Hibiskusy - galeria
- miluck
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hibiskusa przesadziłam , wszystkie zżółkłe liście usunęłam.
Po dokładnym obejrzeniu pod lupą nic nie wypatrzyłam, więc może teraz będzie dobrze.
Faktycznie w donicy było tylko trochę torfu, dno usłane było korzeniami ,może to było powodem
marniejącej roślinki.Czas pokaże
Jeszcze jedno pytanie lepiej podlewać z góry, czy w pokrywkę?
Po dokładnym obejrzeniu pod lupą nic nie wypatrzyłam, więc może teraz będzie dobrze.
Faktycznie w donicy było tylko trochę torfu, dno usłane było korzeniami ,może to było powodem
marniejącej roślinki.Czas pokaże
Jeszcze jedno pytanie lepiej podlewać z góry, czy w pokrywkę?
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Ja też podlewam od góry 
A teraz Was zasypę fotkami mojego hibcia. Znalazłam dzisiaj jego kwiatuszek na parapecie. Opadł całkiem rozwinięty. I chociaż już przywykłam do tych pięknych kwiatów, to ten mnie zaczarował na całego. Nie mam serca go wyżucić - teraz leży sobie na biureczku koło monitora i ciągle patrzę na niego z uśmiechem
Nie wiem jakim cudem, ale ma pięć pręcików 

A teraz Was zasypę fotkami mojego hibcia. Znalazłam dzisiaj jego kwiatuszek na parapecie. Opadł całkiem rozwinięty. I chociaż już przywykłam do tych pięknych kwiatów, to ten mnie zaczarował na całego. Nie mam serca go wyżucić - teraz leży sobie na biureczku koło monitora i ciągle patrzę na niego z uśmiechem

-
kwiato_maniaczka
- 1000p

- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- treissi

- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Asieńko moje hibcie co prawda jeszcze kwitną, ale myślę, że nie będę dłużej czekać, bo coraz zimniej i w poniedziałek będę wysyłała wszystkie obiecane roślinki. Bo wstyd się przyznać, ale troszkę mi się nazbierało
Ilonko ja też się boje o moje małe hibcie. Kochane forumowiczki hojnie mnie obdarowały hibciami, a teraz taka nieciekawa pogoda. W dzień mam w domku cieplutko, ale nocą niestety zimno. Mam w domu taki mały piecyk i trzebaby w nocy co jakieś 2h wstawać i podkładać. Więc sama rozumiesz, że nikomu się nie che nocy zarywać
Ilonko ja też się boje o moje małe hibcie. Kochane forumowiczki hojnie mnie obdarowały hibciami, a teraz taka nieciekawa pogoda. W dzień mam w domku cieplutko, ale nocą niestety zimno. Mam w domu taki mały piecyk i trzebaby w nocy co jakieś 2h wstawać i podkładać. Więc sama rozumiesz, że nikomu się nie che nocy zarywać
-
kwiato_maniaczka
- 1000p

- Od: 6 lip 2008, o 17:55