Róże u Doroty

Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże u Doroty

Post »

Ewo ;:196 za Piano. U Ciebie znacznie piękniejsza, ale moja posadzona latem zeszłego roku. A Twoja kiedy, bo wydaje się większa?
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Ale Piano ;:oj ,moja w pąkach :wink:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Dorotko przybiegłam do Ciebie z wątku Wiolki - Tulipanki, żeby zobaczyć Novalisy :D
Są przepiękne!! Czy U ciebie mają dużo cienia? Czytałam, że ta różyczka preferuje niezbyt słoneczne miejsca, a u mnie takich mało (praktycznie wcale :roll: ). Zakochałam się w niej bez pamięci i coś muszę wykombinować ;:224 Pokazuj je proszę jak najczęściej :D
Kolejna moja tegoroczna miłość to Artemis, ale nie jestem w tym odosobniona jak widzę na forum :;230
U Ciebie wpadł mi znów w oko Abraham Darby ;:215
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Dorotko, ja też przyszłam zobaczyć Novalisy. Piękna :D To jedna sadzonka, tak ? i donicowa ?
Musiała bym dobrze pokombinować, żeby znaleźć jej odpowiednią miejscówkę, ale może do jesieni dam radę.
Kolejną różą, którą się u Ciebie zachwyciłam to Artemis.
Widzę ją już w którymś z kolei różanym wątku i muszę przyznać, że i u mnie zagości. Mogła byś coś więcej o niej napisać :wink:
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj w klubie Dorotko, widzę, że nie tylko ja hoduję pomidorki na tarasie :lol: ;:63. Co prawda ja z przymusu, bo za dużo wysiałam nasion i nie wszystkie zmieściły się w folii. U Ciebie są większe. Jak podrosną to pokażę Ci swoje :wit

Piękne masz te czerwone różyce. Czy Novalis ma taki kolor jak na zdjęciu?
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że nie tylko mnie Novalis wpadła w oko ;:215
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Śliczne róże :D Ale mnie najbardziej urzekła Nostalgia i Handel ;:167 może uda mi się je gdzieś znaleźć ?
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Dorotko pięknie, cudownie , uroczo ;:215
twoja imienniczka pięknie się prezentuje ;:63 Novalis ;:180
Gratuluje pomidorków, ja też mam w donicy i dziwne jak zmieniają kolor na czerwony
to zrywa je niewidzialna ręka ;:306
:wit
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Dorotko, moja też posadzona w ubiegłym roku, wypuściła pięć grubych pędów, w tej chwili trzy obsypane są kwiatami, zwracają uwagę i barwą i dorodnością całego krzewu.
Jolifleur znajdziesz w rosarium, warto ją mieć.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Witajcie, :wit . Miło mi, że tyle wspaniałych gości zawitało do mnie. Dla wszystkich ;:196

Halinko, zajrzyj do mnie na 3 stronę. Tam jest ta moja pnąca nn. Czy przypomina Twoją Etude? Wydaje mi się, że tak ;:131

Jolu, Novalisy mam dwa. Jeden na tarasie i ten właśnie tak pięknie kwitnie ;:167 Drugi w gruncie i lada dzień też już będą kwiaty. Wstawię za kilka dni dla porównania. Ten na tarasie ma ;:3 praktycznie przez cały dzień i myślę, że trochę mu to przeszkadza, ale jednocześnie krzaczek jest bardzo dorodny i cały czas wypuszcza nowe pędy, może mu lepiej w donicy? Jest na pewno wyższy i pokrój ma ładniejszy.
Artemis to też moja ;:167 w tym sezonie i mogłabym na niego patrzeć bez końca, na dodatek ma piękny bardzo ciemny kolor liści i jest bardzo zgrabny.
A Abrahamek to moja ;:167 od trzech lat. To jedna z najpiękniejszych róż w moim ogrodzie, na dodatek bezproblemowa mimo różnych opinii.

Wiolu, znajdź miejsce dla Novalisa, bo naprawdę warto. Ja na jesieni wsadzę tę z donicy do gruntu obok tej co już tam rośnie. Będą sobie rosły razem ;:108
Artemis to wyjątkowa ślicznotka. Jestem nią zachwycona ;:333 Zbudowała ładny, zgrabny krzaczek, kwiaty utrzymują się bardzo długo i nawet jak przekwitają jakoś specjalnie nie brzydną. Na razie nie widzę żadnych chorób i niech tak zostanie ;:108 Ja dokupię jeszcze jedną i posadzę obok.

Daysy, koniecznie pokaż swoje pomidory. Mnie one bardzo cieszą :tan , ponieważ to moje pierwsze w życiu samodzielnie wyhodowane.
Novalis ma właśnie taki lawendowy kolor jak na zdjęciu. Jestem nią oczarowana i na dodatek pachnie.

Ewo-Ave, Novalis wpadła mi w oko w zeszłym roku i tej wiosny zagościła u mnie w ogrodzie :D

Ewo - jolifleur, Nostalgie zamówiłam w R., natomiast Handel kupiłam w Powsinie. Tylko cały czas mam trochę dylemat czy to na pewno jest ona ;:218 Moja ma takie pofalowane płatki a u kogoś widziałam i płatki były normalne. W sumie nieważne czy to ona. Jest urocza i obficie kwitnie, a kwiaty utrzymują się bardzo długo :) , nie choruje i powtarza bardzo ładnie kwitnienie. W zeszłym roku musiałam obcinać jej pąki bo były jeszcze w listopadzie.

Dzidziu, lubię tę różyczkę. Jest bardzo dzielna. Mocno odchorowała przesadzanie w zeszłym sezonie, ponieważ była już całkiem spora i na nowo musiała się zaaklimatyzować na nowej miejscówce. W tym roku jest już wszystko w porządku i jest cała w pączkach. To zdjęcie to dopiero początek jej pokazu :heja
U mnie pomidorki jeszcze zielone, ale pewnie niewidzialna ręka pojawi się i też będzie je zrywać po cichutku ;:306 . Już wiem, że tylko na to czeka.

Ewuniu - ewka36jj, Twoja jest ;:215
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Novalis kusi, oj kusi. A skoro Super Dorothy a takim wyglądem dochodzi do zdrowia, to chcę ją zobaczyć w pełnej krasie. Napisz coś więcej o niej.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ewuniu, skuś się na Novalis nie będziesz żałowała, to piękna różyczka ;:108
Super Dorothy mam od 2012 roku. Kupiona jako maleństwo,ale z dużym wigorem, bo już w pierwszym roku mocno wystrzeliła i pięknie kwitła. Nie pasowała mi do tamtej rabaty, więc ją na jesieni przesadziłam w inne miejsce. Mocno to odchorowała, myślałam, że nawet nic z niej nie będzie, bo w zeszłym sezonie mało urosła i słabo kwitła. Ale teraz widocznie doszła do siebie bo jest cała w pąkach. Podoba mi się jeszcze to, że nie będzie wysoka - chyba, że zrobi psikusa i jednak ;:306 . Wtedy będę musiała ją znów przesadzić, ale wolałabym jej już nie ruszać. Jak bardziej rozwinie pączki to wstawię jej więcej zdjęć.

No to na zachętę dla wszystkich którzy jeszcze się wahają czy zaprosić do siebie Novalisa.

Obrazek

Dla wszystkich, których zachwycił Artemis, trochę trudno uchwycić ten śliczny biały kolorek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Handel

Obrazek

Obrazek

Jubilee Celebration, mocno przewiesza główki, ale to młodziutka róża i mam nadzieję, że z czasem wzmocni swoje pędy

Obrazek

Obrazek

I moja angielska nn. Może ktoś rozpozna?

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Dorotko dziękuję za zdjęcia Novalisa i Artemisa ;:196
Wpadła mi w oko podpórka obok Jubilee Celebration, gdzie można takie kupić? Przydałoby mi się kilka sztuk :roll:
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Róża Handel jest śliczna ale jak dla mnie Balerina lepiej by do niej pasowało, przez te falbanki :D Na pewno spróbuję ją znaleźć bo śliczna jest .
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

ja też o te podpórki pytam, takie mi są potrzebne właśnie ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”