Duża larwa
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Duża larwa
Czyja to taka duża larwa?

Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
- whitedame

- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Re: Duża larwa
Wydaje mi się, że to gąsienica motyla nocnego Niedźwiedziówki Kaji albo Nożówki tego nie rozpoznam bo zdjęcie nieostre.
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa
- Tomek-Warszawa

- Od: 11 lut 2008, o 13:45
Czyli ta larwa to szkodnik?
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
- whitedame

- Od: 17 lut 2012, o 16:22
Z tego co wiem to żeruje w nocy na drzewach i krzewach liściastych nie słyszałam aby była szkodnikiem ze względu na to, że nie występuje masowo. Nie mam aż takiej wiedzy spróbuj poczytać w necie.
Każdy motyl w pewnym sensie jest szkodnikiem ale jednocześnie pełni ważną funkcję w ekosystemie podobną do roli pszczółki. Ponieważ pszczółek mamy coraz mniej ja reaguję dopiero wtedy gdy gąsienice żerują masowo i szkody są duże.
Każdy motyl w pewnym sensie jest szkodnikiem ale jednocześnie pełni ważną funkcję w ekosystemie podobną do roli pszczółki. Ponieważ pszczółek mamy coraz mniej ja reaguję dopiero wtedy gdy gąsienice żerują masowo i szkody są duże.
Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa