Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Teraz mogę podziwiać. :heja
Ale te miejsce odpoczynku wygląda genialnie. ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś :wit
Piękne masz ostróżki ;:215
A Róże z ostróżkami ślicznie wyglądają ;:108
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Gdyby się dało zapomnieć to ja bardzo chętnie bo zazdrość mnie zżera jak patrzę na Twój cudny ogród a to wyniszczające uczucie :;230
A poważnie to co tu powtarzać za wszystkimi-pięknie,ładnie...te słowa nie odzwierciedlają tego co widzę (a mam nadzieję kiedyś zobaczyć na własne oczy)
Spisuję też roślinki które chciałabym mieć a może będziesz je miała na sprzedaż :) ;:196
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Spacerek zaliczyłam, teraz będę śnić o tych łanach i kaskadach, cudownie pachnących kwiatuchów. ;:19 ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, ile mają lat Twoje katalpy? Pokazałam mojemu M te fotki i się zachwycił, bo katalpa to jego miłość ogrodnicza, jedna jedyna :evil: Chucha i dmucha na to swoje maleństwo, bardzo kapryśne i jak dotąd po dwóch latach mizerne. Nawet uchronił własną piersią przed koparką, co nam oczyszczalnię przygotowywała. Teraz obejrzał i się zadumał....i zmarkotniał.Czy jego katalpa też taka będzie?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie, Małgosiu katalpa nie tylko Twojego męża ulubiona- moja też, tzn. marzy mi się - ale gdzie ja bym wcisnęła?
A u Marty kaltalpy są piękne- Martuś to już masz piękny baldachim i cień na lato zapewniony ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martusiu cieszę się, że Ci się problem ze zdjęciami rozwiązał, gdyż żal by było nie pokazać takich cudnych roślin. ;:108
Kącik wypoczynkowy pod katalpami przeuroczy i nie powtarzalny. :)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Martuś.
Super,że problem się rozwiązał i mogę oglądać Twoje łany przecudnych kwiatów i zakątków ...
Katalpy to okazy. Kącik pod nimi musi być wyjątkowy. ;:108 Chyba i posadzę ją . Ile lat mają Twoje i jak szybką dadzą taki efekt? ;:138 Pozdrawiam. ;:196 :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Martusiu, przepiękne różyczki, ostróżki, cudne kwiecie kwitnące, piękny mamy czas, cieszmy się póki trwa ;:138 ;:138 ;:138
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Maryniu,posadź ją z jakąś żółtą rośliną i będzie dobrze i taką,lub takimi co będą razem kwitły,cieszę się ,że do mnie wpadłaś,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:168

Kasiu,tak wymyśliłam ,bo lubię naturalność ,to katalpy szczepione na pniu i zrobił się taki salonik pod katalpami ,ma 18 m kwadratowych,buziaczki dla Ciebie ;:196

Aniu,uwielbiam ostróżki,mam dużo kolorów,aż samą mnie zdziwiło,a czerwone róże z granatowymi ostróżkami widać z daleka,pozdrowienia przesyłam :wit

Iwonko,czekam na was,tylko w lipcu od połowy mnie nie ma,jak przyjedzie taka ekipa to będzie wesoło,pozdrawiam ;:196

Beatko,jedno i drugie drzewo nadaje się na cienisty zakątek,żeby tylko był czas siedzieć :uszy

Stasiu,miło ,że jesteś ogród bardzo pachnie,buziaczki dla Ciebie ;:196

Małgosiu,nie pamiętam dokładnie ,ale 6 lub 7 lat to są katalpy szczepione na wys,2 m albo ciut wyżej ,takie chciałam ,żeby zrobiły dach ,bo drzewo raczej tak się nie rozłoży,ja swoich nigdy nie okrywałam ,bo i jak ,nigdy nie przemarzły ,uważam ,że są bezproblemowe,na początku wolniutko rosły ,ja je przycinałam ,żeby bardziej się rozgałęziały,potem wiązałam gałązki bambusikiem do siebie ,żeby były poziomo ,z jednej katalpy do drugiej,a od 2 lat już nic nie robię,bo cienia jest wystarczająco pączków ma dużo ,więc znowu bardzo obficie zakwitnie,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Dorotko,tak, można posiedzieć i poleżeć w naturalnym cieniu ,lubimy to miejsce i pół ogrodu widać jak na dłoni,pozdrawiam i ściskam mocno ;:168

Tereniu,ja też się cieszę ,wczoraj się udenerwowałam ,za moment katalpy zakwitną morzem kwiatów,buziaczki posyłam ;:196

Aluś,zawsze szczerze zapraszam i jak pisałam do Iwonki czekam na Was ,ale 0d połowy lipca do końca lipca mnie nie ma ,moje katalpy mają6 lub 7 lat i są szczepione na pniu na wys 2 m ,żeby spokojnie pod nimi chodzić ,bo w formie zwykłego drzewa nie zrobi takiego dachu ,chyba ,że będziesz jakoś go prowadzić ,ale to bardzo trudne pozdrawiam ;:168

Iwonko,czas tak leci ,że zaraz wszystko zniknie i znowu będziemy marzyć ;:162

Beatko,aleś mnie zrobiła, ;:306 czytam i myślę ,tyle chorób oczu Ci się przyplątało, co Ty mówisz ,to niemożliwe ,jakiegoś szaleju się najadłaś :;230 ,czytam dalej i wszystko się wyjaśniło,to przez ogród ,ale nie martw sie Twój też będzie piękny ,tylko trzeba trochę czasu ,że by się rozrosło,a róży może nie przesadzaj ,chyba ,że rośnie w cieniu,tylko zasilaj ją gnojówką przefermentowaną i podsyp chociaż 2 razy w roku nawozami potasowo fosforowymi i ruszy pięknie ,a jak była niedawno sadzona to też musi mieć czas na rozruch,a jak będzie przesadzać to sie nigdy nie rozrusza ;:185 w sierpniu,poślę Ci jakąś piwonijkę,pozdrawiam
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Poślę na dobranoc parę zdjęć z ogrodu i zmykam spać rano wstaję o6 i idę do pracy ;:145 ,jutro do Was wpadnę

Obrazek

zaczyna kwitnienie piękna okrywowa róża rosea alba kwiaty spadają kaskadowo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

róża sadzona w listopadzie
Obrazek

przetacznikowiec
Obrazek

Obrazek

ostróżka o pięknym lawendowym kolorze
Obrazek

jasny róż
Obrazek

resztki piwonii
Obrazek

rosea alba
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Martusiu ! jak dobrze że odzyskałaś zdjęcia! martwiłam się ;:131 śliczna jest nasza Sally Holmes. To spokojnej i szybkiej pracy życzę i dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu same cudowności pokazujesz ;:oj róże jak zwykle boskie ale przetacznikowca widzę pierwszy raz. Pojękuję z zachwytu nad Twoim ogrodem :D Słoneczka na weekend życzę ;:196 u mnie dziś ciepełko :D
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A mnie mięzy innymi wpadły w oko pełne ostróżki. Fantastyczne. One teaz w pełenej swojej krasie. NIestety nie u mnie, moja ziemia im nie odpowiada. Ale cóż? Tak musi być.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, jak ja lubię spacerować po Twoim ogrodzie. Jest tak kolorowo. Może kiedyś uda mi się obejrzeć go w realu ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”