Z przyczyn ode mnie niezależnych dopiero teraz organizuję sobie zakup kredy ale mam gotową "herbatkę tymiankową". Czy serię oprysków mogę zacząć od niej ?

Czyżbyś chciała opryskiwać na okrągło codziennie ?. Jeśli weźmiesz do reki etykietę jakiegokolwiek środka ochrony roślin to przeczytasznertu pisze: nie wiem czy dobrze zrozumiałam że powinno się robić 7 dni przerwy miedzy HT a OW?
Środek stosować co 7-10 dni przemiennie ze środkiem z innej grupy chemicznej

( co mnie zresztą bardzo zaskoczyło)
  ( co mnie zresztą bardzo zaskoczyło)

) mają się świetnie. Zawsze zbierałam liście i zawsze pryskałam miedzianem wiosną, więc chyba nie to im pomogło, a stosowany przy okazji oprysków pomidorów MW i OW. Nie wiem, bo chyba nikt nie wie, czy to pomoże na stałe, ale na razie jest świetnie - nawet śladu czarnej plamistości. Stosuję najczęściej co 7 dni (tu nie martwię się tak jak przy pomidorach o określone dni odstępu, bo róż nie jem
 ) mają się świetnie. Zawsze zbierałam liście i zawsze pryskałam miedzianem wiosną, więc chyba nie to im pomogło, a stosowany przy okazji oprysków pomidorów MW i OW. Nie wiem, bo chyba nikt nie wie, czy to pomoże na stałe, ale na razie jest świetnie - nawet śladu czarnej plamistości. Stosuję najczęściej co 7 dni (tu nie martwię się tak jak przy pomidorach o określone dni odstępu, bo róż nie jem  ) W poprzednich latach żadna "twarda" chemia nie była u mnie tak skuteczna
 ) W poprzednich latach żadna "twarda" chemia nie była u mnie tak skuteczna  Polecam, pozdrawiam Beata
 Polecam, pozdrawiam Beata

Wcześniej lałem powoli i ta reakcja nie następowała tak gwałtownie jak oczekiwałem
 Wcześniej lałem powoli i ta reakcja nie następowała tak gwałtownie jak oczekiwałem  Dzisiaj natomiast wlałem do innego pojemnika i usunąłem dozownik z butelki octu , także wlałem ostro i reakcja była bardzo burzliwa
 Dzisiaj natomiast wlałem do innego pojemnika i usunąłem dozownik z butelki octu , także wlałem ostro i reakcja była bardzo burzliwa