Jestem pod wrażeniem tak dorodnego groszku "ile wiosen"sobie liczy? Poziomki też wyglądają zachęcająco. U mnie poziomki na razie raczej sygnalizują swoją obecność ...
Wypatrzyłam twoje kamienne gary z hostami i bardzo mi się podobają.W przyszłym roku uporządkuję swoje skupisko host w podobny sposób. Teraz są nieuporządkowane i trochę zdominowane przez paprocie. Nadal nie kwitną...
Po tej długiej przerwie witam wszystkich. U nas nadal próbujemy upiększać naszą działeczkę. Wszystko super rośnie ogórasy dopisują, patisony szaleją a fasolki już mam taki zapas że do końca zimy wystarczy. No i pomidorki też dały popis. to mój clematis Willa de lion
a tu liatria która przyciąga motyle i trzmiele
Zabraliśmy się za tą naszą skarpę przed ogrodem Mąż przekopał, wyrównał i poobkładał kamieniami a ja potem posiałam trawę .Już pięknie się rozrosła a ja będę miała spokuj z zielskiem.
Patisony juz nie wiem co z nimi robić
nie mam pojęcia jakie mam poziomki. Owocują od maja do września. W tym roku musiałam je przyciąć bo rosły juz na tym samym miejscu kilka lat i takie dzikie i suche były.Odbijają i mam nadzieje ze lepiej bedą wyglądały. I naprawdę mogę przesłać ci kilka sadzonek
Witajcie. Na działeczce wszystko rośnie. Urlop zaliczony więc możemy działać dalej. W tym roku zwiedzilismy wydmy od strony Rowów naprawdę piękne miejsce.
Na działce mąż kupił i skręcił nowy stół do biesiadowania bardzo dobrze się sprawdza.pozdrawiam
My nadal zmieniamy naszą działkę. W tym tygodniu powstała nawa rabata z iglakami i żurawkami. na ostatnim zdjęciu trawka posiana po drugiej stronie działki pod skarpą. Coś z tą skarpą muszę zrobić bo okropny perz tam rosnie. Próbuję ukorzenić sobie kilka iglaków płożących i tam pod włókniną je obsadić, co o tym myślicie?
-- 24 sie 2014, o 08:27 --
Pomalutku robimy ogrodzenie słupki już są poobsadzane a za miesiąc siateczka!!!!