Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moi zieloni podopieczni- parapetowce:)

Post »

A to kilka zielonych- robiłam oprysk i skorzystałam, że są poza parapetem ;:108
achmea:
Obrazek

hibiskus- jest ze mną od najdawniejszych czasów... dziennie ma wlewany 1l wody- i jest mu czasami mało... ;:224
Obrazek Obrazek Obrazek

fikusowe drzewko
Obrazek
javascript:void(0);
kolejne nasionka zwartnic- do wysiana- zamoczyłam je w wodzie- a tu w kolejnej ciąży ale jeszcze nie termin :;230

Obrazek Obrazek Obrazek

i na koniec moje wyzwanie kujakowe do przesadzenia... stwierdzam, że to po prostu trzeba lubić, żeby się tak dobrowolnie na akupunkturę zgadzać ;:224
Obrazek
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
orzechovvy
100p
100p
Od: 26 sie 2013, o 16:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mama kiedyś miała Achmee i co pamiętam to jest cudowne kwiaty:) Kibiskus my lov ;:167 ;:167 Myślałam, że mój pijak i go zaleje zaraz, ale ta woda wlana zaraz odparowuje przez te liście :) Powodzenia w wysiewach Zwartnic :) A i kujakowe wyzwanie mnie też czeka, powiem tacie, żeby mi dał rękawice do spawania :Dalbo czytałam że można gazeta owinąć kaktusa. i go przesadzać wtedy :)
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Fikus dla mnie cudowny :) ile ma lat?
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

orzechovvy- kwitła mi w tamtym sezonie- w tym jak na razie cisza ;:173 tylko się puszcza z rozetami na boki... przesadzanie kaktusów za mną... ale nie było łatwo- ale czego się nie robi, dla tych zielonych ;:224 rękawice dobra rzecz- ale ja lubię wszystko ,,czuć" kończy się tym, że jestem pokuta ;:108 ale to nic- kiedyś jak ścierałam kurze, to poleciała mi jedna doniczka z kaktusem- a ja co zrobiłam- złapałam- kaktus nie ucierpiał ale ja owszem ;:306 taki odruch- łapię co leci- a potem myślę :wink: powodzenia w przesadzaniu Twoich... daj znać jak poszło :wink:

trzynastka
- dziękuję :wink: tak obliczałam i wyszło mi 8- ale pierwotnie był krzakiem mającym liście od samego dołu i składający się z 3 roślin rosnących w jednej doniczce ;:224 tak mu się pozmieniało ;:224 przez moją opiekę ;:170

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moi podopieczni- nie domowi :tan
candaneska różowa:
Obrazek

moja łaciata datura w większym domku:

Obrazek

ulubienica picasso:
Obrazek Obrazek

kolorowe zestawienia:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

zdenerwowany owies- nieco podrośnięty- ale rozmazał mi się- nadal nie mam pojęcia co to może być za wszelkie sugestie będę wdzięczna ;:131

Obrazek

i na dobranoc ;:19 różowa poducha :wink:
Obrazek

PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Ty masz dopiero rękę do kwiatów ;:oj Pozazdrościć i...podziwiać. :wit Moje niektóre ogrodowe to jeszcze jako tako, ale te domowe to muszę nieźle się nagimnastykować. A hibiskus....to moja zmora. Miałam pięknego zachorował na wełnowca ( :?: ) i już go nie mam :( Dlatego moje domowe kwiaty są ograniczone, bo...boję się że więcej im szkody poczynię, niż pożytku.Kocham wszystko co zielone, ale te moje doniczkowe ...
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale u Ciebie różnorodne piękności ;:oj Jest na czym oko zawiesić, aż człowiek oczopląsu dostaje ;:224 Miałam coś pochwalić, ale po obejrzeniu kolejnych zdjęć,zapomniałam co, bo mi tylko zdjęcia przed oczami latają i kolory i co raz coś innego się podoba..więc myślę, że mogę napisać, że wszystko piękne i bardzo ciekawe ;:215
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniałe okazy domowych roślinek sa u ciebie:) :wit

Ciekawa jestem ile z nasionek wyrośnie roślinek;) :wit
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Karolinko, widzę, że jesteś również miłośniczką cantedeskii. Znów nas coś łączy... ja uprawiam je od lat z powodzeniem w gruncie.
Hippeastrum już wydało nasiona ;:215 Kiedy będziesz je wysiewać? Gdybyś mogła zdać relację, byłabym wdzięczna. U mnie też dojrzewają nasienniki na jednej roślinie. Na drugiej są jeszcze zielone. Będę mieć pierwsze w życiu nasionka, więc doświadczenia zero.
Awatar użytkownika
Gracjella
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2014, o 20:01

Post »

Karolinko, nie pamiętam czy wypowiadałaś się w tej kwestii...

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=77659
Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim ser­cu wy­rośnie kwiat- świat wokół Ciebie sta­je się ogrodem.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

O..jaki piękny okaz fikusa i ogromne drzewo hibiskusa. Gratuluję opieki ;:215

Nasiona na razie nasionami...ale jak wszystkie wzejdą, Będziesz mieć kolejną "łączkę" owsa ;:306
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Karola, ta rozmazana fotka to może liatra kłosowa co? Może być fioletowa, albo biała?
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

No to naprawdę cudny jak ma tylko 8 lat :D doniczkowe kwiaty na podwórku masz równie ładne ;:138
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PEPSI-no nie wiem, czasami mam wrażenie, że nic innego nie robię tylko latam z doniczkami- już nawet w rozmowie z znajomymi nie mówię co mam w planach- bo stały refren ;:173 ja mam odwrotnie, te w domu się jakoś trzymają, a te na zewnątrz- mają gorzej- ale najpierw muszę dojrzeć do pewnych decyzji-a wiadomo- ogród- a raczej jego zakładanie- to praca na lata :wink: ale jak oglądam te piękne widoki u Ciebie- to zbieram się w sobie ;:196

Alenka- dziękuję ;:196 ale ja też odchodzę od laptopa z wirem barw przed oczami- kiedy spaceruję po waszych wątkach ;:108 tak ma być - ciekawie, aby nikomu się nie znudziło ;:180

Filigranowa27- dziękuję ;:196 po cichu liczę, że jak najwięcej wyrośnie... :wink:

gianna- co do candanesek- to dowiedziałam się, że je też można z powodzeniem zapylać i siać...mam wobec swoich niecne plany :D co do nasion zwartnic- to zaraz po otworzeniu się nasienników- lub wkrótce potem- siejemy- im wcześniej tym więcej nasionek powschodzi. Ja to różnie już siałam- bezpośrednio do ziemi, przykrywałam ziemią, do ziemi przykrywałam piaskiem, robiłam to co wcześniej ale jeszcze nasionka dostawały worek na łebki, moczyłam, aż urosły korzonki- od kilku minimetrów do 2cm te najszybsze... obojętnie jak by nie było- zawsze jakieś ,,łączki" urosły. Jedno musisz wiedzieć- jak najszybciej do ziemi i nie można ich przez te lata początkowe zasuszyć- nie przeżyją... dopiero po pierwszym kwitnieniu- co jak się dowiadywałam może nastąpić i 2.5 roku od wysiewu ;:138

Gracjella
- jak najbardziej się wypowiedziałam ;:108

justus27
- dziękuję ;:196 po cichu na to liczę- nie powiem kto mnie tym zapylaniem i wysiewami zaraził... ale dzięki Tobie mam już kilka różnorodnych łączek...

Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PEPSI-zapytam się internetu- dziękuję za podpowiedź ;:138

trzynastka- dziękuję ;:196 przebył już swoje... ale się stara, ma wiele następców, a parapety wiadomo ;:224 z poślizgiem sadziłam w tym roku- wszystko spóźnione... ale nic- cieszy jeszcze bardziej ;:138

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”