Mój Raj część III
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój Raj część III
Lilie masz pokazowe
Pastelowe, delikatne i wielkie kępy
Obiecuję sobie co roku, że posadzę itakie i jesienią zapominam. A teraz wiosną zapomniałam opłacić zamówienia, a L. nie powiadamia o tym fakcie. Więc znowu kicha

- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko Królowe piękne ale Arystokratki powalające

- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Alu dziękuję w imieniu arystokratekalicjad31 pisze:Grażynko Twoje arystokratki są przepiękne![]()
![]()
Teresko ja też debiutuję z różami ,obchodzę się z nimi jak z jajkiem ,doglądam ,podglądam ,podlewam ,dokarmiam,lilie są o wiele łatwiejsze w uprawie,dziękuję za miłe słowatesia39 pisze:Ja dopiero w tym roku zaczęłam przygodę z różami i mam nadzieję że sobie będę z nimi radzić![]()
Twoje róże są przepiękneLilie też zachwycające
Małgosiu lilie polecam są w zasadzie bezproblemowe, są takie piękne,musisz je mieć koniecznie,PEPSI pisze:Lilie arystokratki jak je nazwałaś ....muszę je miećPiękne. A te siwe, jakby omączone kwiatki jak się nazywają?
omączone kwiatki przy różach bo pewnie o te Ci chodzi to czyściec wełnisty,posadziłam go tam do róż dla kontrastu ,myśę że ładnie się prezentuje
Aniu lilie to moje pierwsze kwiatki jakie chciałam mieć ,kocham je niesamowicie , czekam jeszcze na orientalne ,one kwitną troszkę później,myślę że pokarzą swoje pięknosweety pisze:Lilie masz pokazowePastelowe, delikatne i wielkie kępy
Obiecuję sobie co roku, że posadzę itakie i jesienią zapominam. A teraz wiosną zapomniałam opłacić zamówienia, a L. nie powiadamia o tym fakcie. Więc znowu kicha
![]()
Marysiu widzisz jakie wyższe sfery znajdują się w moim ogrodzieMariaWy pisze:Grażynko Królowe piękne ale Arystokratki powalające![]()
![]()
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie znasz nazwy tych ostatnich?? chyba mam te same i nie wiem jak się nazywają
- gracha
- 1000p

- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko
Zdjęcia i kwiaty śliczne ,a zupka jarzynowa będzie pyszna
.To była moja ulubiona zupka w dzieciństwie pod warunkiem ,że smakowała zawsze tak jak za pierwszym razem 
Zdjęcia i kwiaty śliczne ,a zupka jarzynowa będzie pyszna
Pozdrawiam Alicja
- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Grażynko, dla minie wszystkie kwiaty są niezwykłe, wystarczy się uważnie przyjrzeć z jakim kunsztem natura stworzyła każdy nawet najmniejszy kwiatuszek
choćby te które pokazałaś 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obiad z działki to jest to 
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Grażynko! biała jeżówka urzekła mnie. Wszystkie kwiatki dorodne, no a warzywka swojskie super! Już czuję smak tej zupki.
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Cuuuuuudne te Twoje arystokratki
Jakie dorodne warzywka
A jak się mają pomidorki?
Listki chryzantemy dodaję do sałatek warzywnych, a i też lubię sobie skubnąć tak z krzaczka, możesz do sałatek dodać jeszcze rukolę lub musztardowca, wszystko zależy od tego czy lubisz pikantne warzywka.
Najsmaczniejsze są listki młodej chryzantemy, jeszcze przed kwitnięciem.
- gracha
- 1000p

Witam gorąco w zimny wieczór,czy to lato czy to nie lato
posadziłam w gruncie niedawno brokuły i kalafiory,chyba nie dorosną do zupki bo te wstrętne golasy obgryzły prawie wszystkie listki ,za to na drugi obiad dostały niebieskie kuleczki
, tylko czy teraz moje roślinki odbiją
teraz o pomidorkach , nasionka od Ciebie są pełnowartościowe, wielki
dla Ciebie, obecnie pomidorki są na etapie przebarwiania się z zielonych na żółte,następnym razem zrobię zdjęcia,
listki chryzantemy spróbowałam , są smaczne,położyłam na kanapce jak sałatę,
będę musiała zebrać nasionka na drugi rok
dzisiaj pomimo deszczu byłam na działeczce, tak do 16 było nawet ciepło , tylko mokro , przyglądałam się roślinkom skąpanym w deszczu i utrwaliłam kropelki na moich kwiatkach,
dla mnie poezja
miłego tygodnia

[/URL
[url=http://www.fotosik.pl]

Alu zupka była przepyszna , tym bardziej smakowała bo ugotowana przez eMaalicjad31 pisze:Grażynko![]()
Zdjęcia i kwiaty śliczne ,a zupka jarzynowa będzie pyszna.To była moja ulubiona zupka w dzieciństwie pod warunkiem ,że smakowała zawsze tak jak za pierwszym razem
posadziłam w gruncie niedawno brokuły i kalafiory,chyba nie dorosną do zupki bo te wstrętne golasy obgryzły prawie wszystkie listki ,za to na drugi obiad dostały niebieskie kuleczki
Teresko masz rację, piękne kształty i kolory tych naszych podopiecznych,wszystkie roślinki są niezwykłetesia39 pisze:Grażynko, dla minie wszystkie kwiaty są niezwykłe, wystarczy się uważnie przyjrzeć z jakim kunsztem natura stworzyła każdy nawet najmniejszy kwiatuszekchoćby te które pokazałaś
Aniu obiad mamy z działki i jemy na działce,bardzo mi się to podobasweety pisze:Obiad z działki to jest to
Bogusiu faktycznie jak się przyjrzałam to ten mój złocień przypomina jeżówkę, jeżówki u mnie jeszcze nie rozwinęły się całkowicie,swojskie warzywka pełne witamin i o to chodzibwoj54 pisze:Grażynko! biała jeżówka urzekła mnie. Wszystkie kwiatki dorodne, no a warzywka swojskie super! Już czuję smak tej zupki.
Pozdrawiam serdecznie!
Ewuniu dziękuję za pochwały,niektóre arystokratki przerosły już mnie ,chociaż do niskich się nie zaliczam,u jednej naliczyłam 20 pąków,jak się rozwiną to dopiero będzie widok,już nie mogę się doczekać, jutro muszę kupić im nawóz i je zasilić ,ewunia7 pisze:![]()
Cuuuuuudne te Twoje arystokratki![]()
Jakie dorodne warzywka![]()
A jak się mają pomidorki?
Listki chryzantemy dodaję do sałatek warzywnych, a i też lubię sobie skubnąć tak z krzaczka, możesz do sałatek dodać jeszcze rukolę lub musztardowca, wszystko zależy od tego czy lubisz pikantne warzywka.
Najsmaczniejsze są listki młodej chryzantemy, jeszcze przed kwitnięciem.
teraz o pomidorkach , nasionka od Ciebie są pełnowartościowe, wielki
listki chryzantemy spróbowałam , są smaczne,położyłam na kanapce jak sałatę,
będę musiała zebrać nasionka na drugi rok
dzisiaj pomimo deszczu byłam na działeczce, tak do 16 było nawet ciepło , tylko mokro , przyglądałam się roślinkom skąpanym w deszczu i utrwaliłam kropelki na moich kwiatkach,
dla mnie poezja

[/URL[url=http://www.fotosik.pl]

- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Grażko .. piękne różyczki i łubinek
Warzywka mniam ...
Pozdrawiam Cię .
Warzywka mniam ...
Pozdrawiam Cię .
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko piękne różyczki
Widziałam dymofrotekę czy to ona
Miłego dnia
Widziałam dymofrotekę czy to ona
Miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Grażynko jakie to są zwykłe kwiaty? wszystkie są piękne i każdy ma swoje piękno ukryte w sobie.
Jak smacznie i zdrowo, taki obiadek od razu smakuje o 100% lepiej, bez chemii.
Jak smacznie i zdrowo, taki obiadek od razu smakuje o 100% lepiej, bez chemii.