Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13
- Ivona44
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13
Wandzia, chciałam napisać powywracane, bo tak wyglądają kamienie w nich
super są, lubię takie. 
Pozdrawiam, Iwona.
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
WANDZIU...już wiem skąd tyle doniczek kwitnących...
ja bez żywych ale z naręczem, dużo zdrówka, radości i słonka w ogrodzie...

ja bez żywych ale z naręczem, dużo zdrówka, radości i słonka w ogrodzie...

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
to jest to co uwielbiam, a mieć nie mogę!
Drobiazgi w donicach
Na pewno zapomniałabym podlewać. Mam pelargonie. Właśnie dziś stwierdziłam, że muszę je obskubać i wreszcie podlać
To czerwone na kafelkach to jakaś gailardia?
To czerwone na kafelkach to jakaś gailardia?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Heliofitko, tak, ta gailardia rzeczywiście ładniutka i wielka. Nigdy nie miałam u siebie tej rośliny. Jak nie znajdę miejsca, to najwyżej będę ją uprawiać w donicy.
DTJ, tak Dorotko, imieninki miałam w poniedziałek, ale urządziłam w sobotę, bo tak nam pasowało. Dziękuję Ci za życzenia
Ivona, aha, to w takim razie cieszę się, że nie zauważyłaś tych chwaścisków między kamieniami. Tak czy owak muszę przygotować Roundup, bo wyskubywać nie mam czasu.
leszczynko, dzięki bardzo za różyczkę. Czy to Eden Rose i czy z twojego ogródka? Śliczna!
Takasobie, tak Miłeczko dostałam gailardię i nie wiem, co zrobić, bo nie mam miejsca. Póki co stoi w donicy. Podlewać nie zapominam, bo rano jak tylko wychodzę na taas, od razu mi się rzucają w oczy te donicowe
Jak tak patrzę na te swoje zdjęcia, to widzę, że mam straszny ścisk na rabatach. Może w rzeczywistości nie jest aż tak gęsto, ale jednak. Troszkę mnie to zaczyna denerwować, ale przecież nie wyrzucę tych swoich roślinek.

Modrzew przyozdobiony lilią

Hosty i żurawki.

DTJ, tak Dorotko, imieninki miałam w poniedziałek, ale urządziłam w sobotę, bo tak nam pasowało. Dziękuję Ci za życzenia
Ivona, aha, to w takim razie cieszę się, że nie zauważyłaś tych chwaścisków między kamieniami. Tak czy owak muszę przygotować Roundup, bo wyskubywać nie mam czasu.
leszczynko, dzięki bardzo za różyczkę. Czy to Eden Rose i czy z twojego ogródka? Śliczna!
Takasobie, tak Miłeczko dostałam gailardię i nie wiem, co zrobić, bo nie mam miejsca. Póki co stoi w donicy. Podlewać nie zapominam, bo rano jak tylko wychodzę na taas, od razu mi się rzucają w oczy te donicowe
Jak tak patrzę na te swoje zdjęcia, to widzę, że mam straszny ścisk na rabatach. Może w rzeczywistości nie jest aż tak gęsto, ale jednak. Troszkę mnie to zaczyna denerwować, ale przecież nie wyrzucę tych swoich roślinek.

Modrzew przyozdobiony lilią

Hosty i żurawki.

-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
wiesz jak ja bym chciała mieć taki ścisk. Pięknie wyrzucać to nie szkoda roślinek, ale jak będziesz chciała przewietrzyć rabaty to otwórz wątek sprzedażowy najlepsze rozwiązanie.
Moja babcia też Wanda- dlatego wiedziałam, ja nawet o swoich nie pamiętam o eMa nie wspomnę
Moja babcia też Wanda- dlatego wiedziałam, ja nawet o swoich nie pamiętam o eMa nie wspomnę
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Wandziu, jakże pięknie u Ciebie. Te ptaszęta zwróciły moją uwagę 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

DTJ, jadę Dorotko na spotkanie forumowe, to część swoich nadwyżek wiozę z przyjemnością innym forumowiczom 
Pozdrów ode mnie babcię. Koniecznie
Kropelko, ptaszki to dawne prezenty, każdy od kogo innego. Przyjaciele już wiedzą, jak mnie uradować.

Pozdrów ode mnie babcię. Koniecznie
Kropelko, ptaszki to dawne prezenty, każdy od kogo innego. Przyjaciele już wiedzą, jak mnie uradować.

- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Ale piękne zdjęcie, a to co tam rośnie
Wandeczko najlepszego
spóźnione ale szczere.... niech róże pięknie Ci kwitną 
Wandeczko najlepszego
Wanduś-tak to prawda,wszystko zależy gdzie róże są posadzone.Na patelni szybciej kwitną i szybciej się osypują.No ale taka kolej rzeczy.
Lilia na tle modrzewia ślicznie się prezentuje.U mnie kremowe i żólte zakwitły no i liliowce już zdobią rabatki.Dalej jest pięknie i kwieciście.
Lilia na tle modrzewia ślicznie się prezentuje.U mnie kremowe i żólte zakwitły no i liliowce już zdobią rabatki.Dalej jest pięknie i kwieciście.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

Majeczka, dzięki
Na tamtym ostatnim zdjęciu jest rabata Pastellowa i kilka rożowych róż, np. Leonardo da Vinci, Degenhardt, Haiditraume, Berleburg, Glais Castle, czerwona Oklahoma, biała Kristal itp. Trochę ciasno, ale przynajmniej jako taki efekt osiągnęłam.
An-ka, dziękuję za wizytkę Aniu. Jak oglądam twój różany ogród albo Majeczki, to czuję się bardzo malutka z tymi moimi różyczkami. No ale nic, już z nich nie zrezygnuję. Mam mniejsze okazy, ale też mnie cieszą.

Wielosił biały, zwisający pęd róży pnącej i żółciutki przywrotnik

Old Port to nowy nabytek i jestem jak najbadziej na "tak". Małe to na razie, ale jak się rozrośnie, będą z niego ludzie
U podnóża Mary Rose wygląda chyba OK.

Glamis - ładna, delikatna angieleczka.

Lichfield Angel ma zbyt wiotkie pędy jak dla mnie

Kępa trawy muskedońskiej

Pachnąca klasyka

Dla lubiących żółte - polecam tę róże. Jak już zakwitnie, to kwiat trwa, trwa i trwa... bez końca

An-ka, dziękuję za wizytkę Aniu. Jak oglądam twój różany ogród albo Majeczki, to czuję się bardzo malutka z tymi moimi różyczkami. No ale nic, już z nich nie zrezygnuję. Mam mniejsze okazy, ale też mnie cieszą.

Wielosił biały, zwisający pęd róży pnącej i żółciutki przywrotnik

Old Port to nowy nabytek i jestem jak najbadziej na "tak". Małe to na razie, ale jak się rozrośnie, będą z niego ludzie

Glamis - ładna, delikatna angieleczka.

Lichfield Angel ma zbyt wiotkie pędy jak dla mnie

Kępa trawy muskedońskiej

Pachnąca klasyka

Dla lubiących żółte - polecam tę róże. Jak już zakwitnie, to kwiat trwa, trwa i trwa... bez końca

-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
już zazdroszczę tym forumowiczom którzy będą na spotkaniu
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu cudny prezent imieninowy dostałaś.
Piękna gailardia, aby Ci tylko nie przemarzła, gdyż te nowe odmiany są wrażliwe na mróz .W ubiegłym roku kupiłam jasno żółtą i pomimo łagodnej zimy i okrycia zmarzła.
Róże masz przepiękne, zupełnie nie znane mi odmiany.
Róże masz przepiękne, zupełnie nie znane mi odmiany.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

Tajeczko, to w dużej części róże Austina, którymi byłam w początkach swojej kariery różanej zachwycona. Potem już wybierałam solidniejsze i sztywne odmiany.

Pat Austin zostanie jesienią wywalona.
Decyzja zapadła. Wielkie krzaczysko, ale kwiaty wiszą do dołu, tak że ich w ogóle nie widać. Musiałam podnieść ręką, żeby zrobić zdjęcie.

Natomiast Clair R. godna polecenia.

A Eden, wiadomo. Rajska po prostu. Chyba wśród moich najpiękniejsza.

Pat Austin zostanie jesienią wywalona.

Natomiast Clair R. godna polecenia.

A Eden, wiadomo. Rajska po prostu. Chyba wśród moich najpiękniejsza.

- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu ale mimo zwieszających kwiatów tylko Tobie wiadomym sposobem potrafisz wspaniałe fotki zrobić.
Ja mam w ogrodzie dwie róże o takich przewieszających kwiatach.
Są to Rosarium Uetersen i Constance Spry i pomimo, że kwiaty ładne, ale bardzo wkurzające.
Ja mam w ogrodzie dwie róże o takich przewieszających kwiatach.
Są to Rosarium Uetersen i Constance Spry i pomimo, że kwiaty ładne, ale bardzo wkurzające.
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Buttercup mi padł zaraz po posadzeniu a Gartenspass przypomina mi bardzo moją Briosę.
Teraz mamy taki piekny czas kwitnienia róż, że aż żal będzie kiedy się pierwszy etap kwitnienia zakończy.
Zostaną na warcie tylko floribundy , wielkokwiatówki i pnące perełki powtarzające często kwitnienie.
Teraz mamy taki piekny czas kwitnienia róż, że aż żal będzie kiedy się pierwszy etap kwitnienia zakończy.
Zostaną na warcie tylko floribundy , wielkokwiatówki i pnące perełki powtarzające często kwitnienie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki