Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!
Beatko jakie masz ślicznotki
a ta fuksja jest po prostu cudowna. 
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Wioluś ,no właśnie w tym kłopot, że u mnie one też marnie rosną
Mam wrażenie ,że mają za sucho i dopiero teraz jak podrosły sąsiadujące z nimi roślinki i zasłoniły je przed słońcem to jarzmianki trochę odżyły.
Anuś to przez to forum ...człowiek się napatrzy i różyczka gotowa
Jak zajrzałam wczoraj do Wioli to kupowała bym wszystko w ciemno i zawiązanymi oczami byle by się różą nazywało
Kasiu
dziękuję....sama wiesz miłych słów nigdy dość
Nareszcie zaczynają kwitnąć lilie i liliowce
Pierwsza jak zwykle moja niezawodna żarówka

Pogodziłam się już z jej wściekłym kolorkiem,którego nie wybierałam i dosadziłam dla towarzystwa Black Out

Dwa lata temu kupiłam w biedronce liliowce w kapersach ,trzy małe korzonki w pudełeczku za 2,29 ot takie zapchaj dziury na puste wówczas rabaty.Zgodnie z przewidywaniami większość kwitnie małymi żółtymi kwiatuszkami,ale muszę im przyznać ,że są niezmordowane

Troszkę sfatygowany deszczem mój jedyny pajączek ,kupiony na próbę ,tak żeby zobaczyć jak mi się spodoba ten typ liliowców-Apron Strings

Anuś to przez to forum ...człowiek się napatrzy i różyczka gotowa
Kasiu
Nareszcie zaczynają kwitnąć lilie i liliowce

Pogodziłam się już z jej wściekłym kolorkiem,którego nie wybierałam i dosadziłam dla towarzystwa Black Out

Dwa lata temu kupiłam w biedronce liliowce w kapersach ,trzy małe korzonki w pudełeczku za 2,29 ot takie zapchaj dziury na puste wówczas rabaty.Zgodnie z przewidywaniami większość kwitnie małymi żółtymi kwiatuszkami,ale muszę im przyznać ,że są niezmordowane

Troszkę sfatygowany deszczem mój jedyny pajączek ,kupiony na próbę ,tak żeby zobaczyć jak mi się spodoba ten typ liliowców-Apron Strings

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Iw

- Od: 4 sie 2008, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I jak się podoba pajączek
Beata u mnie mimo, że jest tyle liliowców, wielkie kępy tych żółtych również rosną. I mimo, że je rozdaję ciągle są
. Lubię je za tą niezawodność. Pogoda nie pogoda, a one niezmordowanie kwitną, a nawet je powtarzają 
Liście na Twoich liliach pokazowe. A u mnie zjedzone przez te małe czerwone stwory
Robiłaś opryski 
Beata u mnie mimo, że jest tyle liliowców, wielkie kępy tych żółtych również rosną. I mimo, że je rozdaję ciągle są
Liście na Twoich liliach pokazowe. A u mnie zjedzone przez te małe czerwone stwory
- Kasiula17

Jak ja kocham liliowce
ślicznotki....
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Beatko ... piękne pelargonie ta pierwsza z biało zielonymi listkami bardzo ciekawa , kilka odmian mam swoich z wysiewu jedna już zakwitła
Jarzmianki coś pięknego ... muszę takie piękności mieć u siebie
Serdecznie pozdrawiam

Jarzmianki coś pięknego ... muszę takie piękności mieć u siebie
Serdecznie pozdrawiam
- misia53

- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko liliowiec pają
ciekawe pelargonie.Jarzmianki lubią wilgotno bardzo nasłonecznione miejsca nie bardzo żółknąlistki.W cieniu szybko się rozrastają, jak zostawisz kwiatostan ładnie się rozsieją i w przyszłym roku będą już siewki
a jeszcze w następnym zakwitną.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- bejka1970

Iwonka pajączek podoba mi się w realu bardziej niż na zdjęciach,
zresztą sama wiesz jak często zdjęcia liliowców nie oddają całej prawdy.Generalnie najbardziej podobają mi się odmiany tetraploidalne o grubych woskowanych płatkach,ale żółtka choć kwiatuszek mały i diplo to są niesamowite z tą obfitością kwitnienia
Lili mam mało więc walczyłam z paskudami ręcznie
jedna wygląda nieszczególnie reszta nieobżarta
Kasiu liliowce to moja pierwsza ogrodowa miłość i bardzo lubię ten czas kiedy kwitną,ogródek mam podlany teraz tylko troszkę ciepła i sezon liliowcowy w pełni
Wiola widziałam twoje przedszkole pelargoniowe
mam nadzieję ,że masz więcej miejsca do ich przechowywania niż ja.Podoba mi się dużo więcej odmian ,ale nie chcę traktować ich jak jednoroczne ,więc pamiętając o zimie ograniczam ich ilość...jakoś tak może głupio ,ale przywiązuję się do tych swoich kwiatuchów
Wiesiu tak czułam ,że to nie trafiona miejscówka dla jarzmianek,troszkę słonko mocniej przygrzeje i zaraz żółkną...no cóż czeka je przeprowadzka i ....zostawię miejsce na siewki

Silent Sentry

I mała zagwozdka ...na pewno mam go od Emila ,w gratisie tylko ,ze napis na znaczniku znikł a ja go sobie nie zapisałam
Kasiu liliowce to moja pierwsza ogrodowa miłość i bardzo lubię ten czas kiedy kwitną,ogródek mam podlany teraz tylko troszkę ciepła i sezon liliowcowy w pełni
Wiola widziałam twoje przedszkole pelargoniowe
Wiesiu tak czułam ,że to nie trafiona miejscówka dla jarzmianek,troszkę słonko mocniej przygrzeje i zaraz żółkną...no cóż czeka je przeprowadzka i ....zostawię miejsce na siewki

Silent Sentry

I mała zagwozdka ...na pewno mam go od Emila ,w gratisie tylko ,ze napis na znaczniku znikł a ja go sobie nie zapisałam
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Beatko, liliowce to również i moja pierwsza miłość ogrodowa. Pamiętam ile to ja ich nakupowałam parę lat temu
Potem trochę entuzjazm do nich opadł, ale liliowce pozostały i dobrze, bo dzięki nim mam kolorowe lato
Są piękne i bezproblemowe i bardzo je lubię.
Pająka nie mam żadnego, bo jakoś zdjęcia mnie nie przekonują
Potem trochę entuzjazm do nich opadł, ale liliowce pozostały i dobrze, bo dzięki nim mam kolorowe lato
Pająka nie mam żadnego, bo jakoś zdjęcia mnie nie przekonują
- Kasiula17

Liliowce
ładne piękne i takie dostojne.

- jolifleur

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Ja też czekam na moje liliowce
na razie zaczyna u mnie rozkwitać wielka kępa liliowców rdzawych, reszta w pączkach.
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Beatko-cudowne liliowce. I ja jestem ich straszną fanką
Mają nie tylko przepiękne kolorowe kwiaty, ale i pokrój liści jest fantastyczny
W tym roku też czatowałam na liliowce w biedronce, ale niestety w mojej albo nie było, albo nie zdążyłam. Szkoda. Twoje cudeńka są niezwykle czarujące
Pelargonie też, a jakbyś nie chciała ich traktować jako jednoroczne-to wiesz-ja przed zimą chętnie bym biedaczki przytuliła i ogrzała 
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Beatko, liliowce jak i irysy są u mnie w dalekich planach..Póki co delektuję się zdjęciami w innych ogrodach. nie wiem dlaczego ale ten biedronkowiec bardzo mi się podoba, jest niziutki, ale nadrabia ilością pąków 
- bejka1970

Witajcie dziewczynki
dziś będzie zbiorowo ,bo czas goni
Dostałam dziś od Kasi paczkę dobrem wszelakim wypełnioną,więc od rana biegałam ze szpadelkiem i doniczkami zajmując się najprzyjemniejszą robotą na świecie ,czyli sadzeniem nowych lokatorek
Kasiulka
,paulownie przesadziłam do dużych donic i na razie zadołowałam w ogrodzie ,jesienią zdecyduję jak je będę zimować

Skrętnikowe przedszkolaki też dostały nowe domki,tylko co znaczy mr.wz i 1 ?A tak zakwitłmi skrętnik od ciebie ,który miałam oznaczony jako Seniorita

Kubuś uwielbia bawić się znacznikami zarówno w domu jak i na ogrodzie...i to by było na tyle w sprawie nazewnictwa i systematyczności,a bałagan jaki mi zrobił mi w pomidorkach
cud będzie jak rozpoznam ze dwie odmiany

Jedyny nie żółty liliowiec z biedronki
kolorek trudny do uchwycenia ,bardziej morelowy niż różowy
Na zdjęciach każdy kwiatek wydaje się być tej samej wielkości,ale dziś rozwiną się kupiony jesienią Destined to see przynajmniej trzykrotnie większy od morelki

A żeby nie było tylko pięknie to najbardziej obżarta przez robale lilia Netty's Pride
nie wiem czemu ale najwyraźniej ta czerwonym paskudom smakuje najbardziej

Dostałam dziś od Kasi paczkę dobrem wszelakim wypełnioną,więc od rana biegałam ze szpadelkiem i doniczkami zajmując się najprzyjemniejszą robotą na świecie ,czyli sadzeniem nowych lokatorek

Skrętnikowe przedszkolaki też dostały nowe domki,tylko co znaczy mr.wz i 1 ?A tak zakwitłmi skrętnik od ciebie ,który miałam oznaczony jako Seniorita

Kubuś uwielbia bawić się znacznikami zarówno w domu jak i na ogrodzie...i to by było na tyle w sprawie nazewnictwa i systematyczności,a bałagan jaki mi zrobił mi w pomidorkach

Jedyny nie żółty liliowiec z biedronki

A żeby nie było tylko pięknie to najbardziej obżarta przez robale lilia Netty's Pride

Już tłumaczę
Natomiast Seniorita to nie Seniorita. To Zavist Bogov-rosyjska odmiana. Tylko jak to się stało, że się tak pomyliłam?
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kasiula17

Paulownie ja bym już wsadziła, niech się ukorzeni.
Ja to za liliowcami język wystawiam, piękne.
Ja to za liliowcami język wystawiam, piękne.