Jolu,

bardzo proszę.
Te podpórki kupiłam w ogrodniczym niedaleko mojego miejsca zamieszkania. Jak chcesz to zapytam, czy mogliby Ci wysłać.
Ewo, tak te falbanki pasowałyby do Balleriny
Na wiosnę Handel była do kupienia w OBI.
Aniu, podpórki kupiłam u siebie w pobliskim ogrodniczym. Jak chcesz to zapytam, czy mogliby wysłać. Jak nie będą chcieli to znajdziemy inny sposób
Dzidziu, moja nn rośnie w donicy. I to był chyba błąd, bo posadzona w marcu jako maleństwo, w tej chwili urosła na ponad 120 cm

Wybiła dwa bardzo długie , mocne pędy i dwa malutkie. Zdjęcia całego krzaczka zrobię jutro. W tej chwili ona ma dwa kwiaty i całą masę pączków. Ten pierwszy kwiat jest na samym dole, natomiast ten drugi z kolei na samej górze. Jak więcej kwiatów się pokaże to zrobię zdjęcia i wstawię. Natomiast co do koloru to fotka oddaje dość wiernie jej kolor. Pierwszy kwiat zakwitł dwa tygodnie temu i nadal ma się dobrze. Tylko róż jest jaśniejszy niż na początku. Zastanawiam się jak ją przesadzić do gruntu

Będę miała nie lada wyzwanie, żeby znieść na dół donicę, bo jest ogromna i bardzo ciężka.
Dzisiaj rozglądałam się po ogrodzie i doszłam do wniosku, że z tym miejscem na nowe róże to nie jest u mnie tak źle

Już mam kolejne pomysły gdzie upchnąć jeszcze kilka sztuk. Ale to już naprawdę tylko kilka. I tak jest od dwóch lat

Ciągle to obiecuję swojemu M, a on udaje, że w to wierzy

Znów czeka mnie przesadzanie jesienią, a potem pewnie wiosną i tak w kółko
Nie mogę się odczepić od angielek. Crocus Rose - tegoroczna, jeszcze malutka
Pnąca Zorba, bardzo żywotna i bezproblemowa. Kwitnienie zaczyna trochę później, ale za to kwitnie długo
Powoli zaczyna kwitnąć Amber Cover
Roter Korsar - kilka moich róż tak dziwnie wybiło wysokie pędy
Jeszcze Pastella - też piękna róża, która raczy mnie pojedynczymi kwiatami. Czekam na więcej
I na koniec kwitnące Elmshorny