Mój zielony świat cz.3
- Aga1504
- 200p

- Od: 2 lut 2013, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój zielony świat cz.3
Strasznie podobają mi się twoje maki i pierwszy z widoczków "biało =czerwony". Ale przewinęłam dalej i kolejne cudne rośliny
Po prosty jest pięknie, Te ostróżki, naparstnice, lilie które niebawem zakwitną, okazały rdestowiec i śliczne przymiotno posobne troszkę do astrów lub stokrotek. A gwiazda szeryfa
- nie wiedziałam nawet o istnieniu takiej rośliny 
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
Mój mały kawałek ziemi:-D
- piortkowice
- 1000p

- Od: 13 sty 2013, o 11:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu, urzekły mnie Twoje maki i ostrogowiec, cudne roslinki, żywe kolorki.
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
No właśnie musze spytać czy by mi kawałka nie uczkneli...bo to taka działka w weekendy albo nawet rzadziej odwiedzana więc może...Kasiu a te parzydło to zarośnięte zielskiemJeśli tak to może właścicielowi nie potrzebne, spytaj może Ci odstąpi.
A powiedz mi Aniu co to za krzew na drugim zdjęciu w ostatnim twoim poście...ten na różowo kwitnący?
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Znowu zachwycam się widokami. Masz rosliny, których ja nie mam, więc jest co podziwiać.
Zauwazyłam lewkonię. Czy to z twojego siewu?
Moja w powijakach. Sadzonka ledwo od ziemi odrasta. Ciekawe czy w ogóle zakwitnie
Zauwazyłam lewkonię. Czy to z twojego siewu?
Moja w powijakach. Sadzonka ledwo od ziemi odrasta. Ciekawe czy w ogóle zakwitnie
- byna
- 500p

- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Aniu, podziwiam twój kunszt dobierania roślin i kolorów.
Zdradź mi tajemnicę, co to za roślina rośnie u ciebie?: dosyć wysoka, kwitnie na biało, czerwono, obok firletki i pokazałaś ją w widoczkach ogólnych. Znowu podejrzałam coś atrakcyjnego 
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Ta turzyce nibyniciowatą to trzymam w wodzie,bo kupowałam ja jako roślinę przybrzeżną,ale widzę u Ciebie ładnie rośnie w gruncie? 
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Aniu
Żałuję że mieszkam daleko bo chciałabym zobaczyć na własne oczy te cudowne widoki Twojego ogrodu. Przechodzę na kolejne strony i aż mi się buzia śmieje na widok cudnych kwiatów i tych kolorów. Bardzo podobała mi się jak zestawiasz ze sobą kolory. Przepiekny daje urok.
Prześlicznie u Ciebie i jak zawsze z wielką ciekawością tutaj zaglądam. Miałam gwiazdę szeryfa w domu i ten zapach paliny nie do wytrzymania, jak sobie z nim radzisz?
Pozdrawiam cieplutko.
Żałuję że mieszkam daleko bo chciałabym zobaczyć na własne oczy te cudowne widoki Twojego ogrodu. Przechodzę na kolejne strony i aż mi się buzia śmieje na widok cudnych kwiatów i tych kolorów. Bardzo podobała mi się jak zestawiasz ze sobą kolory. Przepiekny daje urok.
Prześlicznie u Ciebie i jak zawsze z wielką ciekawością tutaj zaglądam. Miałam gwiazdę szeryfa w domu i ten zapach paliny nie do wytrzymania, jak sobie z nim radzisz?
Pozdrawiam cieplutko.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu gwiazda szeryfa to inaczej stapelia, trzy lata czekał na kwiaty i ma jeszcze trzy pączki
Aga za kilka lat i ty za pomocą naszego forum zapełnisz swoje rabaty. Poza tym siej byliny, czerwiec to najlepsza pora
za grosze można mieć kilkanaście sadzonek.
Marysiu tak sadziłam trzy cebulki na jesieni i gramoliło się to całą wiosnę. Beatka wyżej podała nazwę to jakiś szafirek
Martuniu ostrogowce to było moje wielkie chciejstwo i kiedy pojawiły się nasiona natychmiast kupiłam no i mam. Uwielbiam go
Buziaczki posyłam
Beatko dziękuję
sadziłam szafirka na jesieni ale na obrazku były zupełnie inny.
Basiu dziękuję za nazwę trawy,natychmiast sobie wygoglowałam i czytam, że to roślina nadbrzeżna. Kupiłam ją już bardzo dawno temu rosło to jak by chciało a nie mogło, teraz wiem dlaczego
Nasiona maków i ostrogowca będę zbierać, jeśli będziesz chciała to tylko daj znać
Marysiu ja mojego rdestowca próbowałam usunąć ale on ciągle odrastał, teraz tylko wycinam szpadlem młode przyrosty, które próbują się rozłazić. Maki są jednoroczne ale się rozsiewają i co roku jest ich całe mnóstwo. Jak dobrze pamiętam wysłałam Ci nasiona
Aguniu cieszę się, że obrazki z mojego ogrodu podobają się Tobie. Sukulenty bardzo lubię ale kwitnące kwiaty to mój konik a poza tym lubię siać i zdobywać nasiona ciekawych bylin i jednorocznych.
Piotrkowice maki są jednoroczne i rozsiewają się po całym ogrodzie a ostrogowce to bylina, siałam w zeszłym roku
Kasiu to chyba jest jakaś tawuła ale nazwy gatunku niestety nie znam
Margosiu lewkonie kupiłam i pani zapewniała mnie, że wszystkie będą pełne ale okazało się, że z 5 tylko dwie były pełne. Kiedyś wysiewałam ale zawsze były pojedyncze więc dałam sobie spokój
Nie potrafię rozpoznać siewek, które będą pełne.
Grażynko dziękuję
to jest ostrogowiec, będę zbierała nasiona i dla Ciebie odłożę jeśli jesteś chętna.
Ewka ta turzyca jest u mnie od wielu lat i rosła bardzo kiepsko teraz już wiem dlaczego. Wiosną ją przesadziłam i pewnie deszczowa wiosna pozwoliła jej zakwitnąć. Nie wiedziałam, że to roślina nadbrzeżna
Sylwuniu jak się cieszę, że Cię widzę
gdzieś Ty się kochana podziewała
Lubię jak do mnie zaglądasz, bo tyle fajnych słów piszesz. Gwiazda szeryfa nie pachnie aż tak intensywnie i za bardzo mi nie dokucza za to kwiat ma przecudny i właśnie on rekompensuje nieprzyjemne powonienie
Buziaki wysyłam i pozdrawiam
Trochę kolorów bo u mnie zimno, buro i ponuro

i zielono

Miłego weekendu
Aga za kilka lat i ty za pomocą naszego forum zapełnisz swoje rabaty. Poza tym siej byliny, czerwiec to najlepsza pora
Marysiu tak sadziłam trzy cebulki na jesieni i gramoliło się to całą wiosnę. Beatka wyżej podała nazwę to jakiś szafirek
Martuniu ostrogowce to było moje wielkie chciejstwo i kiedy pojawiły się nasiona natychmiast kupiłam no i mam. Uwielbiam go
Beatko dziękuję
Basiu dziękuję za nazwę trawy,natychmiast sobie wygoglowałam i czytam, że to roślina nadbrzeżna. Kupiłam ją już bardzo dawno temu rosło to jak by chciało a nie mogło, teraz wiem dlaczego
Nasiona maków i ostrogowca będę zbierać, jeśli będziesz chciała to tylko daj znać
Marysiu ja mojego rdestowca próbowałam usunąć ale on ciągle odrastał, teraz tylko wycinam szpadlem młode przyrosty, które próbują się rozłazić. Maki są jednoroczne ale się rozsiewają i co roku jest ich całe mnóstwo. Jak dobrze pamiętam wysłałam Ci nasiona
Aguniu cieszę się, że obrazki z mojego ogrodu podobają się Tobie. Sukulenty bardzo lubię ale kwitnące kwiaty to mój konik a poza tym lubię siać i zdobywać nasiona ciekawych bylin i jednorocznych.
Piotrkowice maki są jednoroczne i rozsiewają się po całym ogrodzie a ostrogowce to bylina, siałam w zeszłym roku
Kasiu to chyba jest jakaś tawuła ale nazwy gatunku niestety nie znam
Margosiu lewkonie kupiłam i pani zapewniała mnie, że wszystkie będą pełne ale okazało się, że z 5 tylko dwie były pełne. Kiedyś wysiewałam ale zawsze były pojedyncze więc dałam sobie spokój
Grażynko dziękuję
Ewka ta turzyca jest u mnie od wielu lat i rosła bardzo kiepsko teraz już wiem dlaczego. Wiosną ją przesadziłam i pewnie deszczowa wiosna pozwoliła jej zakwitnąć. Nie wiedziałam, że to roślina nadbrzeżna
Sylwuniu jak się cieszę, że Cię widzę
Buziaki wysyłam i pozdrawiam
Trochę kolorów bo u mnie zimno, buro i ponuro

i zielono

Miłego weekendu
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Aniu, piszesz, że u Ciebie zimno i ponuro...ale z takimi kolorami w ogrodzie atmosfera gorąca. Zawsze wpadam podziwiać Twoje kolorowe łany kwiatowe.
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu u nas zaczyna się rozpogadzać, idzie ciepło
pokazujesz cudne zdjęcia, a to z dzwonkami i liliami
piękne dzwoneczki i lilie
Aniu - ależ u ciebie pięknie, kolorowo. Masz rację z tym sianiem bylin w czerwcu. Już trochę posiałam, na razie głównie takich na skalniak, ale od czegoś trzeba zacząc. A poza tym nie wiem, kurcze nadal jak to z tymi moimi rabatami będzie - mąż mi ciągle marudzi, że mam nie robic, bo on nie będzie kosił, ale czuję, że się nie dam. Muszę dobrze przemyślec, co chcę miec u siebie i zacząc siac. A tymczasem czas się zając kombinowaniem - biała rabata przestaje byc biała - są na niej dwie białe róże ;) Jedna żółta, druga różowa!!! 
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Aniu
Dzwonki z liliami wygladają cudnie.Piękne kontrastujące połączenie
Ostróżki masz imponujące,piękne
Ja mam dopiero nowe 3,i jeszcze małe.
Dzwonki z liliami wygladają cudnie.Piękne kontrastujące połączenie
Ostróżki masz imponujące,piękne
Ja mam dopiero nowe 3,i jeszcze małe.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu to jak mi wysłałaś to na pewno wyrosną bo dostałam z paru źródeł i wysiałam ....mam pół ogrodu siewek maków, ale jeszcze nie kwitną
U mnie ponurość odpuściła po obiedzie i było w kratkę , ale ładnie. Podobają mi się Twoje kamienne ścieżki. Moje niestety bardzo przerastają kępami trawy a jak ją wyrywam to z kamieniami
Wiesiołek u mnie jeszcze w pąkach a firletka jakaś niemrawa, Twoja wygląda imponująco.
U mnie ponurość odpuściła po obiedzie i było w kratkę , ale ładnie. Podobają mi się Twoje kamienne ścieżki. Moje niestety bardzo przerastają kępami trawy a jak ją wyrywam to z kamieniami
- byna
- 500p

- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Aniu, podoba mi się ten ostrogowiec. Zbieraj dla mnie nasionka proszę. ( Jakie ty masz wielkie serduszko i jak ja mam z tobą dobrze.
) Pewnie już to pisałam ale i tak powtórzę. Wspaniale wyglądają takie kolorowe plamy kwiatów, jakie sadzisz u siebie. Też bym tak chciała, ale jestem mocno ograniczona niewielką powierzchnią działki, gdzie obok kwiatów rosną przede wszystkim warzywa.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aniu,jak zwykle pięknie u Ciebie,nie można się napatrzyć i tak długo siedzę w Twoim ogrodzie i latam tam i z powrotem,jak będziesz miała nasionka ostrogowców to poproszę ,mam tylko taki ciemno różowy,a białego nie mam ,czy jest jeszcze czerwony ,bo też nie mam,pozdrawiam i buziaczki przesyłam