Ile gości

witajcie w ten deszczowy dzień
Jacku, Jolu - dziękuję za podpowiedzi, może się skuszę choć na surowo nie za bardzo smakuje, ale jak znajdę trochę czasu to kto wie może i w cukiernika się zabawię, a i jakiś likierek

czemu nie

Ilonko dziękuję - plany mam , najgorsze to to że zanim dojdzie do realizacji to mi się pozmienia

Ale to może lepiej bo tych kilku roślin nie będę przesadzać tam i z powrotem.
Basiu, Aga - dziękuję bardzo to motywuje
Jolu - dziękuję, a pierwszą roślinę do podmokłej łąki już mam muszę firletkę z górki przesadzić w niziny
Dobrosiu- witam dalekiego gościa, tak groszkowe zbiory mam w tym roku obfite, więcej posadziłam bo w zeszłym nie starczyło dla wszystkich, mój potwór groszkowy (wtedy dwuletni) nie dał nikomu

, bez - aż zdziwiona byłam że zakwitł, jesienią sadzony - tak jest piękny. Widziałam ogródka brak ale ile innych dobroci u Ciebie - a ogród
U mnie w weekend pogoda kiepska - w sobotę do 14 ładnie przygrzało, po południu burza, ulewy, wiatr,kolejne powalone konary ze starych drzew, niedziela mniej zmnienna ale deszcz mnie nie ominął. Swoją drogą to mogłoby padać w tygodniu a nie kiedy jadę na weekend "odpocząć ";:224.
Całe szczęście dużo pracy nie miałam , pomalowałam pergolę wykonaną przez eMa na róże i powojnika. W ramach sprzeciwu miałam zostawić środkową część nie pomalowaną

, ale po krótkim namyśle stwierdziłam że lepiej pomalować - mniej będzie mnie w oczy kuła

.
Trochę poprzesadzałam roślinek- znowu. Miałam odwiedzić koleżankę z forum Marysię Mufkę i ją trochę z roślinek oskubać

ale najazd gości popsuł mój ambitny plan, więc trzeba było tu i ówdzie poprzesadzać(przecież Nie mogę tak bezczynnie siedzieć)- Szkoda że się nie udało bardzo chciałam pokazać eM-wi co można zrobić na działce, jak dużo wnoszą dobrane, rozsądnie zagospodarowane rośliny i że facet na działce do czegoś się też może przydać
U mnie nic nowego nie rozkwitło , wszystko stoi jak zaczarowane , nieliczne przebłyski słońca przez konary drzew nie sprzyjają rozkwitaniu pąków, więc pokażę co w tym tygodniu kwitło- a kwitło to samo