Śliczny busz
Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- Iw
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 sie 2008, o 22:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
Maryna
, ale masz pięknego maka. W takim kolorze jeszcze nie widziałam
A ostróżki
Śliczny busz
Tak to chyba jest, że podziwiamy to, czego u siebie nie mamy 
Śliczny busz
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewciu , miła jesteś , dziękuję
! Ja mam na myśli róże na FO bo wszyscy je pokazują w dużych ilościach, gdzie zajrzeć tam róże
Po południu u mnie się ociepliło bo z rana była zimnica a w nocy przeleciał półgodzinny deszcz . Na ryneczku nic ciekawego nie było i wróciłam z niczym jeszcze chyba tak nie było..kupiłam tylko kg bobu i czereśni...
Miejsca nie mam więc wypatrywałam naprawdę coś extra ...
Popracowałam na działce ...trochę roślin znów rozkwitło!
Iwonko czasem się coś trafi ładnego...
z ostróżek jestem zadowolona bo mają się świetnie szkoda,że już będą odchodzić...W każdym ogrodzie znajdzie się coś do podziwiania !
rozczochrany czosnek hair

a ostróżki przekwitają

świecznica

dziurawiec hidcote gold

jeszcze dziurawiec

Po południu u mnie się ociepliło bo z rana była zimnica a w nocy przeleciał półgodzinny deszcz . Na ryneczku nic ciekawego nie było i wróciłam z niczym jeszcze chyba tak nie było..kupiłam tylko kg bobu i czereśni...
Miejsca nie mam więc wypatrywałam naprawdę coś extra ...
Popracowałam na działce ...trochę roślin znów rozkwitło!
Iwonko czasem się coś trafi ładnego...
rozczochrany czosnek hair

a ostróżki przekwitają

świecznica

dziurawiec hidcote gold

jeszcze dziurawiec

- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marysiu ja już nie wiem co ja mam pisać
tyle pięknych zdjęć obejrzałam i mam kolorowy zawrót głowy ale jakże przyjemny ten zawrót
Napiszę tylko, czuję się jak raju
Napiszę tylko, czuję się jak raju
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Maryniu upisałam wczoraj elaborat i nie wiem co z nim ale dostał chyba jakiegoś kopa w kosmos
Jestem często cichym podczytywaczem i oglądaczem
też nigdy bym się nie zamieniła za ten swój galimatias ogrodowy
czuję się w nim dobrze mimo, że niektóre rośliny nie pasują do siebie
trudno, muszą to zdzierżyć
podglądam u Ciebie co by można jeszcze u siebie dosadzić
/oprócz róż/ no niejedną zapisałam 
Jestem często cichym podczytywaczem i oglądaczem
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Bosz, ale u Ciebie jest pięknie
Z roku na rok masz coraz piękniejszy ogród.
No i wszystko rosnie jak na drożdżach. Naprawdę róże masz w doniczkach?
Wcale nie widać. Tak jak pisałam u siebie.
Widać, że roslinkom u Ciebie dobrze.
U mnie bardzo słabo radzą sobie jarzmianki i ostrózki.
A chciałabym mieć takie jak u Ciebie. Moja ziemia jest jednak zbyt słaba
Z roku na rok masz coraz piękniejszy ogród.
No i wszystko rosnie jak na drożdżach. Naprawdę róże masz w doniczkach?
Wcale nie widać. Tak jak pisałam u siebie.
Widać, że roslinkom u Ciebie dobrze.
U mnie bardzo słabo radzą sobie jarzmianki i ostrózki.
A chciałabym mieć takie jak u Ciebie. Moja ziemia jest jednak zbyt słaba
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Prześliczne te kwiatowe mieszanki, jak Ty to robisz, że roślinki Ci się wzajemnie nie zaduszają?
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maryniu,znowu jestem ,żeby pospacerować w" moim "pięknym ogrodzie ,roślin masz tak dużo i takich pięknych ,że nie chce się wierzyć ,że działeczka niewielka ,zmyślnie to posadziłaś,pozdrawiam i pięknych snów życzę

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na lilie i świecznice jeszcze czekam, a ostróżki w większości dopiero zaczynają kwitnienie
Drobna różnica w klimacie
Dzisiaj od rana cieszę się deszczem, mając nadzieję na ponowne wypogodzenie po południu. Chciałabym takiej pogody jak wczoraj
Po porannych opadach zrobiło się ciepło, więc ogarnęłam 1,5 rabaty, posadziłam żeniszki (może tych słońce nie wypali
), wycięłam przekwitłe róże i po 21 padłam na łózko jak nieżywa. Czuję, że żyję, a świat jest piękny 
Dzisiaj od rana cieszę się deszczem, mając nadzieję na ponowne wypogodzenie po południu. Chciałabym takiej pogody jak wczoraj
- marpa

Przemiłych Gości dzisiaj mam!
Dziękuję za sympatyczne słowa makami...czerwonymi...

anym Aniu serdeczności ślę za tak miłe słowa ! Uskrzydlające
Cieszę się,że zajrzałaś!
szałwia dojrzała

mar33 Marysiu przyjemnie mi ,że zaglądasz do mnie ale wolałabym,żebyś zostawiła choć ślad po sobie
i wcale nie musisz tylko chwalić ..

U mnie większość gości to skrytoczytacze i jak nikt nie zajrzy to nie mam ochoty ..U mnie nic się nie dzieje.. niczego nie oferuję i zachęt żadnych nie stosuję..
Ale cieszy mnie,że ja mam wprawdzie niewielkie grono ale tylko i wyłącznie bezinteresownych Gości !
Tych co biegają za okazjami po wątkach u mnie oficjalnie nie uświadczy...a sporo takich !

Margo2 Gosiu ogródek mój pęka w szwach ...pozbywać się roślin nie potrafię ...to prawie członkowie mojej Rodziny !
Kocham je miłością dozgonną...ich lub ostateczną moją !
Naprawdę kilkanaście róż mam zadołowane w donicach ,mam nadzieję , że wysadzę je jesienią bo muszę zobaczyć jak ostatecznie zakwitną bo nie wiem co jest co... Marne niektóre ...
Ale mam i takie w ziemi rosnące, niektóre od lat ! A z roślinami zależy jak się utrafi z miejscem... jak zapewne wiesz ,czasem w jednym miejscu roślinie nie za bardzo a po przesadzeniu odżywa !
Dziękuję za rewizytę!!!
to moja pierwsza i najstarsza róża flammentanz , ma ponad 30 lat, rośnie w cieniu często zaniedbana nawet bez nawożenia ...bo rośnie solo pod domkiem
Ale sobie radzi doskonale !

baasik Basiu praktyka czyni mistrza ! A moja już ponad 30-letnia w tej dziedzinie i cały czas się podciągam ...
Twoje słowa to miód na moje ego !!!

koziorozec Martusiu cieszy mnie ,że i u mnie bywasz na spacerkach , choć u Ciebie szersze ścieżki !
Żartuję, oczywiście jest mi bardzo miło ... u mnie ciasnota na rabatach ale ścieżki zachowane , goście spacerować mogą jeszcze jest gdzie nogę postawić!!!

ewamaj66 Ewciu lilie zaczynają kwitnienie a świecznica sercolistna jest wcześniejsza od brunette ...ta ma zaledwie maleńkiego pączka ale przesadzałam ją latem i nawet nie poczuła ale czy będzie kwitła ? Zobaczę i jeszcze podzieliłam dla koleżanki więc się jej bacznie przyglądam na razie...Muszę im zapewnić więcej wody , przypomniałam sobie bo u mnie gleba jest przepuszczalna i sucha a ona pod magnolią rośnie... Zapominam o nich...a one wodę uwielbiają przecież !
Dzisiaj u mnie najcieplej w prognozach ...ale słoneczko raźno świeci więc może się sprawdzi...oby!
musiałam ją przygiąć bo wyższa ode mnie!

Dziękuję za sympatyczne słowa makami...czerwonymi...

anym Aniu serdeczności ślę za tak miłe słowa ! Uskrzydlające
szałwia dojrzała

mar33 Marysiu przyjemnie mi ,że zaglądasz do mnie ale wolałabym,żebyś zostawiła choć ślad po sobie

U mnie większość gości to skrytoczytacze i jak nikt nie zajrzy to nie mam ochoty ..U mnie nic się nie dzieje.. niczego nie oferuję i zachęt żadnych nie stosuję..
Ale cieszy mnie,że ja mam wprawdzie niewielkie grono ale tylko i wyłącznie bezinteresownych Gości !

Margo2 Gosiu ogródek mój pęka w szwach ...pozbywać się roślin nie potrafię ...to prawie członkowie mojej Rodziny !
Kocham je miłością dozgonną...ich lub ostateczną moją !
Ale mam i takie w ziemi rosnące, niektóre od lat ! A z roślinami zależy jak się utrafi z miejscem... jak zapewne wiesz ,czasem w jednym miejscu roślinie nie za bardzo a po przesadzeniu odżywa !
Dziękuję za rewizytę!!!
to moja pierwsza i najstarsza róża flammentanz , ma ponad 30 lat, rośnie w cieniu często zaniedbana nawet bez nawożenia ...bo rośnie solo pod domkiem

baasik Basiu praktyka czyni mistrza ! A moja już ponad 30-letnia w tej dziedzinie i cały czas się podciągam ...
Twoje słowa to miód na moje ego !!!

koziorozec Martusiu cieszy mnie ,że i u mnie bywasz na spacerkach , choć u Ciebie szersze ścieżki !
Żartuję, oczywiście jest mi bardzo miło ... u mnie ciasnota na rabatach ale ścieżki zachowane , goście spacerować mogą jeszcze jest gdzie nogę postawić!!!

ewamaj66 Ewciu lilie zaczynają kwitnienie a świecznica sercolistna jest wcześniejsza od brunette ...ta ma zaledwie maleńkiego pączka ale przesadzałam ją latem i nawet nie poczuła ale czy będzie kwitła ? Zobaczę i jeszcze podzieliłam dla koleżanki więc się jej bacznie przyglądam na razie...Muszę im zapewnić więcej wody , przypomniałam sobie bo u mnie gleba jest przepuszczalna i sucha a ona pod magnolią rośnie... Zapominam o nich...a one wodę uwielbiają przecież !
Dzisiaj u mnie najcieplej w prognozach ...ale słoneczko raźno świeci więc może się sprawdzi...oby!
musiałam ją przygiąć bo wyższa ode mnie!

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja sercolistna pokazała maleńkie kłoski, wiec do kwitnienia przynajmniej dwa, może trzy tygodnie. Ta druga nawet nie wypuściła pędów kwiatowych, zwykle kwitnie na początku sierpnia.
- Iw

- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Maryniu, ale piękne te róże na ostatnim zdjęciu 
- marpa

Niedzielne wklejanki...
westerplatte w ub.sezonie padł na uwiąd w tym się zbiera ale imponującej urody jeszcze nie osiągnął

wiesiołek

w prawdziwej różance nie powinno zabraknąć eden rose moja wprawdzie mini ale i różanka mini

w towarzystwie new dawn

i tego powojnika w najbliższym sąsiedztwie

i psianki

jakoś tak się stało,że czerwonych róż mam najwięcej

alchymist nadal kwitnie

własnoręcznie siane lewkonie , ciekawe czy udadzą się pełne / nie lubię pełnych kwiatów ale te mogłyby być/

westerplatte w ub.sezonie padł na uwiąd w tym się zbiera ale imponującej urody jeszcze nie osiągnął

wiesiołek

w prawdziwej różance nie powinno zabraknąć eden rose moja wprawdzie mini ale i różanka mini

w towarzystwie new dawn

i tego powojnika w najbliższym sąsiedztwie

i psianki

jakoś tak się stało,że czerwonych róż mam najwięcej

alchymist nadal kwitnie

własnoręcznie siane lewkonie , ciekawe czy udadzą się pełne / nie lubię pełnych kwiatów ale te mogłyby być/

- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Maryniu
Piękne kwitnienia i piękne zdjątka
Pokazałas to co lubie najbardziej,piękne róże,lilie,powojniki i hostki
Włąsnie się zastanawiam,czy gdzieś mogę jeszcze dodać ajkieś róze,,bo lilii to na pewno dokupię jeszcze między różami się zmieszczą
Piękne kwitnienia i piękne zdjątka
Pokazałas to co lubie najbardziej,piękne róże,lilie,powojniki i hostki
Włąsnie się zastanawiam,czy gdzieś mogę jeszcze dodać ajkieś róze,,bo lilii to na pewno dokupię jeszcze między różami się zmieszczą
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Bardzo lubię czerwone róże a Twoje są wyjątkowe
Ostróżki powoli przekwitają ustępując miejsca kolejnym ślicznotkom, bo każda roślina chce się jak najlepiej zaprezentować.
Kostrzewa sina przy pniu drzewa wygląda bardzo malowniczo a białego wiesiołka to jeszcze nie spotkałam.
Pamiętasz może jak się nazywa ta ogromna hosta z białym obrzeżem. Bardzo mi się podoba.

Ostróżki powoli przekwitają ustępując miejsca kolejnym ślicznotkom, bo każda roślina chce się jak najlepiej zaprezentować.
Kostrzewa sina przy pniu drzewa wygląda bardzo malowniczo a białego wiesiołka to jeszcze nie spotkałam.
Pamiętasz może jak się nazywa ta ogromna hosta z białym obrzeżem. Bardzo mi się podoba.