Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 2

Post »

Twórz Kochana będziemy oceniac, też bym tak chciała powiedziec , że na abatkach brak miejsca , ale u mnie jest go sporo ;:209
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Patusiu u mnie wszystko szaleńczo się porozrastało. Dalie np dostały takich rozmiarów, że jestem w szoku! ;:oj Na wysokość nie koniecznie ale na szerokość to są szatany a główne łodygi mają przekrój kilku centymetrów. Nie wiedziałam, że one takie byki rosną. ;:oj
Zdecydowanie mam za dużo roślin a za mało rabat. :oops:
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajny problem kochana :;230
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Czyli jednak odgadłam,że to firletka :tan U mnie też już kwitnie ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, to bez wątpienia firletka Aniu. Miałyście rację, bo kilka osób poprawnie typowało. W nagrodę buziak: ;:196
Nie wiem, czy przypadkiem nie pojedziemy dziś na poprawiny wczorajszych chrzcin. Jeśli tak, to już od jutra zaczynamy łupkową ścieżkę. ;:138 ;:138 ;:138 Podniecam się jak dziecko lodem. :wink:
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Aniu, fajnie że odpoczęłaś, wygrzałaś się, opaliłaś. Ciacho- mniam, mniam :D i jeszcze do Grecji zabiera. Niektóre dziewczyny to mają szczęście. ;:224
Wykazałaś się wielką siłą woli odmawiając sobie zakupu wymarzonego powojnika. Ciekawe, jak długo wytrwasz w postanowieniu kupowania tylko włoskich? ;:306
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczko, marzy mi się taki urlop, a niestety od 4 lat ciężko się wyrwać na dłużej niż 3 dni ;:222 Piszesz, że nie kupiłaś Vyvyen, a tymczasem napiszę ci, że moja padła..obcięłam praktycznie do ziemi (zostawiłam jakieś 30 cm) niby w środku pędy zielone, ale powoli przygotowuję się na jej odejście. Wczoraj też zauważyłam, że zaczyna schnąć Matka Siedliska ;:145A przecież nawet zapobiegawczo sypałam nadmanganian.. Jedyny plus to fakt, że biedronowy JP II rośnie jak szalony i może zajmie miejsce uschniętych. Nie wiem czy liczyć na to, że jeszcze odbiją od korzenia..jak myślisz? Ten gnieciuch to Błękitny Anioł?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko tak, ja to mam szczęście. Mam cudnego męża, który kocha mnie, jest dobrym człowiekiem i wiem, że zrobiłby dla mnie wszystko (mimo iż zawsze musi sobie przy tym pogadać :wink: ) W ciężkich chwilach był dla mnie wsparciem i wiem, że mogę na Niego liczyć. Do tego wszystkiego dał mi dwójkę najukochańszych dzieciaczków, które wspólnie kochamy i uwielbiamy.
Na wjeździe stuknęła nam 12 rocznica ślubu a ja mam wrażenie, że kocham go z każdym dniem bardziej i bardziej choć z drugiej strony wydaje mi się, że bardziej już nie można. ;:131
W powojnikowym postanowieniu wytrwam, bo mam wolne tylko dwie miejscówki, także szaleństw już nie będzie. :wink:

Sabinko dzięki Tobie wiem, że podjęłam dobrą decyzję z niekupowaniem niewłoskiego powojnika.
Tak, to Błękitny Anioł i mimo iż nie należy do włoskich jest tak bezproblemowy jak one. Jest cudny!
Nie martw się. Twoje powojniki powinny odbić jeszcze w tym sezonie ale na kwiaty to już raczej nie licz. A jak nie teraz to po zimie na pewno odbiją. One tak mają. Także nie spisuj na straty, nie wykopuj. Daj mi czas. Powojniki wymagają od nas dużo cierpliwości ale myślę że warto.
Ja mam wolnego miejsca już tylko na dwie sztuki. Myślę o Polsh Spirit i sama nie wiem o czym jeszcze, oczywiście włoskim. Jednak to raczej już nie w tym sezonie... choć znając mnie...
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Aniu!
Piękne wspomnienia z wakacji! Te kolory nieba i wody jak z bajki.
Ciacho do schrupania :) ( no nie przeze mnie :)
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

aneczka1979 pisze:Ja mam wolnego miejsca już tylko na dwie sztuki. Myślę o Polsh Spirit i sama nie wiem o czym jeszcze, oczywiście włoskim. Jednak to raczej już nie w tym sezonie... choć znając mnie...
Polecałbym Ci odmianę Mikelite, zerknij jak ładny mają kolor kwiatów , w czasie kwitnienia zmianiają odcień z
bordowego na fioletowy z paskiem:

Obrazek

Obrazek
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ cudowności!
Zakochałam się w widokach z wakacji! ;:167
Widoki powakacyjne działki też niczego sobie ;:215
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie.

Aniu witaj. ;:196

Jurku dziękuję Ci za podpowiedź. Nigdy nie zwracałam uwagi na Mikelite a on taki śliczny. W pełni kwitnienia może wyglądać jak dwie splecione ze sobą odmiany. Niestety nigdy nie spotkałam go u siebie w okolicy. A może nie zwracałam uwagi..? Zobaczę. Nie chciałabym zamawiać internetowo, bo jak wiadomo słabo się opłaca kupować tylko dwie sztuki. Znając mnie dorzuciłabym pewnie jakieś towarzystwo do koszyka, a miejsca brak.

Amelio krajobrazy rzeczywiście były cudne. Teraz marzy mi się Fuerteventura. Tam to dopiero są nad oceanowe widoki!!! ;:152 ;:152 ;:152

Dziś zaczynamy kłaść ścieżkę!!! ;:138 ;:138 ;:138 Niestety nie do końca będzie ona po mojej myśli. Chciałam krętą a bedzie prosta z odnogami. Małż powiedział, że trudno i darmo, muszę mu wybaczyć ale ściągać tych betonowych płyt co są teraz to on nie będzie. W sumie mu się nie dziwię, bo te płyty wielkie i grube na 20 cm. Muszą ważyć z tonę. ;:oj Będzie kładł łupka na te płyty.

A teraz coś na pocieszenie marketowym zakupom. Wiosną kupiłam w Lidlu małą Passiflorę za 6 zł. Miała ok 20cm i jedną odnogę. Nie liczyłam na kwiaty w tym roku. Tymczasem ona ma już kilka pączków! Tak samo jest z Jackmanii z owego sklepu. Też ma kilka pączków ale coś mi się wydaję, że Jackmanim to on jednak nie będzie... Już wkrótce się przekonam. Póki co pączki wyglądają identycznie jak te u Madamme Julii Correvon. ;:131
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Aneczko Ty to czytasz mi w myślach.Ja też mam passiflorę z Lidla i dzisiaj zauważyłam na niej pączki :tan Moja rośnie w gruncie a Twoja?
Cieszę się,że powstanie łupkowa ścieżka.Może nie do końca po Twojej myśli ale czasem warto iść na kompromis ;:108
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

oj znam ten ból betonowej ścieżki ;:145
też nie mam zielonego pojęcia co z nią zrobić :(
zarasta to dziadostwo chwastami, jest paskudna i w ogóle fe! ;:185
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dlatego Aniu nie strzeliłam focha, tylko się zgodziłam. I tak już ciężko pracuje ten mój Mężuś.
Moja Passi jest w donicy na balkonie posadzona do spóły z siostrą z Biedry. A w nogach mają lobelię, bo nie sądziłam, że któraś zakwitnie. :tan

Amelio no to łączmy się w bólu... Choć ja już niedługo. :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”