pąków do zerwania.
Ciesze się , że wianuszki podobają Ci się :)
Pozdrawiam serdecznie i czekam na Was na tarasie z kawką i ciasteczkiem ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Na hasło: "kawa i ciasteczka" jestem pierwsza! :lol:
Poprzesadzałam część tawułek w ciut bardziej słoneczne miejsce. Zobaczymy jak spodoba im się ta miejscówka. :oops:
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Agniesiu zainspirowana Twoimi cudownymi wianuszkami, zrobiłam pierwszy w swoim życiu wianek lawendowy. Mi się podoba, ale może zerkniesz swoim fachowym okiem :D
Jak myślisz, co można dodać, do takiego wianuszka, aby go urozmaicić ? Z chęcią wysłucham Twoich sugestii.

Dopiero teraz otworzyły mi się ostatnie zdjęcia. Agniesiu, masz tam tak cudowne, że mogła bym zamieszkać w Twoim ogrodzie :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”