Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolorowa-żurawkowa terapia antystresowa

Post »

To jest bardzo miłe żę jednak ktoś do mnie zagląda mimo tego zę ja na forum ostatnio czasu nie mam zupełnie i mam u Was takie zaległości że :oops: .Moja reka już lepiej.W piątek skończyłam dwutygodniową rehabilitację .Właściwie poprawę odczułam już po tygodniu.Mam nadzieję ze teraz będzie już tylko lepiej, ale musze znacznie częściej włączać zdrowy rozsądek ;:224 .Ostatni tydzień sprowadził mnie na ziemię jednak, bo zobaczyłam jak to jest kiedy ręka nie może utrzymac nawet łyżki, a plecy bolą nieustannie nawet przy zwyklym spacerze po mieszkaniu.Ja wiem, to jeszcze nic takiego, ale nauczyło mnie troszkę pokory i przypomiało zę jednak o swoje zdrowie też czasem muszę zadbać ;:131 .W ramach poprawy humoru wybrałam się dziś z rodzinką na Mazowieckie dni Rolnictwa do Płońska.Nie mam relacji fotograficznej jak w ubiegłym roku, bo była to wyjątkowo krótka wizyta, ae dosyć konkretna.Pojechałam po ostróżkę i tadam :

Obrazek
Niechcący kupiłam jeszcze ślaz ;:224
Obrazek
Na tym zakończyłam kupowanie bo dzieci moje były nad wyraz głodne, zmęczone i ogólnie niezadowolone ze świata :;230

Nowości już posadzone, ale nie sa to jedyne kwitnące rośliny u mnie.
Zakwitła dziś pierwsza z lili od Krzyśka z liliwodnych.

Obrazek

Kwitna tez inne ogrodowe

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I na koniec ja szczęśliwa z zakupów :;230
Obrazek
i moja piękna ostróżka ;:167 od Szarotki Obrazek Obrazek

Dorotka, piwonia pachnie obłędnie, a najfajniejsze w niej jest to że zmienia kolory w czasie kwitnienia i na jednej roślinie są 2 kolory jednocześnie. Mam nadzieję że w przyszłym roku już sobie powąchasz .
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aniu jak miło Cię widzieć ;:138 śliczna z Ciebie dziewczyna ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, wyglądasz o niebo lepiej niż wszystkie kwiatki, ale to nic dziwnego - sama młodość. Lilia "Krzyśkowa" piękna, taka niespotykana, ale i ta na ostatnim zdjęciu śliczna. :wink: Ostróżek Ci u mnie dostatek i nawet pod ścianą znalazłam jasno niebieską. ;:oj Nie wiem jak gdzie indziej, ale u mnie to rozrastają się i wysiewają jak szalone. ;:108
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kwitną nie tylko lilie i ostróżki.Teraz swój czas maja żurawki .Ich kwiatki choć tak maleńkie, są czarujące

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Aniu ja ciebie chyba widziałam ;:oj coś mi się kojarzy, że widziałam panią z ostróżką i ślazem, ale spojrzałam na kwiaty :;230 bardziej niż na osobę, a sama spieszylam się w kolejnym kursie od samochodu do straganów. :oops:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ale ja byłam w niedziele, a Ty pisałaś ze w sobotę :wink: .Ale fajnie byłoby się spotkać
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

O qurczę faktycznie :oops: ale wiedz, że twój zestaw roślinek też się komuś spodobał. ;:306 Identyczny. ;:108 Roztrzepana jestem ostatnio, bo jeszcze nie opieliłam warzywek i ogrodu, a już dopadła mnie nowa" choroba" fiołkowa. 8-) Czekam na dostawę listków. ;:65
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Anym i tak uważam zę moje kwiatki sa ładniejsze niż ta baba co się posadziłam na skalniaku :;230
Aniu, fiołki i mnie się podobają, ale jakoś boję się znowu spróbować.Poprzednim razem dostałam rośliny z wymiany przywlokły mi zarazę jakąś.Wszystkie fiołki musiałam wywalić...Teraz nie mam żadnego i mam ochote mieć ;:224 Bo skoro zarazę wywaliałm ;:173

Dorotko u mnie tak mocno się ostróżki nie sieją, ale może to dlatego ze ziemia cieższa, ściślejsza,ale tam gdzie posadzę to ładne rosną.Taka ciemna z białym oczkiem była moim marzeniem.Zdecydowanie.Dodatkowym atutem jest to ze potem powtarza kwitnienie.Lili od Krzyśka mam sporo i czekam z niecierpliwośią, bo będą takie ciekawe jak ta :heja

Obrazek
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Aniu hakuro tnę 3 razy im częściej tym listki ładniejsze .Ja znowu po lekarzach Zuzia ma rączkę na szynie gipsowej wczoraj jej włożyli złamana nie jest Jutro po opis do południa a po południu do Torunia .Zastanawiam się jak się rozdwoić i jeszcze pójść do pracy ? Oj życie różne scenariusze pisze .
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A niektórzy zurawkom wycinają kwiaty, bo im sie nie podobają ;:oj Ja tam je lubię, bo są takie zwiewne.
PS/ Gdybym widziała, że mieszkasz tak blisko Szmita, na 100% dałabym Ci znać, że tam będziemy :D
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko dzięki za info.Podetnę swoją w takim razie, bo zauważyłam u niej suche, czarne liście.Biedulka Zuzia ;:168 Ach te dzieciaczki...Skarby nasze, ale przed wszystkim ich nie ochronimy.Jedyne co możemy to kochać, wspierać i opiekować się .Trzymam za Was kciuki.

Aniu, żurawki mają piękne kwiaty, ale prawdą tez jest zę dla zachowania ładnego pokroju kępy, dobrze jest przynajmniej część tych kwiatów wyciać, bo są odmiany które potrafią wyglądać mało atrakcyjnie.Zdecydowanie obcinam kwiaty takich odmian jak Green Spice, Beauty Color.Ostatnio na fo byłam bardzo mało, więc nawet nie maiałyśmy szansy się zmówić na to spotkanie, ale wierzę że to się kiedyś zmieni :wink:
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Zurawkowo kwitnie Ci pięknie Aniu cóż nigdy przed wszystkim nie uchronimy naszych pociech.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, rzadko się wpisuję u Ciebie, bo cóż ja mogę napisać oprócz ochów i achów ;:180 ale dziś muszę, po prostu muszę zachwycić się kwiatami żurawek, zwłaszcza te dwukolorowe kwiatki tapestry mnie urzekły ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresko, to zdjęcie chyba z 15 minut robiłam :;230 .Kwiat piękny, a aparat ciągle gubił ostrośc, a to wiatr powiał i kwiatek się poruszył, a to mnie ręka zdrętwiała :;230 Ale warto było, bo kwiatek jest zjawiskowy ;:108 .

Beciu, taki los, ale na pociechę po trudnych chwilach mamy ogrody ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”