Różane skarby Tralaluszów
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różane skarby Tralaluszów
To taki rok mamy. Nie było zimy to i robactwo wszelakie się szerzy
. U mnie też jak nie mszyce, to ogrodnica, jak kończy ogrodnica to pojawiły się jakieś lichy
. Dzisiaj robiłam oprysk na robactwo
. A za chwilę trzeba zrobić na grzyby. Moja pnąca nn jest tak zaatakowana, że już praktycznie nie ma liści. I tak w kółko. Nudzić się nie można 
- tralaluszy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sty 2010, o 18:46
U mnie to Warwick Castle jest łysy zupełnie
I Jacqueline du Pre.
Pozdrawiam - BabajAGA
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Aguś mój Schneewalzer taki chyba nigdy nie był,taka mizerota
,2 kwiaty pokazał,niby tworzy nowe pędy,ale zrobił się chudy jak patyk czytaj wąski,ale w górę wyskoczył.Dziwny ten sezon,niby zimy nie było,a nie wszystkie róże mają się dobrze.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A ja kiedyś tak myślałam, żeby sobie Warwica dokupić, po tym jak go u Mróweczki zobaczyłam 
- tralaluszy

Kupuj. Ładny jest, nie marznie, duży. U nas nad morzem grzyb jest powszechny, a Paprotkowo też ma swoje specyficzne warunki, nieprzyjazne różom. U Ciebie będzie mu dobrze 
Pozdrawiam - BabajAGA
- AniaDS

- Kontakt:
Może go zmieszczę obok Leona 
- tralaluszy

Kolejne moje roślinne znalezisko w tym sezonie. Ktoś wyciągnął z korzeniami i zostawił na wierzchu dość zaniedbanego klombu mizerny krzaczek Queen Elizabeth. Długo się zastanawiałam, ale wiem doskonale,że żadne służby miejskie czy zielone nie poratowałyby go w najbliższym czasie. No to zabrałam... Przyznam ,że mignęła mi myśl o wsadzeniu go z powrotem na miejsce... No ale będąc na niedzielnym spacerze nie dysponowałam żadnym narzędziem, a sadzić na publicznym skwerze gołymi rękami...
Taszczyłam już tej wiosny z lasu wywaloną tam trzmielinę na pniu. Ciekawe co następne znajdę. Ja nie potrafię koło takich porzuconych roślin przejść obojętnie... Znalazłam ponad dwadzieścia pięć lat temu na śniegu wyrzuconego z okna kaktusa epiphyllum- do tej pory jest u mojej mamy.
Taszczyłam już tej wiosny z lasu wywaloną tam trzmielinę na pniu. Ciekawe co następne znajdę. Ja nie potrafię koło takich porzuconych roślin przejść obojętnie... Znalazłam ponad dwadzieścia pięć lat temu na śniegu wyrzuconego z okna kaktusa epiphyllum- do tej pory jest u mojej mamy.
Pozdrawiam - BabajAGA
- tralaluszy

Takie tam migawki z dzisiaj.
Chloris

Rhapsody

White Gruss an Aachen

Gruss an Aachen

Tchaikovsky

Ingenious Mr. Fairchild

UK

Louise Odier

Tuscany Superb

Edenik

Gloria Dei

Jasmina

Chloris
Rhapsody
White Gruss an Aachen
Gruss an Aachen
Tchaikovsky
Ingenious Mr. Fairchild
UK
Louise Odier
Tuscany Superb
Edenik
Gloria Dei
Jasmina
Pozdrawiam - BabajAGA
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Louise Odier bardzo ładna u Ciebie. U mnie jakaś po przesadzeniu łysa od dołu prawie do połowy
. Próbuję ją zakulkować, ale od tygodnia nie ma żadnego efektu. Stoi w miejscu i ani drgnie. Jest po prostu brzydka i zastanawiam się co z nią zrobić 
haj Agnieszka
Piekne rozyczki masz
Napisz cos o rhapsody in blue.Wysoka ci rosnie? Jak dlugo trzyma sie kwiat jak dlugo kwitnie przez sezon?Mam zamiar ja kupic ale podzielone sa opinie na jej temat.
Pozdrawiam Kasia
Piekne rozyczki masz
Pozdrawiam Kasia
Przepraszam,ale nie mam mozliwosci uzywania polskich liter Kasia
- tralaluszy

Moja też łysa od dołu,do tego grzyb ją lubi. Moje róże jako krzewy nie są ładne, dlatego wolę robić fotki samych kwiatów. Ciężkie mam warunki w ogrodzie i mało czasu,żeby tam bywać.dorotka350 pisze:Louise Odier bardzo ładna u Ciebie. U mnie jakaś po przesadzeniu łysa od dołu prawie do połowy. Próbuję ją zakulkować, ale od tygodnia nie ma żadnego efektu. Stoi w miejscu i ani drgnie. Jest po prostu brzydka i zastanawiam się co z nią zrobić
Pozdrawiam - BabajAGA
- tralaluszy

Dziękicate72 pisze:haj Agnieszka![]()
Piekne rozyczki maszNapisz cos o rhapsody in blue.Wysoka ci rosnie? Jak dlugo trzyma sie kwiat jak dlugo kwitnie przez sezon?Mam zamiar ja kupic ale podzielone sa opinie na jej temat.
Pozdrawiam Kasia
Pozdrawiam - BabajAGA
- Rozanka

- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Aguś, piękny Twój ogród. Zajrzałam, bo chciałam sprawdzić jak Ci się ma Variegata di Bolognia. Jak widzę świetnie. Moje osiągnęła ponad 3 metry, obsypała się pąkami, potem przyleciały jakieś nowe robale i wrąbały połowę pąków zanim zdążyłam zrobić oprysk. A potem dostała rdzy...... czegoś takiego jeszcze nie widziałam, jest cała żółta. Pąki się jakoś tak niby wpół rozwinęły i opdadły i nici z kwitnienia.
Żadna inna róża mi tak nie chorowała. Widzisz na swojej jakieś choróbska? Chodzi mi o grzybowe i rdzę. Pozdrowionka. 
- AniaDS

- Kontakt:
Queen Elizabeth to piękna róża i fajny z niej krzaczek, warto ją było uratować.
U mnie też kilka róż w podobny sposób się zachowuje, pąki pożółkły i odpadły, liście żółkną na potęgę i to na pewno nie jest plamistość.
U mnie też kilka róż w podobny sposób się zachowuje, pąki pożółkły i odpadły, liście żółkną na potęgę i to na pewno nie jest plamistość.
- tralaluszy

Grzyb to nie,ale zeżarły ją robale paskudnie. Wypuściła już nowe pędy, takie wypasione i one na razie są czyste i całe.Rozanka pisze:Aguś, piękny Twój ogród. Zajrzałam, bo chciałam sprawdzić jak Ci się ma Variegata di Bolognia. Jak widzę świetnie. Moje osiągnęła ponad 3 metry, obsypała się pąkami, potem przyleciały jakieś nowe robale i wrąbały połowę pąków zanim zdążyłam zrobić oprysk. A potem dostała rdzy...... czegoś takiego jeszcze nie widziałam, jest cała żółta. Pąki się jakoś tak niby wpół rozwinęły i opdadły i nici z kwitnienia.Żadna inna róża mi tak nie chorowała. Widzisz na swojej jakieś choróbska? Chodzi mi o grzybowe i rdzę. Pozdrowionka.
Pozdrawiam - BabajAGA