Witam
Chciałabym pochwalić się moimi roślinkami a przy okazji prosić o dopasowanie nazw gdyż nie znam wszystkich:)
z góry dziękuje
zdjęć nie ponumerowałam ale patrząc od góry zaczynamy od pierwszego
posiadam jeszcze kilka listków fiołków, które muszą się zakorzenić.
Byłabym wdzięczna gdyby ktoś chciał się podzielić swoimi okazami:)
1 asparagus sierpowaty
6 mirt
7tak mi wygląda na jakąś azalię a'la bonsai,ale głowy nie dam
16 bluszcz sylwik zgubiłaś numerek phalenopsis to 17 a nie 18,ale reszta nazw się zgadza tylko o numerek w tył.
20(ten w różowej donicy na podłodze w kuchni)to chińska różą ketmia
izka nie możesz wejść bo wg regulaminu nie masz uprawnień.
Z regulaminu Aby umieszczać ogłoszenia i odpowiadać na nie potrzeba należeć do grupy Posiadacz MAROLEX. Forum założone i prowadzone jest przez firmę MAROLEX dlatego też główne wsparcie, pomoc i inne udogodnienia są i będą wprowadzane dla Klientów Firmy - posiadaczy opryskiwaczy MAROLEX. By zostać zapisanym do grupy "Posiadacz MAROLEX" należy spełniać dwa warunki:
1. Posiadać opryskiwacz MAROLEX, i w profilu należy podać posiadaną ilość opryskiwaczy MAROLEX.
2. Posiadać co najmniej 50 postów na swoim koncie.
Witaj .
7- to fikus,figowiec. Mam takiego samego. Nie trzeba go formować bo on już tak ma, że mała sadzonka rośnie na bonsai.
Muszę pochwalić twoje roślinki, są naprawdę mocno wyrośnięte a zwłaszcza mirt.
Plumi dziękuję za informacje dokładną
Dinda no co do 7 to chciałabym żeby wyrosła wysoko
niektóre roślinki nam od 3 lat a niektóre od niedawna
Mirt dostałam akurat od babci ale jej to są dopiero okazy wysokości okna
pozdrawiam
Witam
Chciałam zapytać czy philodendron zdj nr 4 powinno gubić te odstające kłącza?
Jeszcze jak mogłybyście mi pomóc jak usunąć wątek gdyż musiałam coś źle nacisnąć i zamiast odpowiedzi zapisało mi się jako nowy wątek
Iza, no właśnie - też chciałam Cię spytać o to coś ze zdjęcia nr 1
A czy tą małą sansevierkę (fot. 10) sama zaplatałaś czy już taką kupiłaś? Mam takie maleństwo i nie wiem jak się zabrać do tych warkoczy
Cała kolekcja baaardzo udana
ewa321 pisze:Iza, no właśnie - też chciałam Cię spytać o to coś ze zdjęcia nr 1
A czy tą małą sansevierkę (fot. 10) sama zaplatałaś czy już taką kupiłaś? Mam takie maleństwo i nie wiem jak się zabrać do tych warkoczy
Cała kolekcja baaardzo udana
O roślince nr 1 nie mam zielonego pojęcia ukradłam babci ale ona oczywiście nie ma pojęcia co to
sansevierę dostałam od przyjaciółki na rocznicę ślubu ale sama będę za niedługo próbować więc napisze jak wyszło:)
pozdrawiam
i dziękuje za odwiedzinki i pochwały
Nowa zdobycz - anturium - słodka
Ciesz się tą pięknością póki cudna. Nie chcę Cię straszyć na dzień dobry ale moje anturium na początku też miało taaakie duże kwiaty.
Niestety teraz, po 2,5 roku to drobiażdżki
Witam
pochwale się moimi nowościami
grubosz zamiokulkas i storczyk
Zamiokulkas otrzymałam na urodziny i wydaje mi się że to miniaturka
Pochwale się osłonką zrobioną przeze mnie z wikliny papierowej