Postanowiłam się przywitać i pokazać państwu na początek kilkoro spośród moich podopiecznych.
Na punkcie zwierząt i roślin mam delikatny obłęd
 Potrafię wydać wszystkie pieniądze na swoje zwierzaki oraz kwiaty i różne rzeczy, które są im potrzebne.
 Potrafię wydać wszystkie pieniądze na swoje zwierzaki oraz kwiaty i różne rzeczy, które są im potrzebne.Warunki na kwiaty mam kiepskie ale robię wszystko by miały jak najlepiej i dobrze rosły.
Najbardziej lubię gdy roślinność żyje poza parapetem, tworzącą prawdziwy gąszcz we wnętrzu.
Nie wiem jak ludzie mogą żyć bez zwierząt i roślin w domu - ja bym chyba oszalała

To na początek tyle, póki się nie rozkręcę.
episcia reptans:

sedum allantoides:

... oraz mały quiz
 Co to jest i do kogo to należy?
 Co to jest i do kogo to należy?   
 - zagadka nr 1:

- zagwozdka numer 2:

Dziękuję i pozdrawiam.

"Białe kropeczki" to widoczne gołym okiem aparaty szparkowe, co jest bardzo charakterystyczną cechą dla tego rodzaju roślin. Poczekam, może ktoś w końcu zgadnie
 "Białe kropeczki" to widoczne gołym okiem aparaty szparkowe, co jest bardzo charakterystyczną cechą dla tego rodzaju roślin. Poczekam, może ktoś w końcu zgadnie  

A to akurat drzewo cytryny. Mam egzemplarz ponad 20-letni, wyhodowany z pestki. Liście wielkości dłoni. Nie prowadzę jej w formie drzewa na wysokim pniu, bo mi się taka forma nie podoba. Obecnie mocno przycięta i ścięta na wysokość ok. 70 cm, odbija już z kory oraz przy każdym liściu, a to co ścięte ukorzeniam
 A to akurat drzewo cytryny. Mam egzemplarz ponad 20-letni, wyhodowany z pestki. Liście wielkości dłoni. Nie prowadzę jej w formie drzewa na wysokim pniu, bo mi się taka forma nie podoba. Obecnie mocno przycięta i ścięta na wysokość ok. 70 cm, odbija już z kory oraz przy każdym liściu, a to co ścięte ukorzeniam  

Dałabym głowę, że czerwonego nie wolno używać i tak się dziwiłam dlaczego kolor nagle sam się zmienia
 Dałabym głowę, że czerwonego nie wolno używać i tak się dziwiłam dlaczego kolor nagle sam się zmienia   Przepraszam.
 Przepraszam. 

ale nie miałam nigdy tej rośliny.
 ale nie miałam nigdy tej rośliny.